A uz tu mame dalsi sezonu. Otviram timto nove vlakno pro vsechny Norky .
Vsem preji v tomto roce hodne zdravi,spokojenosti a spoustu rybarskych zazitku.
A uz tu mame dalsi sezonu. Otviram timto nove vlakno pro vsechny Norky .
Vsem preji v tomto roce hodne zdravi,spokojenosti a spoustu rybarskych zazitku.
Děláme nasolené ryby taky, nejčastěji obecňačky a kelery. Filety nakrájíme na kostky cca 5 cm, prosypeme totálně solí a necháme ležet. Sléváme slanou vodu a dosypáváme sůl. Během pár dní se maso "zcukne" na polovinu a hotovo je, když už nepouští vodu. V takové podobě vydrží ve tmě ve sklepě rok. Před použitím se musí máčet cca 24 hodin ve sladké vodě, tu je potřeba měnit. Maso pustí sůl a je téměř jako čerstvé. Prostě taková klasická italská Baccala.
Il merluzzo decapitato, eviscerato, aperto nel mezzo subito dopo la pesca e disossato, messo sotto sale per il consumo a distanza. In alcune regioni è così chiamato anche lo stoccafisso, che è il merluzzo trattato nello stesso modo, ma che viene essiccato all'aria anziché venir salato.
Odpovědět
Ahoj, děkuji za radu, vyzkouším.
máte někdo recept na pečenáče z makrel a na dobrý salát z tresky.
za recepty předem děkuji
s pozdravem Martin
Odpovědět
Na pečenáče je makrela moc aromatická. Je dobrá na gril nebo do udírny. Nejlepší pečenáč je ze sledě. Ale vůbec špatný není ani z kapra nebo amura. Chce to trochu tučnou rybu. Klasicky usmažit jako řízek v trojobalu a po vychladnutí naložit do láku jako na okurky, jen bez kopru a zeleniny, pouze cibule. Podle vlastní chuti přidat feferony nebo další koření.
Odpovědět
Ahoj chlapi, salát vypadá úžasně, nebyl by recept? A ještě bych poprosil o radu, viděl jsem jak někteří nakládají filety z makrel do kbelíků se solí, jaký je postup a co s nimi potom??? Přeji krásné počasí a úspěšný lov. Martin
Recept uz je mnohokrat zverejneny na teto strance nebo na mem FB
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Zase parádní den. Slovensko navláčilo krásné polaky, Mariánky jedou naplno chyť a pusť,Praha na dnešním společném výjezdu moc nezabrala,i když polaci brali parádně a Plzeň mimo krásných polaků přivezla i kelera 110 cm na vláčku. Po dobré práci i zasloužená odměna a mimo halibutí polévky dnes všichni dostali i krabí klepýtka.
Odpovědět
Bakkan jede. Slovenská parta krásné polaky 97 a 94 cm, Plzeňáci klasicky krásné polaky a k tomu oběd na Melsteinu. Mariánky našly sledě a tak si jich pár vzali na gril, nová Vranovská parta hned první den udělala plné bedny polaků a doršů, Švédové pod sleďovým hejnem nachytali pěkné tresky a Jičín dopadl obdobně.Prazaci se taky neztratili. Večer ještě rozdávání uzených mniků a teď rychle do postele.
Odpovědět
Odpovědět
Ahoj DEDO, na Tvůj email jsem si dovolil poslat soukromou zprávu, kterou si nejsem jist, zdali patří sem do vlákna BAKKAN 2023 . Děkuji za Tvou odpověď.
Jirka
Odpovědět
Po dvou rozfoukaných dnech jsme se dostali na chvíli na moře. Bylo to něco jako oko bouře. Od 17. 00 do 22,00 se vítr uklidnil,ale vlny nelehly. Kdo měl odvahu tak se dostal na dobrá lovná místa a docela se dařilo. Zajímavost je i příjezd muškařů. Byli tu už víckrát a je obdivuhodné co s muškařskou výstrojí dokážou.
Odpovědět
Přes nepříznivou předpověď počasí se odpoledne dalo vyjet a chytat se dalo i na Asenu a také pod Husoya. Slovenská parta to využila pod Husoya a pak se vrátili na polakovačku k Zelenému ostrovu. Já jsem s pražskou partou začal pod Asenem na kelerech. Bylo jich tam spousta,ale aktivita byla slabá. Protože se počasí nehoršilo,tak jsme zkusili i polaky na severní straně Asenu. Byla to paráda. Na hraně z 25 m do 100 m bylo hejno šediváků a při minimálním driftu jsem jich chytil asi 10 během půl hodiny. Kluci pražskí ze začátku trochu tápali,ale potom se rozjeli i oni. Večer ještě sashimi, dokončení salátu a teď rychle spát.
Odpovědět
Prosím kto by sem dal link receptu na ,,dedov rybí salát " 😀 ďakujem
Odpovědět
tady je každý hrozně skoupý na recepty, také jsem párkrát žádal a bohužel, nic
Odpovědět
<p class="MsoNormal"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 18.0pt; line-height: 106%;">SALÁT Z TRESKY.</span></b></p>
<p class="MsoNormal"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">Suroviny:</span></b><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">filety z tresky dle potřeby,ocet,vodu,sůl,sterilované zelí,sterilovaná zelenina na salát,cibuli,majonézu,smetanu,jogurt a tatarku.</span></p>
<p class="MsoNormal" style="tab-stops: 90.5pt;"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;"><span style="mso-tab-count: 1;"> </span></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">Filety z tresky pořádně nasolíme a dáme na tři dny do chladna(ledničky).Potom opláchneme a dáme do octového nálevu na další tři dny.Lák namícháme v poměru:1 díl octa+1 díl vody.Po naložení musí jít kosti od masa.Opláchneme popř.vyndáme zbylé větší kosti či stáhneme kůži a řádně vymačkáme.Nakrájíme do mísy na požadované kousky,přidáme propláchnuté a pokrájené sterilované zelí,asi dvě menší sklenice(dle množství masa)odkapané sterilované zeleniny na salát,nakrájenou spařenou cibuli,opepříme a osolíme.Necháme odležet asi12 hod.Salát můžeme jíst je takto s pečivem nebo jej můžeme dochutit.Dochucení je lepší dělat až chvíli před konzumací(asi 1-2 hod),tak nám salát v chladničce vydrží déle.Dochucujeme majonézou,tatarkou a pro zjemnění trochou tučné smetany.Pokud chceme mít řidší salat použijeme smetanový jogurt.Po namíchání necháme ještě asi dvě hodiny uležet.Jako přílohu použijeme pečivo nebo čerstvý chléb.</span></p>
Posílám vlastní recept na salát.Zatím všem komu jsem ho dělal tak chutnal.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...