Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nove celni predpisy 1.1.2022
- Toto téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel tom a poslední změna proběhla před 4 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#337225 23.12.2021 v 21:33
Od noveho roku se upravuji celni predpisy na dovoz alkoholu.
Puvodni zvyhodneni pro nekuraky uz nebude platit. Na strankach cla to jeste neni aktualizovano. Info ve clanku zde:
https://e24.no/naeringsliv/i/Qy3X0q/alkoholkvoten-blir-mindre-for-ikke-roeykere
Bezcelni limity budou tedy jako drive, pred 7 lety:
1 l palenky + 1,5 l vina + 2 l piva
nebo 3 l vina a 2 l piva
nebo 5 l piva
nebo 1 l palenky a 3,5 l piva
tabakovy limit se nemeni .
Strucne – my vinari a nekuraci muzeme bezcelne dovazet mene vina 🙁 🙁
#337268 27.12.2021 v 19:57Ahoj Jani. Děkujeme za info. Ale co je k tomu vede??
#337298 29.12.2021 v 14:23Tak uz je to tu i oficialne:
Pri zkoumani “proc?” jsem zjistila, ze se Norsko zapojilo do velkeho programu snizovani pouzivani “omamnych” latek – at uz jsou to drogy, ruzne leky a alkohol.
Do roku 2025 chteji dosahnout snizeni spotreby alkoholu o 10 %. Hmmm – tak nevim teda … my jim v tom urcite moc nepomuzeme, jen vydelaji na clu a nebo na pokutach za pasovani 🙂 🙂 🙂
#337267 4.1.2022 v 16:23Od noveho roku se upravuji celni predpisy na dovoz alkoholu. Puvodni zvyhodneni pro nekuraky uz nebude platit. Na strankach cla to jeste neni aktualizovano. Info ve clanku zde: https://e24.no/naeringsliv/i/Qy3X0q/alkoholkvoten-blir-mindre-for-ikke-roeykere Bezcelni limity budou tedy jako drive, pred 7 lety: 1 l palenky + 1,5 l vina + 2 l piva nebo 3 l vina a 2 l piva nebo 5 l piva nebo 1 l palenky a 3,5 l piva tabakovy limit se nemeni . Strucne – my vinari a nekuraci muzeme bezcelne dovazet mene vina
ahoj Jani. Děkujeme za info. Co je k tomu vede asi nikdo neodhadne??
#337454 4.1.2022 v 17:22jak pisu vyse, asi pokus o omezeni konzumace alkoholu a mozny vydelek na clu?
ale obavam se, ze v pripade ceskych rybaru, placou na spatnem hrobe 🙂 🙂 🙂
#337502 10.1.2022 v 8:56Od noveho roku se upravuji celni predpisy na dovoz alkoholu. Puvodni zvyhodneni pro nekuraky uz nebude platit. Na strankach cla to jeste neni aktualizovano. Info ve clanku zde: https://e24.no/naeringsliv/i/Qy3X0q/alkoholkvoten-blir-mindre-for-ikke-roeykere Bezcelni limity budou tedy jako drive, pred 7 lety: 1 l palenky + 1,5 l vina + 2 l piva nebo 3 l vina a 2 l piva nebo 5 l piva nebo 1 l palenky a 3,5 l piva tabakovy limit se nemeni . Strucne – my vinari a nekuraci muzeme bezcelne dovazet mene vina
Ahoj Jani, asi to nic nezmění, ale proč se nestarají o své lidi a nás nechají být. Ty jejich limity jsou pro nás Moraváky tak max. na dva dny, po tom umíráme na žízeň. Smajlík smích.
#337501 10.1.2022 v 8:56Od noveho roku se upravuji celni predpisy na dovoz alkoholu. Puvodni zvyhodneni pro nekuraky uz nebude platit. Na strankach cla to jeste neni aktualizovano. Info ve clanku zde: https://e24.no/naeringsliv/i/Qy3X0q/alkoholkvoten-blir-mindre-for-ikke-roeykere Bezcelni limity budou tedy jako drive, pred 7 lety: 1 l palenky + 1,5 l vina + 2 l piva nebo 3 l vina a 2 l piva nebo 5 l piva nebo 1 l palenky a 3,5 l piva tabakovy limit se nemeni . Strucne – my vinari a nekuraci muzeme bezcelne dovazet mene vina
Ahoj Jani, asi to nic nezmění, ale proč se nestarají o své lidi a nás nechají být. Ty jejich limity jsou pro nás Moraváky tak max. na dva dny, po tom umíráme na žízeň. Smajlík smích.
#337515 10.1.2022 v 12:45No oni se staraji o sve lidi a my chudinky to odneseme taky 🙁 🙂 🙂 Nemysli na deti odkojene vinem, slivovici, pivem a rumem… 🙁 🙂 🙂 🙂
Musis myslet na to, ze skoro kazdy Nor, ktery prekroci hranice, si privazi zpet (mimo jine) alkohol. A jako se jezdi z Cech do Polska nebo Nemecka na nakupy, oni jezdi do Svedska, kde je levneji. Takze je to mozna prvni maly krucek k dalsim omezenim, ktera mozna prijdou pozdeji. Holt musime proclivat a nebo … riskovat.
Stejne, jako turisti, do jejich statistiky asi moc nespadame. Takze i kdybychom omezili do roku 25 o 10 % i nasi spotrebu alkoholu v Norsku, nikdo to asi nepozna.
#340414 20.5.2022 v 10:29Ahoj všem, koukal jsem na celní limit pro vývoz ryb a mám jednu otázku. V předpisu je uvedeno, že kvóta se nevztahuje na sladkovodní ryby, lososa, pstruha a sivena.
Znamená to, že tyto ryby si nemohu odvézt vůbec, nebo že se do limitu nepočítají?
Vyjímka na nakoupené ryby a rybí produkty je mi jasná. Pokud koupím uzený filet a mám účtenku, nepočítá se do limitu.
Vyjímka na ryby z registrované lodi je mi taky jasná. Pokud koupím rybu od místního rybáře a doložím účtenku, nepočítá se do limitu.
#340415 20.5.2022 v 17:11Ahoj všem, koukal jsem na celní limit pro vývoz ryb a mám jednu otázku. V předpisu je uvedeno, že kvóta se nevztahuje na sladkovodní ryby, lososa, pstruha a sivena. Znamená to, že tyto ryby si nemohu odvézt vůbec, nebo že se do limitu nepočítají? Vyjímka na nakoupené ryby a rybí produkty je mi jasná. Pokud koupím uzený filet a mám účtenku, nepočítá se do limitu. Vyjímka na ryby z registrované lodi je mi taky jasná. Pokud koupím rybu od místního rybáře a doložím účtenku, nepočítá se do limitu.
Nepočítají.
#340416 20.5.2022 v 18:41Pokud se nepočítají, tak je třena napsat na bednu, že jde o filety z plotic. Norové s jejich limity jsou vděčným námětem diskuzí a naštěstí je 90% rybářů nebere vážně.
#340434 21.5.2022 v 19:25Ahoj,
díky za odpověď. Takže pokud se mi podaří chytit nějaké pstruhy a případně lososa, tak zabalit a označit zvlášť, jestli jsem pochopil dobře.
#356366 1.7.2024 v 6:06 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nove celni predpisy 1.1.2022