Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….

• Toto téma obsahuje celkem 1,587 odpovědí. Do diskuze (188 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 1 rokem a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 1,588)
  • Autor
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

zabjan napsal:

Ahoj.Jsem nově přihlášený norek do Vaší diskuze.Letos mě čeká v červnu

Averoy.Neznám tuto lokalitu.Prosím poraďte.Díky

Toto je parketa pani Janky.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

stipko napsal:

Do hája, dnes mi zamrzla nafta v aute, a to som tam dával včera Arktic u AGIPu.

To by ma zaujímalo, čo dávajú nóry do áut, pri -40°C

Zásadní chyba: Agip 😀 Co je pro makaróny Arctic ? To je oblast od Bolzana na sever ? Taky mě to aktuálně zajímá, zaslechl jsem cosi o mixování s parafínem, prověřím a dám vědět. Faktem zůstává že v -26ti mi norskej kamarád zakázal při 2 hodinové pauze chcípat motor s tím že nehodlá riskovat.

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Zásadní chyba: Agip Co je pro makaróny Arctic ? To je oblast od Bolzana na sever ? Taky mě to aktuálně zajímá, zaslechl jsem cosi o mixování s parafínem, prověřím a dám vědět. Faktem zůstává že v -26ti mi norskej kamarád zakázal při 2 hodinové pauze chcípat motor s tím že nehodlá riskovat.[/citace]

Pri 2 – hodinovej pauze????

To už mi príde prehnané.

Dnes Verva a pri dnešných 24, naskočil na ťuknutie.

Jediná informácia, ktorú som zohnal o zimnej nafte, je zo stránok statoil.no, že biodiesel v zime má zostať v garáži.

To asi teda nebude nafta na zimu.

Statoil má v nafte 7% bio-prísad.

Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

Takové procento tam musí dávat všichni.je to povinnost od eu.záleží potom na ostatních přísadách co tam kdo dá.norové najsou taková paka aby si naftu kazily bio palivama.

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Aditiva jsou komplikované chemické sloučeniny, jejichž složení výrobci přísně tají. Co se tedy přidává do arktické nafty jako aditivum nevím, ale parafin to rozhodně není. Právě šupinky parafínu v mrazu tuhnou a ucpávají filtry nebo potrubí a tím způsobují nepříjemnosti se startem. Dříve jsme naftu ředili benzínem. Na 60 litrů nafty zhruba 2 litry naturálu. Teď to dělám taky, anšto se mi podařil husarský kousek, natankovat do nafťáku omylem benzin. Teď ho mám v kanystrech a při natankování nádrže ho tam trochu šplouchnu. Do benzíňáku mi tu směsku v servisu lít nedoporučili.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

To s tím parafínem mi právě vůbec nejde do hlavy jak to myslel, proto to prověřím. Eu si může přikazovat jaký příměsi chce dokud to norové neuznaj za dobrej nápad tak se to v jejich naftě neobjeví. Bioethanol by ale asi nemusel být na škodu, neboť by měl být schopen na sebe vázat v nádrži zkondenzovanou vzdušnou vlhkost.

Přidávání cca 5ti% benzínu potvrzuju, dokonce ho doporučil i autorizovaný servis Mercedes Benz kdysi dávno kolegovi když mu v zimě špatně startoval náklaďák.

janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

Přispěji svou špatnou zkušeností,

tankuji výhradně u OMW, v 99% u nás v Táboře, auto Oktávka 2.litr, stáří 4 roky, předminulý týden jsem zaznamenal horší startování, bral jsem do té doby “normální” naftu, při tankování jsem nabral cca 2 deci do sklenice od jogurtu, a tu jsem nechal stát venku, do rána se ve sklenici oddělil bílý šlem,- výška ve sklenici cca 8 cm, na dně šlem cca 1.5 cm. pokud tuto vezmu do tepla, vše se rozpustí, jen ta barva je zrádně žlutá a připomíná řídký med, nevím kolik % může obahovat řepkového oleje a parafínu, zajel jsem za vedoucím k čerpací stanici, a ukázal mu to, byl slušný, ale jen pravil, že pokud budu chtít, že mi ukáže faktury, kde deklarují u této nafty použití do -17 stupňů, což v té době ještě takové mrazy zdaleka nebyly, a že pokud si chci stěžovat, tak pouze u vedení společnosti OMW,- (je to o ničem…), která mu poh.hmoty zaváží. A to jsem ješte přidával aditiva.

Teď tankuji arktickou naftu, samozřejmě ji mám také ve skleničce, a ta si drží svou barvu i viskozitu, ale pokud nechám auto přes noc venku, je zle, i když startér točí, motor dlouhou dobu ani neslíbí.

Když je auto v garáži, je po problému. Zítra si nechám vyměnit palivový filtr, tuším, že bude zanesenej těma “kvalitníma” přísadama.

A ještě něco, při jízdě do Norska mám zkušenost, že na nádrž nafty tankované mimo naše území najedu min. o 100 km více, samozřejmě , je to dlouhá cesta, a průměr jde dolů, ale auto je plně naložené, co vy na to ???;-)

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

No jestliže u nás jezdíš s oktávkou 130 a více a na krátké vzdálenosti, tak ti žere 8,5 l. Když jedeš dlouhou štreku , kdy je auto zahřáté a tak při průměru 90 km/h se dostaneš i s naloženým autem na 6 l. Ne-li míň. máš tam rozdíl 1,5 l na 100 km. Nádrž 60 l . To je rozdíl těch 100 km. Nafta na to má určitě vliv. Ale hlavně styl a způsob jízdy.

S oktávkou 1.9 TDI můžeš na nádrž (60l ) ujet po městě 660 km a na štrece , kdy šetříš i 1000 km. ( to je průměr 6 l ).

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Janek.su/ Stalo se mi to samé. Nakupuji výhradně u OMW. Při současných mrazech mi motor nešel do otáček a chcípal. Pomohlo až celkové vypumpování nádrže a výměna palivového filtru.

Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

Já mám zkušenost že všude jinde je nafta lepší než u nás a v norsku obzvlášť.když jezdím do anglije fordem galaxi tak na stejné množství ujedu tak o 50km dál a to po německu jedu tak 160 u nás do 140 km.

janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

Jj, ano způsob jízdy ovlivní spotřebu, to je jasné, s první Oktávkou 1.9 jsem měl dlouhodobou spotřebu 5.6 litru, s touhe 2 l. je to 6.2 litru.

Do Norska jezdíme transpotérama, má ho i kámoš, a tak dost porovnáváme, dokonce mi vyšla jednou menší spotřeba o 2 deci, když jsem měl vykuchanej katalizátor.Ale kvalitní nafta je prostě nafta…

Zíra ty skleničky se vzorkama vyfotím, a dám je sem k nahlédnutí.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Jasný s naftou to čurdí asi všichni. Já jezdím již 5 let na směsnou motorovou naftu od Unicornu. Na zimu, když je méně, než -5 do ní přidávám aditiva.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

A proto hoši jezděme na kole. Csssss nějakejch 3000 a kousek co to je ?! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

Radyn napsal:

Já mám zkušenost že všude jinde je nafta lepší než u nás a v norsku obzvlášť.když jezdím do anglije fordem galaxi tak na stejné množství ujedu tak o 50km dál a to po německu jedu tak 160 u nás do 140 km.

Z mych zkusenosti dlouhodobe srovnani CR vs. Svedsko ve stejnem aute vychazi tak, ze ve Svedsku ujedu na plnou nadrz o 10% vice. Je to kvalitou paliva, nikoliv stylem jizdy nebo silnicemi…

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Je tam velký podíl stylu jízdy.

Točivý moment, atd. Nejlepší spotřebu dosáhneš při 90-100 km , kdy si motor jen pobrukuje na 5-tku.

U nás v městech pořád řadíš, na dálnicích to ženeš 140 a na okrskách to taky není bůhví co. Ale na severu to držíš pořád 80-100.

Zeptej se NAKIho, ať ti řekne, kdy má ford nejlepší spotřebu. (neberu odpověď ,, v noci, když je v garáži ,, )

A o tom stylu jízdy bych mohl z mé 15-ti leté praxe něco říci.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 1,588)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...