Hasvik, NO
temperature icon 5°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 10°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 11°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Bakkan Wahl 2023

A uz tu mame dalsi sezonu. Otviram timto nove vlakno pro vsechny Norky .

Vsem preji v tomto roce hodne zdravi,spokojenosti a spoustu rybarskych zazitku.

Odpovědět
Úspěšný i když stále větrný den. Většina lovců se schovávala za Asen nebo do fjordů. Malý halibut v Koet fjordu si svobodu vybojoval a velký ji od Jardy dostal a čeká v moři na dalšího lovce.
Večer ještě loučení a něco malého z udírny

Větrné počasí přeje lovu halibutů. Dnes další cca 20 kg kousek zdolán a opět dostal volnost. Večer opět výroba a rozdávání dobrot.

Zdravím na Bakkan.

Tak jsme úspěšně doma. Tak zas budeme čekat na další rok 2024. Termín už máme.

Díky Dedo 145

Počasí se nám konečně zlepšilo a hned to bylo znát na celkových úlovcích. Dnes nachytali všichni. Já jsem s lounskou partou masakroval kelery a polaky na Husoya. Byla to paráda. Na vláčku jsme tahali kelery 70-80 cm prakticky na každé nahození. Mezi nimi přišlo i pár polaků, doršů a i jeden halik.
Další 4 lodě zažívaly něco podobného na Asenu,i když tam byly ryby v trochu větší hloubce. Holanďané si užívali ve fjordech a ostatní se věnovali hlavně doršům.
Zítra zase fajn počasí,tak uvidíme co se bude dít.

Konečně úplně letní den. Teplota 25 ° C a moře klidné. Všichni už mají víceméně nachytáno a tak se baví. Další halik byl uloven na Melsteinu a druhová rozmanitost úlovků je pozoruhodná. Večer jsme si vyjeli k Zelenému ostrovu chytit pár polaků na sashimi a byla to fajn zábava. Na Honzakově mělčině to bralo téměř na každé druhé nahození a ani se nám nechtělo domů.

Na jaké hloubce chytáte ty okouníky a na co?

Chytil jsem ho na cca 170 m na pilker, původně jsem si chtěl přerovnat šnůru na elektrice :-)

Krásná polakovačka s Ciskou a Johnem na Asenu. Příjemné počasí,drift do 1 km/hod a polaci při chuti.
Ostatní party jen dochytávají, protože už mají splněno. Přišel i další halik.
Večer ještě fishcake a zítra zase hurá na polaky a kelery s Boškovskou partou
Tropický den na Bakkanu. Moře jako rybník, téměř bezvětří a drift nulový. Prostě absolutně nevhodné podmínky na rybolov. Aktivita ryb byla taky slabá,ale přesto se nalovilo dost. Benešovská parta lovila jen chyť a pusť,Louny obdobně a já s Boškovci dělal co se dalo aby jsme naplnili bedny neaktivními kelery a polaky.
Holandská dvojice využila včerejší nácvik a dnes už sami přivezli pěkné polaky. Večer ještě loučení s končícími partami a vydávání lodí dvěma novým německým partám.

Ještě pár fotek ze včerejšího lovu. Dnes nám zafoukalo a tak přišel den oddychu. Někteří jej prospali a jiní si udělali výlet na Fort Austrat

Po dvou dnech nám přestalo foukat a všichni se pořádně vyřádili na moři plném ryb. Dopoledne při nulovém driftu to bylo slabší,ale před obědem se voda začala hýbat a byla to paráda. Měli jsme i noční jezdce a ti si to taky pěkně užili.

Výlet s německými loděmi na Husoya byl v dopoledních hodinách super
Pěkní polaci, pár kelerů a třešnička na dortu - 14 kg halibut. Odpoledne už to bylo slabé. Plzeň si zase vyřizovala účty s kelery na Melsteinu a další parta se kochala ve fjordu. Chytali ze břehu jen pro zábavu, protože už jsou plní.
Tropický den. Holanďané opět krásné úlovky,Borečáci na našem společném tripu přetrpěli počáteční fázi slabé aktivity ryb a potom jsme se na jednom podmořském kopci zahojili. Ryby braly jen od 15.00 do 17.00 a potom zase útlum. Voda se za den ohřála o 3°C a odpolední východní vítr ryby úplně uspal.
Denní teplota na Bakkanu byla 31° C a ještě ve 20,00 ukazovala stanice 28° C
Večer loučení se dvěma partami a zítra znovu na trip s německými hosty
Výlet s německou partou byl úspěšný,ale bohužel se mi nedostaly žádné fotky. Nová parta se pomalu dostává do kondice a borečáci si jedou svůj standart.
Zítra nám trochu zafouká a tak si udělám oddychový a nákupní den.
Rozloučili jsme se s holandskou dvojicí věčně usmátými Johnem a Ciskou. Nové party už najely,ale ještě jsou ve filetarně, takže nějaké foto bude až zítra. Já jsem dnes absolvoval výjezd s Písečáky a nebyla to žádná velká radost. Na Storflua bylo v prvním driftu spousta kelerů,ale byli hluboko a aktivita byla slabá. Za jeden půl kilometrový drift jsem mě půl bedny a ve druhém driftu jen dva kousky. Klukům se moc nedařilo a tak jsme přejeli na Asen. Tam to bylo obdobné. Prostě ryby nebraly i když jich tam bylo spousta. Zkusili jsme polaky a výsledek byl obdobný. Prostě noční lov se nám nevydařil.
Ještě děkuji všem za přání k svátku a oslavy se vlastně konaly jen ve filetarně.
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.