Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
odpověď na: A JE TO TADY POZVÁNÍ NA TŘETÍ JUBILEJNÍ SRAZ RYBOLOV V NORSKU VE SPÁLOVĚ #19179 2.4.2011 v 19:29
Souhlasím se Stipkom:
Něco zorganizovat není nic jednoduchého. A všem se nedá vyhovět. Škoda zě už je přeplněno….
😕
Jisté je, že mořskou nemoc způsobuje dráždění našeho rovnovážného systému. Jinak řečeno, lidský mozek nepříliš kladně přijímá situace, kde si podněty vzájemně odporují – kupříkladu klidný horizont a houpající se loď. Léky, které by však této „mozkové dezorientaci“ předcházely, zatím neexistují. Lékaři i vědci jsou zatím bezradní.
😐
To zapa:
Mrazík by nevadil, hlavně aby moc nefunělo……
😐
To zapa:
Koukal jsem do toho odkazu na Hasvik. Celkem tam fouká, ale dá se to. Je ještě někde jiná dlouhodobá předpověď? Je nějaký odkaz?
😐
Já doufám, že v květnu nebude taková kosa……
😐
To vlkouš:
To zkusím……..
😛
To kara1111.
Nejsem vyznavačem žádných jater, tak ani recept nemám. Takhle zajíc, jak plave ouško ve smetanové omáčce………
😛
To petko:
Po kalbě a na snídani lečo?? Tak musela být šavle, rovnou samurajská katana. Mylím si, že s tím lečem nebylo něco vpořádku…..
😛
To bulik:
Myslím, že budeš spokojen ale určitě napiš, jak ti to chutnalo……
😛
To bulik:
Ten kdo zkusí bude se k této úpravě ryb vracet. Je to zpracovaná rybka za studena. Je to lahůdka………
😛
Navrhoval bych jména Athos, Porthos, Aramis a D Artagnan. Dva další mušketýři se najdou a místo šavlí budou házet kordy.
Hymnu bych nechal……..
😛
To bulik:
Kořenovou zeleninu pokud je sirová, a ta je nejlepší,samo sebou povaříme. Né moc ať to není rozvařené. Pokud je sterilovaná, jako polotovar, tak jen scedit a opláchnout.
😛
To Ladik:
vařená ryba je suchá. Mám trošku jiný starý recept rybu za studena.
Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme útěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalejeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zaleto. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.
Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.
Při podávání je vhodný čerstvý rohlík….
“BON APPETIT”
😛
To Jisto:
Třeba by pomohlo použít jiný prohlížeč……., ne???
😛
To Kvalda:
To stipko:
To mikr:
Na kutru to není prdel. Vyjede se ráno v 7:00 a vrací se v 18:00 odpoledne. Není cesty zpět. Myslím, že kdo lovil nebo se jenom vezel v Polsku na kutru při vnách 1 až 2m, ví co je mořská nemoc. S Chárlím máme parťáka Romana a ten je opravdu vytrvalec. Každou výpravu do Polska problil. Dnes Roman vyhledává a volí lov jen ve fjordu……. a je v poho.
😐
-
AutorPříspěvky