Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 211. až 225. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #49278
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)
    #49340
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    A když vám zbydou rybí řízky udělám z nich PEČENÁČE

    Základem je nálev –

    SLADKOKYSELÝ LÁK – NÁLEV

    Na sladkokyselé okurky nebo houby a pak kyselejší na pečenáče a utopence:

    Rodinný recept:

    3L vody

    1,15L octa z J.Hradce

    30 dkg cukru

    15dkg soli

    36 ks sacharin – cukerín – umělé sladidlo

    Uvést do varu a nechat vychladnout. Dá se použít kdykoliv – u staršího nálevu případný zákal na dně láhve neni na závadu.

    —–

    Recept na okurky nebo houby:

    Do 1 L láhve

    3 x bobkový list

    6x kulička nového koření

    10x kulička pepře

    10 koleček mrkve

    5 koleček cibule

    Možno 3 kolečka křenu na křehkost okurek. Pokud okurky při sterilizaci nepřevaříš, tak budou křehké i bez křenu.

    ——

    Recept na červenou řepu:

    je zapotřebí nálev trošku sladší a přidává se fenikl. Nedává se mrkev.

    Červená řepa se lehce povaří oloupe a nakrájí na kostičky. Zaleje lákem a sterilizuje.

    ——–

    Recept na PEČENÁČE:

    Na pečenáče do nálevu přidám 30% octa = 70% nálevu 30% octa. Nálev musí být kyselejší, než na okurky. Přidává se taky na kolečka nakrájená cibule a taky smažená cibule.

    Když ti zbydou rybí řízky dej je do sklenice. Přidej čerstvou cibuli, smaženou cibuli a černé koření. Zalej kyselejším lákem na okurky a nech 1 měsíc odležet. Když to nesníte dříve je to výborné i za půl roku. Maso je pevné.

    #49341
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?

    #49348
    dedek
    Člen
    (489 odpovědí)

    Vlkous napsal:

    Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?

    To musíš do jiného oddělení:-P:-P:-P:-P

    #49352
    dedek
    Člen
    (489 odpovědí)

    Smažená treska

    Suroviny

    4 menší tresky, sůl, citrón, 4 lžíce hladké mouky, 1 vejce, mléko, strouhanka, 4 lžíce oleje.

    Postup přípravy

    Očištěné ryby osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Balíme v mouce, vejcích rozmíchaných v mléce a strouhance. V horkém oleji smažíme do růžova. Tresky můžeme balit též ve vinném či sýrovém těstíčku. Vinné těstíčko připravíme z bílého vína, polohrubé mouky a vajíčka, sýrové pak z vajíčka, mléka, polohrubé mouky a strouhaného sýra. Ve všech případech vždy smažíme na dostatečně rozpáleném oleji.:-P:-P

    #49355
    dedek
    Člen
    (489 odpovědí)

    Recept Norská treska

    Ingredience

    1 norská treska

    sůl,bazalka,čer.paprika

    4 vajce

    hl.mouka

    strouhanka

    Postup

    Tresku naporcujeme na kousky.Z vajec,soli,bazalky a hl.mouky našlehám těstíčko.V tom osolenou rybu obalím a pak ve strouhance.Péct se to dá na grilu nebo v troubě s grilem.:-P:-P

    #49367
    VoMa
    Účastník
    (103 odpovědí)

    :-D:-D:-DTradiční kapr Děláme tradičně kapra se salátem a to tak že vezmu všechny suroviny, kapra. A všechno zavřu v kuchyni,se starou a za hodinu to mám hotový…..

    #49385
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Dedek napsal:

    Vlkous napsal:

    Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?

    To musíš do jiného oddělení

    A máš recht 🙂

    #49386
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    VoMa napsal:

    Tradiční kaprděláme tradičního kapra se salátem a to tak že vezmu všechny suroviny, kapra všechno zavřu v kuchyni se starou a za hodinu to mám hotový…..

    KarloVaráci – nejlepší recept roku

    ale znáš to – co si neuděláš sám to nemáš 🙂

    #49403
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Vlkous napsal: Dedek napsal:

    Vlkous napsal:

    Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?

    To musíš do jiného oddělení

    A máš recht

    Ahoj pošli mi na SZ emailovou adresu.Pošlu ti recepty.

    #49405
    janka
    Účastník
    (2443 odpovědí)

    Ja nakladam Hermelin s provensalskym korenim, na tenko nakladym cesnekem a cibulkou a obcas prihodim feferonku. Koreni, cesnek a cibulku dam do rozkrojeneho syru, feferonku pridam jen tak bokem pro navstevy, protoze ja ji nejim 🙂

    #49411
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Vlkous napsal: Dedek napsal:

    Vlkous napsal:

    Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?

    To musíš do jiného oddělení

    A máš recht

    Máš to tam.Přidal jsem i jiné sýry, utopence, zavináče a rybářskou kuchařku.:-)

    #49412
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

    Paní Janko, při jaké teplotě to skladujete a jak dlouho?

    #49418
    janka
    Účastník
    (2443 odpovědí)

    V lednicce tak 5 dni predem a vic jak tyden to nevydrzi 🙂 delam vzdy jen par kousku, co se hned sni.

    #49420
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

    janka napsal:

    V lednicce tak 5 dni predem a vic jak tyden to nevydrzi delam vzdy jen par kousku, co se hned sni.

    Jejda to bych si dneska dal..včera jsem slavil konec světa a něco ostřejšího by bodlo..:-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 211. až 225. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(119)
(19)

Nahrávání ... Nahrávání ...