Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 14°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
prudký déšť
Malé, MV
temperature icon 27°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Nove celni predpisy 1.1.2022

janka
23.12.2021 ID: 857716

Od noveho roku se upravuji celni predpisy na dovoz alkoholu.

Puvodni zvyhodneni pro nekuraky uz nebude platit. Na strankach cla to jeste neni aktualizovano. Info ve clanku zde:

https://e24.no/naeringsliv/i/Qy3X0q/alkoholkvoten-blir-mindre-for-ikke-roeykere

Bezcelni limity budou tedy jako drive, pred 7 lety:

1 l palenky + 1,5 l vina + 2 l piva

nebo 3 l vina a 2 l piva

nebo 5 l piva

nebo 1 l palenky a 3,5 l piva

tabakovy limit se nemeni .

Strucne - my vinari a nekuraci muzeme bezcelne dovazet mene vina :-( :-(

0
Odpovědět
honzak
27.12.2021 ID: 1337268

Ahoj Jani. Děkujeme za info. Ale co je k tomu vede??

0

Odpovědět

janka
29.12.2021 ID: 1337298

Tak uz je to tu i oficialne:

https://toll.no/no/om-tolletaten/nyheter/2021/endringer-i-alkohol--og-tobakkskvoten-fra-1.-januar-2022/

Pri zkoumani "proc?" jsem zjistila, ze se Norsko zapojilo do velkeho programu snizovani pouzivani "omamnych" latek - at uz jsou to drogy, ruzne leky a alkohol.

Do roku 2025 chteji dosahnout snizeni spotreby alkoholu o 10 %. Hmmm - tak nevim teda ... my jim v tom urcite moc nepomuzeme, jen vydelaji na clu a nebo na pokutach za pasovani :-) :-) :-)

0

Odpovědět

honzak
04.01.2022 ID: 1337267

Od noveho roku se upravuji celni predpisy na dovoz alkoholu. Puvodni zvyhodneni pro nekuraky uz nebude platit. Na strankach cla to jeste neni aktualizovano. Info ve clanku zde: https://e24.no/naeringsliv/i/Qy3X0q/alkoholkvoten-blir-mindre-for-ikke-roeykere Bezcelni limity budou tedy jako drive, pred 7 lety: 1 l palenky + 1,5 l vina + 2 l piva nebo 3 l vina a 2 l piva nebo 5 l piva nebo 1 l palenky a 3,5 l piva tabakovy limit se nemeni . Strucne – my vinari a nekuraci muzeme bezcelne dovazet mene vina 🙁 🙁

ahoj Jani. Děkujeme za info. Co je k tomu vede asi nikdo neodhadne??

0

Odpovědět

janka
04.01.2022 ID: 1337454

jak pisu vyse, asi pokus o omezeni konzumace alkoholu a mozny vydelek na clu?

ale obavam se, ze v pripade ceskych rybaru, placou na spatnem hrobe :-) :-) :-)

0

Odpovědět

Radislav Kryl
10.01.2022 ID: 1337502

janka napsal(a):

Od noveho roku se upravuji celni predpisy na dovoz alkoholu. Puvodni zvyhodneni pro nekuraky uz nebude platit. Na strankach cla to jeste neni aktualizovano. Info ve clanku zde: https://e24.no/naeringsliv/i/Qy3X0q/alkoholkvoten-blir-mindre-for-ikke-roeykere Bezcelni limity budou tedy jako drive, pred 7 lety: 1 l palenky + 1,5 l vina + 2 l piva nebo 3 l vina a 2 l piva nebo 5 l piva nebo 1 l palenky a 3,5 l piva tabakovy limit se nemeni . Strucne – my vinari a nekuraci muzeme bezcelne dovazet mene vina 🙁 🙁

Ahoj Jani, asi to nic nezmění, ale proč se nestarají o své lidi a nás nechají být. Ty jejich limity jsou pro nás Moraváky tak max. na dva dny, po tom umíráme na žízeň. Smajlík smích.

0

Odpovědět

Radislav Kryl
10.01.2022 ID: 1337501

janka napsal(a):

Ahoj Jani, asi to nic nezmění, ale proč se nestarají o své lidi a nás nechají být. Ty jejich limity jsou pro nás Moraváky tak max. na dva dny, po tom umíráme na žízeň. Smajlík smích.

0

Odpovědět

janka
10.01.2022 ID: 1337515

No oni se staraji o sve lidi a my chudinky to odneseme taky :-( :-)  :-) Nemysli na deti odkojene vinem, slivovici, pivem a rumem... :-(   :-) :-) :-)

Musis myslet na to, ze skoro kazdy Nor, ktery prekroci hranice, si privazi zpet (mimo jine) alkohol. A jako se jezdi z Cech do Polska nebo Nemecka na nakupy, oni jezdi do Svedska, kde je levneji. Takze je to mozna prvni maly krucek k dalsim omezenim, ktera mozna prijdou pozdeji. Holt musime proclivat a nebo ... riskovat.

Stejne, jako turisti, do jejich statistiky asi moc nespadame. Takze i kdybychom omezili do roku 25 o 10 % i nasi spotrebu alkoholu v Norsku, nikdo to asi nepozna.

0

Odpovědět

Kronkdiavolo
20.05.2022 ID: 1340414

Ahoj všem, koukal jsem na celní limit pro vývoz ryb a mám jednu otázku. V předpisu je uvedeno, že kvóta se nevztahuje na sladkovodní ryby, lososa, pstruha a sivena.

Znamená to, že tyto ryby si nemohu odvézt vůbec, nebo že se do limitu nepočítají?

Vyjímka na nakoupené ryby a rybí produkty je mi jasná. Pokud koupím uzený filet a mám účtenku, nepočítá se do limitu.

Vyjímka na ryby z registrované lodi je mi taky jasná. Pokud koupím rybu od místního rybáře a doložím účtenku, nepočítá se do limitu.

0

Odpovědět

dosky
20.05.2022 ID: 1340415

Ahoj všem, koukal jsem na celní limit pro vývoz ryb a mám jednu otázku. V předpisu je uvedeno, že kvóta se nevztahuje na sladkovodní ryby, lososa, pstruha a sivena. Znamená to, že tyto ryby si nemohu odvézt vůbec, nebo že se do limitu nepočítají? Vyjímka na nakoupené ryby a rybí produkty je mi jasná. Pokud koupím uzený filet a mám účtenku, nepočítá se do limitu. Vyjímka na ryby z registrované lodi je mi taky jasná. Pokud koupím rybu od místního rybáře a doložím účtenku, nepočítá se do limitu.

Nepočítají.

0

Odpovědět

Luhor
20.05.2022 ID: 1340416

Pokud se nepočítají, tak je třena napsat na bednu, že jde o filety z plotic. Norové s jejich limity jsou vděčným námětem diskuzí a naštěstí je 90% rybářů nebere vážně.

0

Odpovědět

Kronkdiavolo
21.05.2022 ID: 1340434

Ahoj,

díky za odpověď. Takže pokud se mi podaří chytit nějaké pstruhy a případně lososa, tak zabalit a označit zvlášť, jestli jsem pochopil dobře.

0

Odpovědět

tom
01.07.2024 ID: 1356366

Zdravím všechny. Jen mě zajímá, zda celní předpisy z r. 2022 na dovoz alkoholu do Norska jsou stále aktuální nebo platí nové? Díky

Mám zjištěno...

0

Odpovědět

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.