Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 20°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Bakkan Wahl 2023

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 … 17 Další »
Dedo145
05.01.2023 ID: 866574

A uz tu mame dalsi sezonu. Otviram timto nove vlakno pro vsechny Norky .

Vsem preji v tomto roce hodne zdravi,spokojenosti a spoustu rybarskych zazitku.

0
Odpovědět
kejklik
19.05.2023 ID: 1349167

Děláme nasolené ryby taky, nejčastěji obecňačky a kelery. Filety nakrájíme na kostky cca 5 cm, prosypeme totálně solí a necháme ležet. Sléváme slanou vodu a dosypáváme sůl. Během pár dní se maso "zcukne" na polovinu a hotovo je, když už nepouští vodu. V takové podobě vydrží ve tmě ve sklepě rok. Před použitím se musí máčet cca 24 hodin ve sladké vodě, tu je potřeba měnit. Maso pustí sůl a je téměř jako čerstvé. Prostě taková klasická italská Baccala.

Il merluzzo decapitato, eviscerato, aperto nel mezzo subito dopo la pesca e disossato, messo sotto sale per il consumo a distanza. In alcune regioni è così chiamato anche lo stoccafisso, che è il merluzzo trattato nello stesso modo, ma che viene essiccato all'aria anziché venir salato.

 

Baccala_delle_Isole_Faroe
0

Odpovědět

Krbi75
19.05.2023 ID: 1349170

Ahoj, děkuji za radu, vyzkouším.

máte někdo recept na pečenáče z makrel a na dobrý salát z tresky.

za recepty předem děkuji

s pozdravem  Martin

0

Odpovědět

kejklik
19.05.2023 ID: 1349171

Na pečenáče je makrela moc aromatická. Je dobrá na gril nebo do udírny. Nejlepší pečenáč je ze sledě. Ale vůbec špatný není ani z kapra nebo amura. Chce to trochu tučnou rybu. Klasicky usmažit jako řízek v trojobalu a po vychladnutí naložit do láku jako na okurky, jen bez kopru a zeleniny, pouze cibule. Podle vlastní chuti přidat feferony nebo další koření.

0

Odpovědět

Dedo145
19.05.2023 ID: 1349186

Ahoj chlapi, salát vypadá úžasně, nebyl by recept? A ještě bych poprosil o radu, viděl jsem jak někteří nakládají filety z makrel do kbelíků se solí, jaký je postup a co s nimi potom??? Přeji krásné počasí a úspěšný lov. Martin

Recept uz je mnohokrat zverejneny na teto strance nebo na mem FB

0

Odpovědět

Dedo145
19.05.2023 ID: 1349203
Vysoce produktivní den. Počasí až do 16 hod parádní a tak to všichni využili. Litoměřice měly poslední den a Husoya vydala svoje poklady. Neskutečné množství kelerů na mělčinách,kde normálně lovíme polaky. Mládí vpřed,jak se dříve říkalo a další halik 126 cm byl zdolán na vláčák na červeného Zooma.
Slovenská parta taky zabojovala a Marianky už jen chyť a pusť, protože už mají nachytáno .
Při loučení si tričko nejlepšího rybáře zasloužili dva mladí bráchové za tři halibuty za týden na prvním pobytu v Norsku
347375033_1301043184129937_7145960844943199440_n 347413633_1960187997648689_2551480669652753550_n 347399550_812189950472206_5852110002599940346_n 347588446_3522385778050689_7468131618281205973_n 347419191_801294781358467_1367224528823337230_n 347402015_1190486105000609_3108056772258583423_n 347230779_1913531685670774_3488209026044791159_n 347392056_199115392548405_3303432421114609230_n 347559064_210225138443798_8529023213300962631_n 347562389_213000744831299_6118208745449673494_n 347250389_559497016375511_971675874955231882_n 347410866_6191286477652499_8358713323692830706_n 347231620_780893743445236_5636498025597073911_n 347396992_1223550585032067_4770153681772988934_n 347246530_545090704500928_4226181074220602106_n 347797916_558446929780984_4755543746221066040_n
0

Odpovědět

Dedo145
20.05.2023 ID: 1349230
Stěhování národů na Bakkanu. Tři party skončily, tři nové přijely. Takže já jsem se dnes na moře nedostal. Super zachytali Plzeňáci,Mariánky jen udržují svoji normu a Slovensko vylouplo dalšího halika. Noví hosté dnes jen vyzkoušeli nářadí,nachytali něco na večeři a zítra to začne naplno.
Za zmínku stojí asi 3,5 metrová medúza, kterou jsem tu ještě neviděl
347381961_192371689966593_682484091931864262_n 347238395_2311102815728867_5122128496890247952_n 347427574_735129988616123_2400681559256534996_n 347228044_3522907194698542_6064205512338537442_n 347294823_944870636840146_8241550499794140618_n 347255735_949814872885628_8430479624749484162_n 347424454_2122109347995096_7105131353031184644_n 347251457_1177986246212192_2572848735174795343_n 347420060_747914097036641_1115008743301487684_n 347591453_184451827891606_3371958802735950671_n 347284774_621454316581342_6292930120652482432_n
0

Odpovědět

Dedo145
21.05.2023 ID: 1349271

Zase parádní den. Slovensko navláčilo krásné polaky, Mariánky jedou naplno chyť a pusť,Praha na dnešním společném výjezdu moc nezabrala,i když polaci brali parádně a Plzeň mimo krásných polaků přivezla i kelera 110 cm na vláčku. Po dobré práci i zasloužená odměna a mimo halibutí polévky dnes všichni dostali i krabí klepýtka.

347443256_241214265214563_6801758625217271056_n 347429640_1186626515360965_7739298545252598782_n 347251727_1988737651474618_3491560969244580394_n 347399722_760740319043576_7322062754701326151_n 347410429_665527298719129_6586389591072472957_n 347238849_634788091878075_956626111926752780_n 347602799_204546155741907_1924145453891912458_n 347607055_260092149834009_1053464946012130526_n 347559972_801977154831603_2682003486535442332_n 347585618_5699528003486974_1064702369804227183_n 347431502_620554180102855_2721120076382363550_n
0

Odpovědět

Dedo145
22.05.2023 ID: 1349320

Bakkan jede. Slovenská parta krásné polaky 97 a 94 cm, Plzeňáci klasicky krásné polaky a k tomu oběd na Melsteinu. Mariánky našly sledě a tak si jich pár vzali na gril, nová Vranovská parta hned první den udělala plné bedny polaků a doršů, Švédové pod sleďovým hejnem nachytali pěkné tresky a Jičín dopadl obdobně.Prazaci se taky neztratili. Večer ještě rozdávání uzených mniků a teď rychle do postele.

347613928_174599575565058_667398392856231899_n 347242190_241902165108351_3051281047693024588_n 347784853_620758356377860_7788123370782580968_n 348970656_206145462241942_3233643516357045900_n 348972083_168500665899524_8478442975179592340_n 347408504_570866485106124_3097465973653869506_n 347246638_633869411613524_1322740084212042519_n 347403701_3621814588052408_1538563626176559856_n 347559954_2617915061689893_4636513304789723194_n 347224950_772655651231671_4538683630229945052_n 347410992_268307032374855_4098076363041718693_n 347394729_263376949431989_4378814463910630908_n 347405513_772067007886486_5011555644769270480_n 347385669_228517719904524_6932242313653326762_n 347420932_1950607178625050_3913165821693398994_n
0

Odpovědět

Dedo145
24.05.2023 ID: 1349363
Na tiché vodě bez driftu se chytá těžko. Ale dnes to šlo. Potřeboval jsem nalovit salátovky a pár polaků na fish cake. Místo salatovek mi však skákali na 100 g pilkřík keleři 60 + . Prostě smůla. Ale nakonec se to podařilo. Za Asenem jsem se ještě na chvíli zastavil na mělčině na polaky a za půl hodiny bylo dost i na zítřejší fish cake. Ostatním se dařilo střídavě,ale myslím, že spokojenost panuje jak se teď říká napříč celým spektrem.
Od Vranovčanů dostanu fotky až zítra, protože jsou ještě ve filetarně
347242792_1345426942670860_4782657274879278314_n 347242707_1491530541678282_2942061158597244048_n 347239049_801232354684588_7291635968510968719_n 347255249_720959196472155_1774883932688249501_n 347397031_775773287623427_2692862610898292576_n 347232020_260425963162885_3193186367301400173_n 347392138_222673493844365_7544384695270320833_n 347577146_259048146613184_8534019388266272558_n 347563111_775456077585117_8577568438009902886_n 347226871_811207743864909_8902109207136005846_n 347232095_773242054420060_4627670089449723460_n 347557097_763654075489984_4581927900580904840_n
0

Odpovědět

jisto.73
24.05.2023 ID: 1349409

Ahoj DEDO,  na Tvůj email jsem si dovolil  poslat soukromou zprávu, kterou si nejsem jist, zdali patří sem do vlákna BAKKAN 2023 . Děkuji za Tvou odpověď.

Jirka

0

Odpovědět

Dedo145
27.05.2023 ID: 1349460

Po dvou rozfoukaných dnech jsme se dostali na chvíli na moře. Bylo to něco jako oko bouře. Od 17. 00 do 22,00 se vítr uklidnil,ale vlny nelehly. Kdo měl odvahu tak se dostal na dobrá lovná místa a docela se dařilo. Zajímavost je i příjezd muškařů. Byli tu už víckrát a je obdivuhodné co s muškařskou výstrojí dokážou.

347275143_6151825994924447_3335881553659605350_n 345925812_3493763634212746_6178236857605461296_n 347263674_1437962843608024_5411927229260595105_n 347254313_256392436886371_8168613534448562289_n 347550363_1587743501708653_6449388661511854472_n
0

Odpovědět

Dedo145
28.05.2023 ID: 1349487

Přes nepříznivou předpověď počasí se odpoledne dalo vyjet a chytat se dalo i na Asenu a také pod Husoya. Slovenská parta to využila pod Husoya a pak se vrátili na polakovačku k Zelenému ostrovu. Já jsem s pražskou partou začal pod Asenem na kelerech. Bylo jich tam spousta,ale aktivita byla slabá. Protože se počasí nehoršilo,tak jsme zkusili i polaky na severní straně Asenu. Byla to paráda. Na hraně z 25 m do 100 m bylo hejno šediváků a při minimálním driftu jsem jich chytil asi 10 během půl hodiny. Kluci pražskí ze začátku trochu tápali,ale potom se rozjeli i oni. Večer ještě sashimi, dokončení salátu a teď rychle spát.

347260710_636496631701011_6067549123506995474_n 347231424_960985538654094_8931368895108673976_n 347438834_208896532053620_7822271311957456934_n 347245454_3621327448146885_9124967948057160761_n 347233848_1302756517314316_1545735239757641465_n 347431502_6725626277469095_2775050173939687928_n 347243292_148667821441192_1913382320434799530_n 347439101_3380004115587059_6812860767778517467_n 347405913_1571952879877068_7350113506439430922_n 348341299_1200797393940639_2053802195607739024_n 347263291_633458832064359_374274531851797751_n 347247979_210975781799718_4168802112983636539_n 347237151_559943836212550_4609898859899895865_n 347556214_207270602127351_1033146656381528404_n
0

Odpovědět

fiske
28.05.2023 ID: 1349501

Prosím kto by sem dal link receptu na ,,dedov rybí salát " 😀 ďakujem

0

Odpovědět

radek
28.05.2023 ID: 1349504

tady je každý hrozně skoupý na recepty, také jsem párkrát žádal a bohužel, nic

0

Odpovědět

Seppl
28.05.2023 ID: 1349506

<p class="MsoNormal"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 18.0pt; line-height: 106%;">SALÁT Z TRESKY.</span></b></p>
<p class="MsoNormal"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">Suroviny:</span></b><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">filety z tresky dle potřeby,ocet,vodu,sůl,sterilované zelí,sterilovaná zelenina na salát,cibuli,majonézu,smetanu,jogurt a tatarku.</span></p>
<p class="MsoNormal" style="tab-stops: 90.5pt;"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;"><span style="mso-tab-count: 1;">                              </span></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">Filety z tresky pořádně nasolíme a dáme na tři dny do chladna(ledničky).Potom opláchneme a dáme do octového nálevu na další tři dny.Lák namícháme v poměru:1 díl octa+1 díl vody.Po naložení musí jít kosti od masa.Opláchneme popř.vyndáme zbylé větší kosti či stáhneme kůži a řádně vymačkáme.Nakrájíme do mísy na požadované kousky,přidáme propláchnuté a pokrájené sterilované zelí,asi dvě menší sklenice(dle množství masa)odkapané sterilované zeleniny na salát,nakrájenou spařenou cibuli,opepříme a osolíme.Necháme odležet asi12 hod.Salát můžeme jíst je takto s pečivem nebo jej můžeme dochutit.Dochucení je lepší dělat až chvíli před konzumací(asi 1-2 hod),tak nám salát v chladničce vydrží déle.Dochucujeme majonézou,tatarkou a pro zjemnění trochou tučné smetany.Pokud chceme mít řidší salat použijeme smetanový jogurt.Po namíchání necháme ještě asi dvě hodiny uležet.Jako přílohu použijeme pečivo nebo čerstvý chléb.</span></p>
Posílám vlastní recept na salát.Zatím všem komu jsem ho dělal tak chutnal.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 … 17 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.