Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty
- Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#78924 30.1.2014 v 9:29
honzo dufek zkuste ty oči nalepit na malej připínáček a to celé nalepit a zapíchnout do poláčka čus a pozdravuj Evžena:-)
#78977 30.1.2014 v 19:36Někdo vložil foto jakoby vrtulových nástrah. Nelenil jsem a vyhledal asi 30 let starou krabičku na pstruhy a našel jsem v ní něco podobného. Také na to někdo z Vás upozornil, že se to používalo. Pstruzi na to šli. Dokonce i asi dva lipani (52 cm) mě na to vzali.
#78978 30.1.2014 v 19:46kim napsal:
Někdo vložil foto jakoby vrtulových nástrah. Nelenil jsem a vyhledal asi 30 let starou krabičku na pstruhy a našel jsem v ní něco podobného. Také na to někdo z Vás upozornil, že se to používalo. Pstruzi na to šli. Dokonce i asi dva lipani (52 cm) mě na to vzali.
🙂 jo Kime na tohle jsem před 35lety taky chytal:-P to ještě bylo na Ohři ryb jako nas…o..! 🙂 neříkalo se tomu Devon..? A bzučelo to..!:-P
#78980 30.1.2014 v 19:54Ano Kime i já to velice dobře znám. chytal jsem s tím u nás na řekách pstruhy, ale to už je tak dávno, že v našich řekách již žádného nenajdete akorát ty, co se tam vysadí před sezónou,nějací granuláči, ale potočáka už ani neuvidíte. Už je to jenom vzpomínka na pěkné časy u vody.
#78989 30.1.2014 v 21:20Devon bola kedysi vynikajúca nástraha, neskôr ju vytlačili Mepsky-rotačky.
To Kim: je známe, že lipeň sa na starosť stáva dravcom v 4-5 roku života.
Ale lipeň cez 50cm, tak to je paráda. Kde tie časy sú…
#78993 30.1.2014 v 22:00Harty- máš zkušenost, že konkretně oči nástrahu co do braní prokazatelně vylepšují? Něco je pojem velmi univerzální a neprokazatelý. Já věřím že oči nástrahu zdokonalí.A konkrétně ? Těžko povědět protože nástrahu si vybírám pokud možno aby byla co nejblíže realitě a oči na ni většinou jsou.Podle vlastních zkušeností vím že nejen oči,ale tvar,barva,velikost nástrahy na počet záběrů má vliv.A to jestli lovím na peří,železo nebo gumu je v podstatě jedno.A dál potom jsou nástrahy kde téměř dokonalé napodobeniny jsou vylepšeny tzv. spouštěči ,které mají rybu vyprovokovat.Jako třeba různá chrastítka,světélka,třpytky,glitry,reflexní korálky či nástřiky atd.Takže já jsem rozhodně pro oči.
#78994 30.1.2014 v 22:42Harty, já bych tady viděl naprostou analogii s ženskýma. Když chce, aby byla “chycena”, tak co udělá? Namaluje si pořádně oči, aby byly výrazné a přitažlivé, namaluje si nějakou dráždivou tvář na ten ksicht, hodí na krk nějaké korálky, do uší si dá třpytky a vybere si vyzývavé hadry. Je to stejné jako s nástrahou. A potom když chodí kolem tebe, tak točí prdelí. To je zase analogie k vedení nástrahy. Taky neskočíš po kulhavé s mastnýmy vlasama;-). Principem je vyprovokovat. Je to tak všude v přírodě:-D.
#78996 31.1.2014 v 0:42mthead – perfektní a pravdivé popsání přírodních zákonů, nebo úkazů to neposoudím. Je to chlapský popis pravdy a ženský to moc dobře vědí a realizují.
#79016 31.1.2014 v 9:33No nevím,myslím si že u ryb je to trochu jinak,ta “kulhavá s mastnýma vlasama” je pomalá a tedy snadnější kořist, proč žrát krásnou,když mě stejně dobře zasytí ta škaredá a ještě se daleko méně nadřu,než ji chytím…….jinak jsem také pro oči na nástraze..;-):-D:-D:-D
#79078 31.1.2014 v 20:39😛 tak to ukončím,nejlepší je pěkná kulhavá.:-D
#79082 1.2.2014 v 0:422 Kim taky jsem na to chytal. Jak říká klasik, nejsme s…í, ale už toho dost pamatujeme. 😀
2 Harty. Letos jedeme na Viknu hlavně na polaky. Dalo by se s tebou domluvit a testnout tvoje skvosty? Budeš ve Spálově. Odpověď klidně na SZ. Dík
#79424 4.2.2014 v 6:16Omlouvám se. Možná se o tom již psalo. Máme v úmyslu si pořídit různé nymfy, raky a pod. Na pohled se jeví dosti věrohodně. Mám dotaz jak je co nejefektivněji využít v Norsku na moři – tedy zejména jaká je technika lovu. Lze je vůbec použít např. na 10g hlavičky? Přečetli jsme si příslušné články, které se vztahují na sladkou vodu a pod. Dále jaká jejich velikost a zbarvení by byla optimální. Dík.
#79427 4.2.2014 v 6:20Mám na mysli něco takového.
#79692 5.2.2014 v 10:33Je tu hodně šikovných rybářů,nemáte někdo zájem o brka z klínu bažanta obecného?
#80057 8.2.2014 v 14:53A čekám na reakce skušenejch NORKŮ,probíraj se tu pilkry,gumy,jigi,peří dokonce i marmiška ale ani zmínka o třpitce.Jakej je důvod?Skusil jsem něco na spůsob plandavky,skoušel jsem to v rybníku a chodí to pěkně.Udělal jsem váhu100,120 a 130gr a délku 100,110 a 120mm tak jsem zvědavej na reakci ryb ale napřed na reakci těch skušenejch.:-D:-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty