Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….
- Toto téma obsahuje celkem 1,587 odpovědí. Do diskuze (188 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 1 rokem a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#33298 26.3.2012 v 19:16
2 shark
Mi se ale nebavime na diskuzi o Norskem rybolovu o rybach, ktere muzes chytit v USA, nebo Kanade (s vyjimkou par vlaken, zalozenych k diskuzi o rybolovu v Maledivach a pod)… ale bavime se o rybach, ktere jsou bezne ulovitelne na prut v Norsku.
Pro nekoho je vysnena ryba halibut v “dorostenecke velikosti”, pro nekoho ryba nad 4 metry. Ta se vsak v Norsku bezne nelovi, tak k temto velikostem take pouzivame nacini.
Nikomu jsem netrvdil, ze nemuze na mensi ryby pouzit nacini jako na mecouny, ale podle mne je takove nacini v Norsku nekolikanasobne predimenzovane a tedy lovec si souboj s rybou tolik nevychutna.
#33299 26.3.2012 v 19:19upir napsal:
Jinak jsem se stále nedozvěděl,odkud MifakM vzal,že drtivá většina v Norsku vyznává přívlač.
Kolik lidi jsi videl v Norsku provadet trolling a kolik lidi privlac?
#33300 26.3.2012 v 19:22Aha,takže máme pouze troling a přívlač….jiný způsob lovu neznáš?:-P
#33301 26.3.2012 v 19:25to MifakM soused jezdi na Alasku na halibuty nekolikrat do roka.Pokazde tak za tyden chytne 20-30 kousku…lame mne at jdu s nim ale na mne je tam opravdu zima i v lete:-D No fakt je ze tam tenhle rok asi pojedu…
Pokud jde o velikost…mam pocit ze z Norska jsou hlaseny vetsi ulovky.
ALE kdyz mam mluvit za sebe o velikosti tak bych se patrne ,,dorostu,, potesil protoze radsi jim mlady ryby;-)
#33303 26.3.2012 v 19:28to MifakM pokud jde o naradi tak mam proste jinej nazor.To ze se chytas mensi ryby a k tomu mas prispusobene naradi…je naprosto v poradku a na to jsem rozhodne nereagoval.Ja reagoval na ,,at se halibuti tresou,, a ze to nacini(ackoli kvalitne a dobre) proste u halibutu respekt budit nebude:-D
#33304 26.3.2012 v 19:302 upir
muj prispevek na ktery narazis se vztahoval k temto dvema zpusobum lovu. To jsem i v dalsim prispevku pak upresnil. O longline (ktere stejne navstevnici Norska nemaji povoleno), jiggingu, pilkrování a dalsich zpusobech lovu jsem nemluvil. Vyjadroval jsem se jen a pouze k trollingu, ktere zminil shark. Tot vse 😉
#33305 26.3.2012 v 19:32Tak to joooo…..;-)
#33306 26.3.2012 v 19:37shark napsal:
…mam pocit ze z Norska jsou hlaseny vetsi ulovky.
Rekordni ulovek halibuta na prut v Norsku je myslim 2,46 metry s vahou (hmotnosti pro rejpaly) 202 kg. A je to asi i svetovy rekord. Uz tady na diskuzi bylo to hovadko ukazane. Ulovili ho dani z Fish4U. Mozna je to uz prekonano, ale nejsem si jist.
Ale takove ryby se nechytaji bezne.
#33307 26.3.2012 v 19:42to to MifakM hodne to je o nazoru a neco malo o skusenostech.Ja proste nerad ryskuji stratu ryby jen proto ze mi zabere na poddimenzovane naradi.Taky jsi neumim dost dobre predstavit ,,radost,, kolegu kdyz ti zabere metrovej halik a ty si ho vodis hodinku nebo dve a oni si kuli tomu nezachytaj.Kdyz ti zabere dvoumetrovej tak nemas ani jen sanci ho zahlidnout…(vybavi te do minuty)
Mam predstavu o naradi pred kterym bi se halibuti ,,trasli,, ale neni mozne jej pouzit na ,,vlaceni,,
Podle mne je proste faj kdyz ma sanci i rybar ne jen ryba;-)
Ja myslim ze tech kolem dvou metru se v Norsku docela nachyta…A rekni uprimne s prutem 20-40lbs a 150m 40lbs vlasce….jakou mas asi sanci?:-P
#33308 26.3.2012 v 19:44Ja teda nemam moc zkusenosti, protoze na me velky platyz porad ceka, ale podle me to je od kusu. Zazil jsem loni na Vingsandu 40kg halibuta, ktery bojoval myslim 4 hodiny a na druhou stranku, jsou tady kluci ktery chytli dvojnasobnyho za tretinu casu ..
#33309 26.3.2012 v 19:47Ale ony se mnohé způsoby lovu do sebe spojují,takže ten trolling k tomu také patří…až tě bude nést drift,budeš stále přitahovat nebo pozdvihávat a zase spouštět?
Jsem toho názoru,že základ lovu halibutů jakékoliv velikosti se odehrává u dna.Chce to ale najít tu správnou hloubku…:-P
#33310 26.3.2012 v 19:48MifakM napsal:
shark napsal:
…mam pocit ze z Norska jsou hlaseny vetsi ulovky.
Rekordni ulovek halibuta na prut v Norsku je myslim 2,46 metry s vahou (hmotnosti pro rejpaly) 202 kg. A je to asi i svetovy rekord. Uz tady na diskuzi bylo to hovadko ukazane. Ulovili ho dani z Fish4U. Mozna je to uz prekonano, ale nejsem si jist.
Chytil ho Soren Beck a není překonán
Ale takove ryby se nechytaji bezne.
#33311 26.3.2012 v 19:50to ZM dno bude zaklad,nechapu proc neni v Norsku rozsirenej Downrigger.Na Alaske to je nutnost
#33312 26.3.2012 v 19:52ZM napsal:
Ale ony se mnohé způsoby lovu do sebe spojují,takže ten trolling k tomu také patří…až tě bude nést drift,budeš stále přitahovat nebo pozdvihávat a zase spouštět?
Jsem toho názoru,že základ lovu halibutů jakékoliv velikosti se odehrává u dna.Chce to ale najít tu správnou hloubku…
Tak to není zcela pravda ! Na Loppe 2008 jsme chytali tresky na 80M a honzak zapnul navájení a okolo 60m se prut ohnul a k vodě . Halibut tak 80Kg,ale sjel z gafu ……
A spousta se píše i v literatuře ,že vyjíždí do sloupce. Ale asi těžko bude jezdit do sloupce ve 20m:-D:-D:-D Ale jinak převáně na dně do 60m jsou velcí macky8-)
#33313 26.3.2012 v 19:52shark napsal:
…Taky jsi neumim dost dobre predstavit ,,radost,, kolegu kdyz ti zabere metrovej halik a ty si ho vodis hodinku nebo dve a oni si kuli tomu nezachytaj…
Jezdíme na lodi jako jedna parta a chytáme všichni do “společného”. Jezdíme na 10-ti denní pobyt, takže času na lov je vždy dost a dost. Navíc když jsi na lodi na které takový mamlas zabere (tím myslím halibuta 30+ kg a ne lovce 🙂 ), je to zážitek nejen pro samotného lovce, ale pro všechny okolo. A věř mi, že tu hodinu a půl a víc si vychutnává i ten co nemůže lovit. Pořád se něco děje… fotí se, natáčí na video, probírá se strategie vylovení, odhaduje se velikost a hmotnost…
Prostě pohoda jak má být… nejsme závistiví a lovci ten úlovek přejem.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….