Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

• Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,321. až 1,335. (celkem z 1,700)
  • Autor
    Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

honzo dufek zkuste ty oči nalepit na malej připínáček a to celé nalepit a zapíchnout do poláčka čus a pozdravuj Evžena:-)

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Někdo vložil foto jakoby vrtulových nástrah. Nelenil jsem a vyhledal asi 30 let starou krabičku na pstruhy a našel jsem v ní něco podobného. Také na to někdo z Vás upozornil, že se to používalo. Pstruzi na to šli. Dokonce i asi dva lipani (52 cm) mě na to vzali.

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

kim napsal:

Někdo vložil foto jakoby vrtulových nástrah. Nelenil jsem a vyhledal asi 30 let starou krabičku na pstruhy a našel jsem v ní něco podobného. Také na to někdo z Vás upozornil, že se to používalo. Pstruzi na to šli. Dokonce i asi dva lipani (52 cm) mě na to vzali.

🙂 jo Kime na tohle jsem před 35lety taky chytal:-P to ještě bylo na Ohři ryb jako nas…o..! 🙂 neříkalo se tomu Devon..? A bzučelo to..!:-P

Jarda
    Člen
    (32 odpovědí)

Ano Kime i já to velice dobře znám. chytal jsem s tím u nás na řekách pstruhy, ale to už je tak dávno, že v našich řekách již žádného nenajdete akorát ty, co se tam vysadí před sezónou,nějací granuláči, ale potočáka už ani neuvidíte. Už je to jenom vzpomínka na pěkné časy u vody.

mima
    Účastník
    (312 odpovědí)

Devon bola kedysi vynikajúca nástraha, neskôr ju vytlačili Mepsky-rotačky.

To Kim: je známe, že lipeň sa na starosť stáva dravcom v 4-5 roku života.

Ale lipeň cez 50cm, tak to je paráda. Kde tie časy sú…

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Harty- máš zkušenost, že konkretně oči nástrahu co do braní prokazatelně vylepšují? Něco je pojem velmi univerzální a neprokazatelý. Já věřím že oči nástrahu zdokonalí.A konkrétně ? Těžko povědět protože nástrahu si vybírám pokud možno aby byla co nejblíže realitě a oči na ni většinou jsou.Podle vlastních zkušeností vím že nejen oči,ale tvar,barva,velikost nástrahy na počet záběrů má vliv.A to jestli lovím na peří,železo nebo gumu je v podstatě jedno.A dál potom jsou nástrahy kde téměř dokonalé napodobeniny jsou vylepšeny tzv. spouštěči ,které mají rybu vyprovokovat.Jako třeba různá chrastítka,světélka,třpytky,glitry,reflexní korálky či nástřiky atd.Takže já jsem rozhodně pro oči.

Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

Harty, já bych tady viděl naprostou analogii s ženskýma. Když chce, aby byla “chycena”, tak co udělá? Namaluje si pořádně oči, aby byly výrazné a přitažlivé, namaluje si nějakou dráždivou tvář na ten ksicht, hodí na krk nějaké korálky, do uší si dá třpytky a vybere si vyzývavé hadry. Je to stejné jako s nástrahou. A potom když chodí kolem tebe, tak točí prdelí. To je zase analogie k vedení nástrahy. Taky neskočíš po kulhavé s mastnýmy vlasama;-). Principem je vyprovokovat. Je to tak všude v přírodě:-D.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

mthead – perfektní a pravdivé popsání přírodních zákonů, nebo úkazů to neposoudím. Je to chlapský popis pravdy a ženský to moc dobře vědí a realizují.

Michal
    Účastník
    (246 odpovědí)

No nevím,myslím si že u ryb je to trochu jinak,ta “kulhavá s mastnýma vlasama” je pomalá a tedy snadnější kořist, proč žrát krásnou,když mě stejně dobře zasytí ta škaredá a ještě se daleko méně nadřu,než ji chytím…….jinak jsem také pro oči na nástraze..;-):-D:-D:-D

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

😛 tak to ukončím,nejlepší je pěkná kulhavá.:-D

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

2 Kim taky jsem na to chytal. Jak říká klasik, nejsme s…í, ale už toho dost pamatujeme. 😀

2 Harty. Letos jedeme na Viknu hlavně na polaky. Dalo by se s tebou domluvit a testnout tvoje skvosty? Budeš ve Spálově. Odpověď klidně na SZ. Dík

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Omlouvám se. Možná se o tom již psalo. Máme v úmyslu si pořídit různé nymfy, raky a pod. Na pohled se jeví dosti věrohodně. Mám dotaz jak je co nejefektivněji využít v Norsku na moři – tedy zejména jaká je technika lovu. Lze je vůbec použít např. na 10g hlavičky? Přečetli jsme si příslušné články, které se vztahují na sladkou vodu a pod. Dále jaká jejich velikost a zbarvení by byla optimální. Dík.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Mám na mysli něco takového.

Solny
    Účastník
    (687 odpovědí)

Je tu hodně šikovných rybářů,nemáte někdo zájem o brka z klínu bažanta obecného?

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

A čekám na reakce skušenejch NORKŮ,probíraj se tu pilkry,gumy,jigi,peří dokonce i marmiška ale ani zmínka o třpitce.Jakej je důvod?Skusil jsem něco na spůsob plandavky,skoušel jsem to v rybníku a chodí to pěkně.Udělal jsem váhu100,120 a 130gr a délku 100,110 a 120mm tak jsem zvědavej na reakci ryb ale napřed na reakci těch skušenejch.:-D:-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,321. až 1,335. (celkem z 1,700)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...