Hasvik, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 5°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 26°C
zataženo

Bakkan Wahl 2025

Čas odjezdu na Bakkan se blíží mílovými kroky a nastal čas založit nové vlákno

Odpovědět

Po dopoledni makačce na přípravě lodí jsme dnes vyjeli s novou partou moraváků vyzkoušet nářadí k majáku. Dost foukalo,ale vydrželi jsme tam tři hodinky. Kluci něco nachytali a my jsme si vzali jen jednu bedničkovou tresku na večeři. Ostatní jsme vrátili do vody.

Makáme na lodích,ale odpoledne jsme vyjeli na vodu. Projeli jsme Asen, který byl krytý před desítkou západním větrem a nachytali tam dostatek salátovek na první letošní salát. Mimoto ještě asi 10 bedničkových kelerů. Potom jsme s moravskou partou udělali výlet do Koet fjordu.
Zítra se má konečně počasí umoudřit tak se snad dostaneme i na moře
Konečně nás počasí pustilo na moře. Projeli jsme s moravskou partou okruh na jihu Melsteinu a těšili jsme se z modrého nebe a klidné hladiny. Na všech zastávkách byly miliardy malých kelerů a pod nimi nic.
Až na hraně před melsteinským majákem začaly kousat i velké ryby. Trvalo to však jen 1,5 hodiny.
Zažili jsme krásný den na moři a doufám, že příště budou ryby aktivnější
Včera jsem vyjel se švédskou lodí na okružní jízdu. Bohužel rybky byly absolutně neaktivní a dopoledne jsme měli dva dorše v bedničce. Odpoledne začal slušný fičák od západu a tak jsme se stáhli k Asenu. Ryby začaly brát okolo druhé. Polaci skákali na každé nahození.
Bedny jsme doplnili u Asenského majáku bedničkovými kelery a projeli jsme fjordem k domovu.
Včera jsem nedal zprávu, protože jsem v nocí jel pro další hosty do Brekstadu a vítání se protáhlo do ranních hodin.
Včera vichřice v nárazech až 27 m/s, takže byl oddychový den. Dnes ráno se vítr utišil a tak jsme vyrazili aspoň na Asen nachytat nějaké kelery. začalo to výborně,ale po dvou driftech hejno zmizelo. Vítr znovu zesiloval a tak jsme se přestěhovali do fjordu a v dešti a nepříjemném větru jsme nachytali aspoň pár bedničkových obecňaček.
Večer všichni dostali za výdrž fishcake
Zatím je to jako na houpačce. Včera vichřice a dnes krásné počasí. Jak to ale bývá,tak první den po bouřce byla aktivita ryb mizerná. Všude milióny malých kelerů a pod nimi nic. Na pár ryb jsme se parádně namakali.
No a zítra zase fučák.

Ale koukám Marečkovi to jde :-)

Pěkné rybky

Naštěstí se nám odpoledne počasí zlepšilo a vyjeli jsme na Asen nalovit nějaké salátovky. Začali jsme v osmičce větru,ale do večera se vítr úplně uklidnil a tak se dalo vyjet i na polaky. Proti včerejšku byly ryby aktivní a za tři hodinky jsme měli to co včera za 10 hodin.
Krásnou fotku echolotu udělal Mareček. Hejno kelerů mu vjelo přímo do rukou.
Dnes jsme se rozloučili s moravskou partou a zítra to vypadá opět na odpolední výjezd

Dedo to moře vypadá úplně luxusně s tím sluníčkem. Hned bych si nahodil. Krásný ryby a super reporty.

Ráno jsme si zamakali na lodích a po vydatném obědě/kačenka, červené zelí, knedlík/ jsme využili pěkného počasí a vyrazili na moře.
Začalo to opět milióny malých kelerů na každém lovném místě. Zkoušeli jsme všechno. Pilkry,maso,gumy,ale nic nám nevycházelo. Potom však přišla hodina H a začaly brát i velké ryby. Po delším čase jsem dostal metrového kelera a další měl asi 90 cm. Na Honzakovu gumičku přišel další. Po hodině úspěchů zase nastal klid. Zkusili jsme polaky ,ale bylo to o ničem.
Je fakt, že počasí je strašně proměnlivé a drifty se měnily snad každý 30 minut.
Včera jsme se rozloučili s moravskou partou a protože zase foukalo tak jsme se věnovali přípravě dalších lodí. Dnes jsme v příjemném počasí objeli Melsteinen. Tolik malých kelerů jsem ještě nezažil. Byli všude - na plotnách,na hranách,v hloubkách až do 120 m a i na vrcholcích podmořských hor. Velké ryby jsme pod nimi chytali asi jen hodinu a půl a potom to bylo bez záběru.
Odpoledne začalo pršet a zvedal se vítr,tak jsme spokojeni s úlovkem otočili lodě do přístavu
Dnes jsme si vzhledem k počasí přivstali a na moře jsme vyjeli v pět hodin ráno. Začali jsme s polakovačkou na Asenu a celkem se nám dařilo. Po třech hodinkách jsme vyzkoušeli kelery,ale to bylo slabší. Najít hejno větších, mezi milióny malých, bylo velké umění.
Od jihu přicházel déšť a silný vítr,tak jsme se okolo poledne přeplavili fjordem do přístavu.
Odpoledne ještě příprava lodí a večer uzené mníky s dobrým vínkem a Tullamore

Dnes posledni den Marečka a spol. Ještě jsme se pověnovali úpravám v přístavu a tak jak nás Norsko přivítalo,tak se s partou pomocníků i rozloučilo. Krásná polární záře se rozléhala po celém nebi

Dnes jsem se rozloučil s československou partou, která mi pomáhala s přípravou lodí .Benn nás před odjezdem ještě využil k namontování nových dveří na chatě, které vážily 208 kg. Moje super kamarády jsem odvezl na letiště a zitra začne další díl rybářských zážitků

Krásné velikonoční pondělí nám dopřál Poseidon. Počasí na jedničku, moře klidné a krásná rodinka, která nás navštívila se po ranní pomlázce vydala se mnou na vodu. Navštívili jsme tulení ostrov,kde se děti nemohli dopočítat kolik tuleňů plave okolo nás. Potom jsme v nedaleké 60 metrové jamce narazili na hejno tresek a všichni chytali na každé nahození. Většina šla nazpět do vody,ale něco jsme si nechali i na večerní fish and chips.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!