Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 484)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: barva na pilkry #1053151
    Vlkous
    Účastník

    Já jsem přidával při odlévání do olova trochu cínu – cca 20-30% aby byly tvrdší a neohýbaly se. Pak jsem odlitý pilkr přejel jemnějším ocelovým kartáčem a lesk je na světě. Myslím si, že jsem pilkry vždy dřív utopil než zmizel lesk. A ty co mám doma zatím nepoužité, tak jsou lesklé několik let.Prvně jsem lesk “ vytvářel“ obrácenou stranou nože – ne ostřím, ale kartáč je rychlejší.

    odpověď na: Děti a Norsko #1050255
    Vlkous
    Účastník

    [citace]denis napsal:

    dobrý deň ja mam 14 rokou a chcel bi som isť do nórska na rybolov môžem isť? mam všetko i rybárski preukaz. [/citace]

    Ahoj,

    samozřejmě, že do Norska jet můžeš.

    Uchop to trošku jinak. Zúčastňuj se tady tý diskuze a tím dokaž, že opravdový zájem máš a že se třeba dokážeš postarat sám o sebe a nejsi nějaké rozmazlené dítě. Nemyslím to zle, jen na moři si nemůže každý dupnout a nemůže být po jeho za každou cenu, když je mu zima nebo se mu chce “ čůrat “ atd. atd.

    A pak, – spoléhám na to, že dnes se každý školák učí anglicky a i ty angličtinou jistě vládneš na solidní úrovni – tu svojí výpravu do Norska můžeš třeba navléknout tak, že nabídneš svojí angličtinu některé výpravě, která v tom trošku brouzdá a s jazykem se potýká a ráda využije někoho, kdo by se dokázal na cestě a i v Norsku domluvit.

    Jedna věta, že tam chceš jet, zatím nestačí. Napiš víc, zajímej se, ptej se na vše co se Norska týká. A věř tomu, že se tam dostaneš.

    Stojí to za to a držím ti pěsti.

    odpověď na: trajekt #1050251
    Vlkous
    Účastník

    Občas se stane, že když má trajekt několikahodinové zpoždění, tak jako kompenzaci za ztracený čas na cestě, dá lodní společnost někdy k lodnímu lístku nebo někdy k lístku od kajuty, nějakou stravu. Záleží na denní době.

    Pokud na cestách používáte kajuty – i ty levnější – stává se, že na kajutním lístu bývá uvedená sleva vybraného zboží, které se dá zakoupit v prodejně na lodi.

    odpověď na: RECEPTY #1049386
    Vlkous
    Účastník

    [citace]VoMa napsal:

    Tradiční kaprděláme tradičního kapra se salátem a to tak že vezmu všechny suroviny, kapra všechno zavřu v kuchyni se starou a za hodinu to mám hotový…..[/citace]

    KarloVaráci – nejlepší recept roku

    ale znáš to – co si neuděláš sám to nemáš 🙂

    odpověď na: RECEPTY #1049385
    Vlkous
    Účastník

    [citace]Dedek napsal:

    Vlkous napsal:

    Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?

    To musíš do jiného oddělení[/citace]

    A máš recht 🙂

    odpověď na: RECEPTY #1049341
    Vlkous
    Účastník

    Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?

    odpověď na: RECEPTY #1049340
    Vlkous
    Účastník

    A když vám zbydou rybí řízky udělám z nich PEČENÁČE

    Základem je nálev –

    SLADKOKYSELÝ LÁK – NÁLEV

    Na sladkokyselé okurky nebo houby a pak kyselejší na pečenáče a utopence:

    Rodinný recept:

    3L vody

    1,15L octa z J.Hradce

    30 dkg cukru

    15dkg soli

    36 ks sacharin – cukerín – umělé sladidlo

    Uvést do varu a nechat vychladnout. Dá se použít kdykoliv – u staršího nálevu případný zákal na dně láhve neni na závadu.

    —–

    Recept na okurky nebo houby:

    Do 1 L láhve

    3 x bobkový list

    6x kulička nového koření

    10x kulička pepře

    10 koleček mrkve

    5 koleček cibule

    Možno 3 kolečka křenu na křehkost okurek. Pokud okurky při sterilizaci nepřevaříš, tak budou křehké i bez křenu.

    ——

    Recept na červenou řepu:

    je zapotřebí nálev trošku sladší a přidává se fenikl. Nedává se mrkev.

    Červená řepa se lehce povaří oloupe a nakrájí na kostičky. Zaleje lákem a sterilizuje.

    ——–

    Recept na PEČENÁČE:

    Na pečenáče do nálevu přidám 30% octa = 70% nálevu 30% octa. Nálev musí být kyselejší, než na okurky. Přidává se taky na kolečka nakrájená cibule a taky smažená cibule.

    Když ti zbydou rybí řízky dej je do sklenice. Přidej čerstvou cibuli, smaženou cibuli a černé koření. Zalej kyselejším lákem na okurky a nech 1 měsíc odležet. Když to nesníte dříve je to výborné i za půl roku. Maso je pevné.

    Vlkous
    Účastník

    [citace]kim napsal:

    Pro mě je to příjemné čtení snad nebudu sám. Dnes jsem se byl podívat k prodejním kádím. Setkali jsme se tam dva a zjistili jsme, že vůbec nedostali špígláky. Ani prodavač to nevěděl. Měli nápis, že kapříci jsou z Třeboně. Již si nepatuji, ale třeboňský kapr byl špíglák. Opravte mě jestli se mýlím. Také velikostně mi nevyhovovali. Tak snad zítra. Možná v jiných městech špígláky mají.

    Ještě jednu věc. Leta jsem na rozporcovaného kapra kapal citron. Ovšem manželka mě sdělila, že se na čertvé ryby nemá dávat, až když je na talíři. Údajně to bylo v TV. Nevím k jaké úhoně by mohlo maso přijít.[/citace]

    V Třeboni mají klasického kapra se šupinama a jistě i špígláky tedy kapry lysce. Co šupiny neškrabu, ale podřezávám, tam mám radši vysokého šupináše.

    odpověď na: Norsko poprve #1049280
    Vlkous
    Účastník

    Holzby – skvělej nápad – už vím, jaké budu mít poslední přání, kdyby mě chtěl někdo popravit…

    Naki – doufám, že se ti jen tak někdo ve Fordech nevysype 🙂

    odpověď na: Zajimavosti #1049279
    Vlkous
    Účastník

    Tak tohle je nádhera.

    Ani si nedokážu představit kolik výroba toho filmu musela zabrat času.

    odpověď na: RECEPTY #1049278
    Vlkous
    Účastník
    odpověď na: RECEPTY #1049277
    Vlkous
    Účastník

    Nejen vánoční kapr

    Kapra – nejlépe šupináče – zabij praštěním na hlavu a proříznutím žáber ( vykrvením ) večer, den před vánocemi – podřízni šupiny – zůstane ti čistá kůže – vykuchej – odstraň žluč a střeva a ostatní si nech na polévku – odřízni hlavu, můžeš nechat i kousek masa – z hlavy vyndej žábry – hlavu si nech na polévku – pak kapra jakoby zfiletuj tak, aby si hlavně odstranil velké žeberní kosti – zbylou páteř a hlavu dej do osolené vody vařit s černým kořením – dvě půlky kapra polož kůží na prkénko – tam, kde byla páteř je maso vyšší – od hřbetu až po břišní dutinu ostrým ( fileťák na to je velice vhodný )od hlavy k ocasu prořezávej maso až skoro ke kůži ( když ucítíš, že jsi kosti tvaru Y přeřízl, dál řezat nemusíš ) zhruba po 3 mm od hlavy až k ocasu ( ocas pak prořezáváš celý – tak budeš mít v mase pouze malé kousíčky kostí, které se nezapíchnou do krku – pak rozřeš maso jakoby na půlpodkovy zhruba po 3 cm – nařezané maso osol a pokapej citronem ( můžeš dát trošku česneku nebo pepř jak máš rád ) a nech odležet do druhého dne, kdy obalíš do trojobalu ( neboj se, že nakrájené maso nejde obalit ) a usmažíš na sádle – tak dobrého a bez kostí, jsi kapra ještě nejedl:-)- když máš připravené a naložené maso z kapra v lednici, už bude hlava a páteř vařená – z hlavy a páteře ober maso – najemno si nastrouhej tři mrkve, kus celeru a kousek petržele a zeleninu osmaž na másle – vývar z hlavy a páteře slij – do vývaru dej obrané maso, osmaženou zeleninu, maso z vnitřností včetně jiker, mlíčí a povař aby se vnitřnosti uvařily a dochuť solí, pepřem a octem – ocet je nejdůležitější přísada, ale ochutnávej abys nepřeoctil – polévku si na štědrovečerní večeři ohřej a věř, že bude výborná.

    Všem přeju výbornou nejen vánoční večeři.

    odpověď na: pf 2013 #1049276
    Vlkous
    Účastník

    Vše nejlepší a moře zdraví v novém roce přeju všem “ Norkům “

    Kime – než jsem to vše sepsal, video našel, tak to tu vše máš. Přesto dávám recept na nejen vánočního kapra do receptů

    odpověď na: Norsko poprve #1049038
    Vlkous
    Účastník

    Podle okulárů, masařka jsi :-))

    Jinak za zprávu se neomlouvej – prostě jsi propadl Norsku.

    Norsku nepropadáme jen kvůli rybám, ale i kvůli nádherné přírodě…….

    odpověď na: Vtipy – rybářské #1048993
    Vlkous
    Účastník

    Holčička říká. “ Tatínku, já bych chtěla k vánocům pejska. “

    Tatínek na to. “ Nevymešlej si. Bude kapr jako obvykle…! „

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 484)