Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Já používám spodní thermo prádlo MOYRA, nebo CRAFT. Nádherně bere pot a úplně stačí. Pokud je větší zima beru pod plovoucí oblek ještě rolák, který dobře chrání krk před větrem.
Mám v udírně rošt, ale raději je věším na háky. Rošt u makrel používám jen jako “záchranný”, kdyby nějaká spadla. Ale poslední mi spadla asi před dvěma lety:-)
sroubek282 napsal:
kikibut napsal: Pokud potřebuješ výbavu do středního Norska obrať se na Honzu Dufka . Poradí ti vše co se týče nástrah i vybavení .
Myslím,že Michal to napsal velice výstižně a dobře…
Napsal to přímo báječně. A k tomu ještě 10% sleva…8-)
Dreisig napsal:
Keď chcete makrely pripraviť profesionálne na údenie tak je potrebné ich filetovať takto : http://www.youtube.com/watch?v=XPPDk4FskCc&feature=related . Je to naozaj profesionálne a hlavne ich balenie na transport je ideálne.
Opravdu pěkná práce při filetáži, ale nevím, jestli pro uzení je to to nejlepší. Zkoušel jsem udit i filety. Byly skvělé, ale pokud se udí makrela celá, i s hlavou, je pro mne TOP.
Při uzení je potom věšíš do udírny za ocásky, nebo je jen pokládáš na rošt? Bez nějakého podvázání by se asi na háčkách neudržely.
sroubek282 napsal:
Naki napsal: To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.
Taky možnost,ale s lehčí nátrahou…za čas Ti upadnou ruky od navíjení.. ,ale proč ne..
Ještě jednou díky, pánové.
Ještě jednou lépe. Snad 😉
Tady máš link na kompletní manuál. Jde stáhnout v pohodě ve formáru *.pdf.
Jindrich napsal:
Pár let požívám tyto dva druhy citronového pepře, přitom HINDU mě přijde aromatyčtější.Pepře prodávané v Čechách se nemohou rovnat.Vozíte ještě jiný druh a jaké máte skušenosti?
Naprosto souhlasím! Já používám citronový pepř výhradně od Hindu. Je dle mého soudu nejlepší. Mají ho v obchodech JOCKER a KIWI.
Díky pánové za své postřehy a zkušenosti. Určitě vyzkouším vše dle vašich rad. Mám jednu 400g a další (i lehčí) dokoupím. V úterý máme s partou sezení u pivka a tam dám dohromady objednávku k Simovi do shopu. 😉
Je vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete “co to dá” a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ.
Díky za odkaz. Teď je vše jasné. Neměl jsem tabulku s pojištěním celou. Také si myslím, že pojištění není přemrštěné. Dát 3500,– Kč za klid při rybolovu za polárním kruhem, není tak špatné.
O tom odkazu zde na webu vím. Ale cenu jsem tam nikde nenašel.
To Preparator: Myslím, že za pojištění zaplatíš ještě více než 3000,– Kč za 14 dní. Ale nechci šířit fámy. Zkusím zjistit na mailech relevantní informace.
To Došky:
četl jsem o tomto pojištění a před cca půl rokem jsem se o něj i zajímal. Ale pokud se dobře pamatuji, tak je drahé jako čert. Máš nějaké aktuální informace?
Díky Respi, určitě vyzkouším.
Já udím kouřem 40°- 50°C a trvá to cca 4-5 hodin. I tak jsou skvělé a šťavnaté.
Ale tvůj recept vyzkouším a dám zprávu.
MifakM napsal:
husky19 napsal:
Tož dobre
Copak začínáš se bát?
Neboj Janka nekouše… nebo tedy aspoň mne nekousla… zatím
Já a strach??? Co to je? :-):-D
-
AutorPříspěvky