Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu pilkery vyrobené ze železa

• Toto téma obsahuje celkem 93 odpovědí. Do diskuze (28 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Otta a poslední změna proběhla před 10 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 94)
  • Autor
    stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Hezké, přivítal bych detail ještě před barvením.

fuoco
    Člen
    (22 odpovědí)

Chtěl bych Vám ukázat pilkery, které jsou úspěšné a které skoro nic nestojí, jen trocha práce. Mírně prohnutý plocháč a k němu je přivařena kulatina. To je vcelku vše a pak už jen dobrousit na brusce a natřít barvou dle vlastního uvážení. Já je vyrábím cca 20 cm dlouhé.

Na poslední nátěr používám dvakrát lodní lak.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Co ten detail ? Taky mne to zajímá. Nenechávej si to jen pro sebe. Poděl se o to.

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Ahoj,jedu prvně do Norska,kolegové ukázali na co se tam chytá a jelikož rád kutim tak jsem začal skoušet nějaké pilkry.Brousim je z nerezu,zatim mám jen nedodělky ale už se rýsujou.Některym dám už jen oči/od p. Křivánka/ a některé dostanou barvu,třpitky co si dávaj ženský na nehty a a nakonec epoxydovej lak.Časem dám fotku.

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

otta napsal:

Tak až se vrátíš tak dej vědět jaká byla úspěšnost.

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

fuoco napsal: Chtěl bych Vám ukázat pilkery, které jsou úspěšné a které skoro nic nestojí, jen trocha práce. Mírně prohnutý plocháč a k němu je přivařena kulatina. To je vcelku vše a pak už jen dobrousit na brusce a natřít barvou dle vlastního uvážení. Já je vyrábím cca 20 cm dlouhé.

Na poslední nátěr používám dvakrát lodní lak.

Detail by nebyl?

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (3572 odpovědí)

Snazil jsem se o lacinejsi variantu pilkru predloni na Soroyi a nechal jsem si vytvorit program na CNC frezu podle svedskych pilkru.Vyrobene byli ze zeleza,natrene zakladovkou,nastrikane sprejem podle mych predstav a nakonec nalakovane.Byly velmi uspesne,ale jen na nekolik pouziti.Kazde sebemensi poskozeni vyvolalo neuveritelnou reakci a rez se mnozila pred ocima.Doma mam jeden,ktery je dukazem toho,co dokaze agresivni pusobeni morske vody.Momentalne preferuji odlitky z olova[formy mam od 007 Krivanek} a pokud se poskodi tak je prestriknu a pri vetsim poskozeni{jsou meke} je pretavim

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

otta napsal:

Ahoj,jedu prvně do Norska,kolegové ukázali na co se tam chytá a jelikož rád kutim tak jsem začal skoušet nějaké pilkry.Brousim je z nerezu,zatim mám jen nedodělky ale už se rýsujou.Některym dám už jen oči/od p. Křivánka/ a některé dostanou barvu,třpitky co si dávaj ženský na nehty a a nakonec epoxydovej lak.Časem dám fotku.

Tak toto , jestli si brousíte a leštíte sám z nerezi, tak klobouk dolů.

Je vidět, že máte vysoký zápal pro své první Norsko.

Nerez bych nebarvil a nelakoval. Samotný bude dávat tolik odlesků, že lakem byste svoji práci znehodnotil. A ve slané vodě nezajde.

Jestli nalepíte oči, je potřeba je zakápnout po krajích vteřinovým lepidlem, aby se pod ně nedostala voda.

Možná bych na spodní, nebo zadní háky, trojháky přidělal červenou papriku, nebo chobotnici.Jen chobotnici navléknout na trojháček. Zvýší atraktivitu nástrahy.

Jinak super práce.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

dedo145 napsal:

Snazil jsem se o lacinejsi variantu pilkru predloni na Soroyi a nechal jsem si vytvorit program na CNC frezu podle svedskych pilkru.Vyrobene byli ze zeleza,natrene zakladovkou,nastrikane sprejem podle mych predstav a nakonec nalakovane.Byly velmi uspesne,ale jen na nekolik pouziti.Kazde sebemensi poskozeni vyvolalo neuveritelnou reakci a rez se mnozila pred ocima.Doma mam jeden,ktery je dukazem toho,co dokaze agresivni pusobeni morske vody.Momentalne preferuji odlitky z olova[formy mam od 007 Krivanek} a pokud se poskodi tak je prestriknu a pri vetsim poskozeni{jsou meke} je pretavim

Dědku, nerez je nerez.( po tvojim ANTIKOR ). Co si budeme říkat. Ale levněší varianta ( o 90% ) je olovo. Znovu použitelné.

Mohu to napsat takto:

1. Nerez pilkry a nástrahy

+ Nezrezaví

+ Vysoká pevnost

– Obrovská finanční zatížitelnost.

– Při domácí výrobě těžko obrobitelné

2. Železo ( Mám teď na mysli konkrétně tvé pilkry )

+ levná varianta.

– Obrábíš kus po kuse jako u nerezu

– Ať to nabarvíš čímkoliv, vždy to zrezne. ( ve slané vodě i během jednoho dne.

– Až to zrezne , tak je to na moc práce to dát do původního stavu.

3. Olovo

+ Hustota 11,34 g/cm³ je výborná.

+ Nerezaví

+ Cena olova je cca 35,- / kg. Nízká finanční náročnost.

+ Poškodíte-li výrobek, znovu přetavíte a odlejete si nový

– Pevnost není srovnatelná se železem, natož z nerezí ( ANTIKOREM )

– Škodlivý vliv na životní prostředí. Ale to , co projezdíme benzinu a nafty do norska a loděmi po moři to nebude až tak hrozné.

Vždy u všeho co děláme jsou daná fakta:

1. Finance.

2. Volný čas.

3. Kutilství.

Rozvedl bych to dále, ale :

1. Nemám moc financí

2. Mám málo volného času

3. Su kutil , který musí moc dělat, aby měl více peněz a více volného času. Ale je to takový kolotoč. Však to znáte.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (3572 odpovědí)

Presne jsi zopakoval a upresnil co jsem mel na mysli

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

No píšu pomalu, protože na té klávesnici je strašně moc talčítek a 1/3 se mi zdá být zbytečná a akorát mne mate. Prstoklad mám dobrej. ( říká moje drahá polovička ).

Včera mi to nedalo a udělal jsem zkoušku. Vzal jsem Penku na 51 kg 300m

Jeden konec uvázal u dopravní značky, druhý na kulu u auta. ( byl problém najít takový prostor ) . Než jsem ju přetrhl , tak jsem ujel 12m. A pak že nemájí průtažnost. Proto Sven vždy říká , že mníka z 250 m a více musíš zasekávat 2-3x.

A tady máš hotovo ( foto )z galvalovny ). Nikl 45 mikrónů.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 94)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu pilkery vyrobené ze železa

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...