Hasvik, NO
temperature icon 4°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 7°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 8°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Bakkan Wahl 2025

Čas odjezdu na Bakkan se blíží mílovými kroky a nastal čas založit nové vlákno

Odpovědět
Po včerejším výletě na tulení ostrov jsme dnes s rodinkou vyjeli do ptačí rezervace na Melsteinen. Bylo to chvilkami jak v hororu Ptáci. Tisíce kormoránů vylétlo při projíždění mezi ostrůvky a děti byly nadšené. Potom se začal zvedat vítr a tak jsme se po vlnách svezli do bezpečných pobřežních vod. Asi nejmladší kormidelník nás bezpečně dopravil až do fjordu,kde jsme si chytili jednu tresku na večeři.
Vávrovci vyjeli pod Vaeret na stejnou jámu,kde jsme včera zalovili a prožili sen každého Norka. Ryba na každé nahození a vsechny slušné velikosti. Obecňačky a keleři jim nedali vydechnout dvě hodiny a vrátili se s plnými bednami.
Zítra mi rodinka odjede a plánuji s Bennem spouštění dalších lodí na vodu

Vávrovci už se jenom baví. Rybky koušou a i když dost foukalo,tak si zajeli zarybařit. Já si pouštím s Bennem jednu loď za druhou na vodu a připravuji prostředí filetarny

Ráno přišla sněhová bouře, ale pak se vyjasnilo a Vávrovci si ještě jeli užívat lovu. Všechno jen chyť a pusť, až na pár kousků. Já jsem mezitím spustil s Bennem další loď na vodu a vyleštil filetarny

Kluci z Orlických hor zakončili pobyt krátkým výjezdem pod Vaeret,kde je momentálně plno ryb. My s Bennem stále navážíme lodě. Já už finišuji s posledními třemi a Benn dokončuje výměnu terasových dveří a nové zateplení chat.
Dnes mi najela také další parta

Zatímco jsme zakládali 200 kg posuvné dveře a připravovali další lodě,tak nová parta řádila pod Vaeretem. Dva halibuty, tři tresky nad metr a plné bedny konzumních tresek a kelerů. Samozřejmě, že teď už vařím halibutí polévku.

Dedo, to jsou neskutečně ryby. Úplně na mě dýchá ta pohoda na Bakkanu. Moc díky za reporty. Sjíždím tě každý den.

No počasí je hrozné. Kemp se pomalu plní,ale na výjezd jsme se dostali jen odpoledne a to jen do fjordu.
Naštěstí rybky byly aktivní a parádně jsme si zachytali. Deniska nás staré kozáky jednoznačně přechytala a teď si léčí svalovku.
Zítra to vypadá obdobně
S počasím se to stále nelepší,ale zatim každý den se najde aspoň chvilkové zlepšení aby se dalo vyjet na ryby. Včera fjordy,dnes ráno spouštění posledních lodí na vodu a odpoledne výjezd na ryby. Německá parta u majáku vylovila pěknou metrovku, další si u Asenskych sádek zabojovali s kelery a my jsme zkusili,tento rok poprvé, Husoya. Spousta bedničkových doršů,spousta menších doršů,ale polaků málo.
Chytali jsme v hustém dešti a když navečer začalo foukat,tak jsme se po vlnách svezli do přístavu

A zase dva dny fjodovice. Vítr v nárazech od 11 do 13 m/ s , takže na moři je divočina a ve fjordech se dá. Včera necelá bedna doršů a dnes super lov. Kelery 70+ a k tomu obecňačky cca 70 cm. Přívlačovali jsme s 200 g pilkry, protože drifty byly tak rychlé, že menší se do hlubší vody ani nedostaly. Ještě zítra to půjde,ale v pondělí čekáme vichřici cca 21 m/s

Včera se udály věci. Německý nováček na první nahození v životě, do mořské vody, vytáhnul 90 cm halibuta a pak ještě přidal metrovou tresku. Stalo se to při hrozném počasí kdy vítr v nárazech atakoval 13 m/ s.
Ve fjordech se chytat dalo,ale časté sněhové a dešťové bouřky nás donutily schovávat se za ostrůvky. Zítra se má už počasí umoudřit, takže plánujeme výjezdy okolo oběda. Dnes tu zuřila bouřka, která v nárazech dosahovala až 23 m/s.
Plzeňáci to zkusili aspoň ze skály v Koet fjordu a večeři si nachytali

Kemp se nám už naplnil a počasí nás dnes pustilo do všech destinací. Ryby moc aktivní nebyly,ale Sojkovci se vcelku zahojili a dokonce se jim podařil 14 kg halik.

Tak Vychodňare se nám už taky pěkně rozjeli. My jsme s Poděbrady absolvovali jízdu okolo Asenu. Zkoušeli jsme polaky na hraně i na mělčině,ale výsledkem byl jen metrový halibut. Tak jsme zkusili kelery u kapličky a pár bedničkových se podařilo. Po dvou hodinách jsme se vrátili na polakoviště a byla to fajn zábava.

Dedo, ti halíci začínají pěkně kousat. Byla halibutová polévka na snídani?

Dedo, ti halíci začínají pěkně kousat. Byla halibutová polévka na snídani?

Nene az dnes na veceri

Dnes výměna turnusů a trochu zhoršené počasí. Zabodovali nováčci z Holomóca a ostatní si dali oddych a přípravu na zítřejší pohodový den

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.