Hasvik, NO
temperature icon 8°C
slabé mrholení
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Bakkan Wahl 2025

Čas odjezdu na Bakkan se blíží mílovými kroky a nastal čas založit nové vlákno

Odpovědět

Dnes jsem školil úplné nováčky. Přálo nám k tomu počasí a kluci zvládli jízdu lodí,pilkrování i vláčení. Všichni ostatní si to užívali na různých lovných místech a úlovky byly nadprůměr. Zítra mám další školení,ale tentokrát jen vláčení

Výuka přívlače se ukázala docela zbytečnou. Mladý Fanda nás oba přechytal,co do počtu i velikosti ryb. Největší polak na jeho udici měl 91 cm.
Ostatní party si užívaly krásného počasí a vyskytly se i raritní úlovky. Navečer jsem ještě rozdal celému kempu rybí salát a jdu si chvilku zdřímnout
Poslední dny vůbec nestíhám noční reporty
Včera jsem se vrátil z přístavu ve 4 hodiny ráno a dnes jsem startoval s rybáři znovu na jízdu. Před chvílí jsem skončil a ještě jsem se stihnul rozloučit se slovenskou partou.
Zítra nám trochu zafouká a tak se po delší době podíváme do fjordu

Výuka přívlače se ukázala docela zbytečnou. Mladý Fanda nás oba přechytal,co do počtu i velikosti ryb. Největší polak na jeho udici měl 91 cm.
Ostatní party si užívaly krásného počasí a vyskytly se i raritní úlovky. Navečer jsem ještě rozdal celému kempu rybí salát a jdu si chvilku zdřímnout

môžem poprosiť recept na šalát? ďakujem.

môžem poprosiť recept na šalát? ďakujem.

Uz je nekolikrat zverejneny . Je na mem FB a myslim i na teto strance ve vlaknu Bakkan Wahl2023

Fjordy nezklamaly. Hned na první zastávce hejno kelerů 70+ , které vydrželo jen 15 minut .Ale stačilo na 1/2 bedničky. Pak vjezd do Koet fjordu a v nepříjemných přeháňkách se jsme ulovili několik obecňaček,jednoskvrnku a halika 86 cm.
Ostatní jsou na noční,tak uvidíme co naloví.

Ještě pár fotek ze včerejší noci. Kodlovcům se dařilo a nalovili pěkné polaky a tresky. Já jsem si udělal volnější den a v rámci oddychu všichni dostali uzené mníky a halibuta. Rozloučili jsme se s další partou a protože zítra dost fouká a prší,tak bude asi klid na lůžku.

Jediná parta na vodě byla z Holomóca a okolí. Kluci dodali pěkné fotky a ráno se s nimi rozloučime. Kluci z Benešova taky skončili a teď čekám nával nových hostů.

Kemp se nám včera vyprázdnil a dnes se opět plní. Už jsou i keleři na svých místech a já jsem si po vydání lodí,dnes navečer, udělal dvouhodinový výjezd k zelenému ostrůvku. Na jedné mělčině jsem 8x prodriftoval a 8 slušných polaků bylo na palubě.
Zítra nás čeká krásné počasí,tak doufám, že nové party zaberou.

Nádherné počasí a výjezd s úplnými nováčky. Bohužel než jsem skončil s prací,tak zaspali a tak fotky budou až zítra. Ostatní si to také užívali a i když ryby moc aktivní nebyly,tak ve filetárně byla fronta

Zdravím na Bakkan.

Tak po úspěšném rybolovu doma. Cesta v pohodě po E6 trvala 37 hodin.

Dík DEDO 145

Ještě pár fotek ze včerejšího dne. Dnes jsem absolvoval výjezd s německou partou Old boys. Polakovačka byla náročná. Ryby nejevily žádnou aktivitu a na každém místě jsme dostali jednu až dvě ryby. Po dlouhém hledání jsme se rozhodli změnit loviště a zkusili jsme kelery pod Melsteinem. To už bylo jiné kafe. Na každé nahození záběr a boje parádní. Všichni jsme chytali na vláčáky a ryby od 70 do 80 cm prověřovaly kvalitu výstroje i kodici rybářů. V jednom driftu jsem na vláčecí prut s pilkrem 150 g nachytal plnou bednu.
Zítra bude oddychový den, protože se blíží vichřice

Dnes to zafoukalo a tak jsme si udělali oddychový den. Dostal jsem pár fotek ze včerejšího dne a věnoval jsem se výrobě dobrot. Všichni dostali halibutí polévku, večer jsem ještě stihnul výrobu fishcake ,s pomocí Květy od Borečáků ,a teď plánujeme co se bude dít zítra

Počasí je hrozné. Dnes jen fjordy ve stálém dešti. Naštěstí hned na první zastávce jsme trefili hejno tresek a kelerů a bedna se rychle zaplnila. Se stoupajícím přílivem ryby ztrácely aktivitu a v hustém dešti to byla otročina.
Ale když ryba zabrala, tak to byl na fjord pořádný kus. Květa vybojovala na vláčáku tresku 102 cm.
Zítra obdobné podmínky.
Venku 10-13 m/s vítr,ale fjordy byly sjízdné. Každou chvíli přišel silný leják,ale už nám to ani nepřijde, protože v posledních dnech jsme víc na dešti než na suchu.
Opět jsme našli místo,kde tresky braly na každé nahození,ale trvalo to jen hodinku a potom jen hledání a spousta malých ryb. . Zlepšení počasí zatím v nedohlednu.
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.