Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 194)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Bakkan Wahl 2013 #1061247

    Já se zase připojuji s otázkou: chytil již někdo někdy něco na tuto „zaručeně fungující návnadu na ohromné halibuty“ ? Párkrát jsem ji vykoupal na hodně slibných místech, a nic… přitom jiné věcičky, zejm. velké rippery v oranžové a zelené fugovaly velmi pěkně. A na Bakkanu jsme měli i halibuta 26 kg, takže velikost 300 g není snad nijak přehnaná

    odpověď na: Nástrahy, návnady, finty #1059612

    Pro HARTY: Tak to já tam pouštěl její poněkud větší sestřičku – dle obrázku…20-30cm délky a 200-300g na hlavě, pořádný hák, vyměnitelná guma, něco podobného má pro Nordkapp v e-shopu Michal: http://www.topfishing.eu/cutbait-20cm-270g-fire-tiger.html

    To už se dá pěkně povodit…

    odpověď na: Nástrahy, návnady, finty #1059541

    Pro HARTY: ta červená guma s černými pruhy byla mojí nejúspěšnější nástrahou loni v srpnu,kousek pod Loppou jsem s tím tahal 120 cm tresky obecné,občas tmavou.Takže dobrý výběr. Ale chce to na sever…

    odpověď na: Zajimavosti #1059280

    Pro JAKABO: Ale to je rovnou šestikolka!Monočlánkový řetěz, vývrt jak v samopalu s pořádným závitem,a pěkně tuhý rám :-D:-D:-D:-D:-D

    odpověď na: Zajimavosti #1058987

    Když je někdo takhle pracovitý (nenadarmo se říká že maká jako šroub), proč by nemohl mít v Praze dům, točit filmy, nebo psát knihy??? Přejte, a bude vám přáno….jen tak dál, já držím palce!

    odpověď na: Poslední Halibut 2011 – komentáře ke článku #1042515

    Slušná adrenalinová injekce:ty vlny vůbec nevypadaly dobře…ale jste fakt borci a někdy jen třeba se i bát – ale zůstat…

    Na Soroyi jsme s kamarádem Martinem jeli domů cca hodinu jen na GPS:okolo sněhová vánice a viditelnost 2m, a stejně jsme si pak krásně zachytali, až vánice utichla: oboum nám byla strašná zima a chtěli jsme se s prutama zahřát…

    odpověď na: pilkery vyrobené ze železa #1040507

    Solidní řemeslná práce, všechna čest. Ale k čemu jsou ty “ zednické olovnice“ vlevo: sehnali jste snad na Soroyi melouch na komín?…:-D:-D:-D Kam se tam dá trojhák?

    odpověď na: Aktuální informace střední Norsko 2012 #1040366

    Super halík, gratulace a doufám že jste ho ještě měli čím zapít…nám limit alkoholu na Karihavetu došel již po třech dnech…anžto moc neberou…

    odpověď na: Aktuální informace střední Norsko 2012 #1039470

    Odsud vítr fouká – to se ti to soudí, když si chodíš na moře asi 30x častěji než já na Berounku… byl jsem v Norsku 10x, ale neviděl jsem norského „sportovního“ rybáře, který by nenahazoval šňůry nebo sítě, a ještě jsem neviděl norského „sportovního “ rybáře s prutem… prý „poturčenec horší turka“ – tak až třeba nebudeš žít v Norsku a pojedeš tam jen jako my, turisti, možná oceníš den, kdy si konečně jednou za rok pořádně zachytáš :-D:-D:-D

    odpověď na: Aktuální informace střední Norsko 2012 #1039443

    Ten nejmenší keller vypadá po měrění kružítkem z obrazovky podle tresky = 1 m na cca 30cm, a to je fakt málo, možná nepřežil. Zbytek je spíš větší. Takže těžko hned soudit: ono ta bedna je opravdu dlouhá (viz nožíky). Já beru kellera od 4 kg, to je tak akorát do ruky na filetování. Menší je vhodný tak na návnadu.

    odpověď na: Snillfjord – komentáre k lokalite #1039004

    Věru, co je to v tom kolečku za havěť: sépie, nebo jiná potfora? Jinak gratulace k úspěšně vychytané metodě ! Hned si pár woblerů přibalím…

    odpověď na: Vlkouš – mořská kočka #1037133

    Pravda, pokud se peče vcelku, má zvláštní „vůni“…lehce mi připomíná pach halibuta. Ten si taky člověk nesplete.

    Takže filety stahuju z kůže, a pak mě to jejich maso přijde jako lehce „našlehané“ kuřecí prsa… Parazity jsem u nich moc nevídal,ale to asi bude pomalu nastejno: často lezou i ze svaloviny tresky obecné.

    Zajímavost: Benn Wahl z Bakkanu nám na dotaz, kterou rybu má nejradši, řekl, že když si s kamarádama chtějí udělat „bene“, koupí si právě kočku…

    odpověď na: Aktuální informace střední Norsko 2012 #1037096

    Pro Preparatora: jasně – okouníci i brosma byly nejspíš někde hlouběji u dna, ale zbytek ryb byl asi „vyvláčen“ – dle fotek kromě polaků i halíci, vlkouš,keleři – slušná práce, ještě jednou gratuluju.Používáš nějaký pevnější návazec proti prokousnutí? např.ocel.lanko, silnější silon, nebo kevlar?

    odpověď na: Vlkouš – mořská kočka #1037093

    Maso má vynikající a proto za to filetování rozhodně stoji – s ostrým nožem žádný problém. Po vylovení do lodi a uvítacím poklepu po temeni jsme je chytli opatrně do hadru a propíchli „vaz“, pak už celkem dali pokoj… hlavně nenechat jim v dosahu zubů žádnou vlastní a dosud funkční končetinu, pak nic nehrozí.

    odpověď na: Vlkouš – mořská kočka #1037025

    Dovolte osobní zkušenost s vlkoušem. Chyt jsem jich zatím asi 15, takže mne již tento úlovek tolik nerozruší. Ale ta poslední mne věru zůstane v paměti déle… Nic velkého, něco přes 40cm, spíš mimino. Tak jsem ji klepl,propích hlavu a vykuchal ještě na lodi. Asi za 2 hodiny jsem ji vzal do kuchyně, že ji propláchnu ve dřezu před upečením. Levou rukou jsem ji třemi prsty chytil za tlamu zevnitř, a CVAK… zařval jsem na celou chajdu, a pravicí jsem ji třískal do kebule, než stisk povolil… být tam jeden prst – asi ho ty zuby prošily. Od té doby juž vím, že kočce do huby prsty neeee… a to v žádném stadiu vědomí…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 194)