Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

• Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,291. až 1,305. (celkem z 1,700)
  • Autor
    Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

To Kim: ta děrovačka je super nápad, stále jsem přemýšlel čím to vykrojit. Jinak já mám odstín lepenek (modrá, červená, zlatavá a stříbrná) jelikož mám více barev jig hlaviček, tak to různě kombinuji. Zatím to lepím vteřinovým lepidlem, ale musí se tam dát úplně minimum. Dám to na topení a po chvilce to drží celkem dobře.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Kime neboj, fungovat to bude. Ještě to trochu vylepšíme. Například oko složíme ze světlého podkladu, světlá samolepka (bělmo), pak modrá zornička a doprostřed zorničky černá tečka na zvýraznění.:-?

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Kluci, jsou tady krásná výtvarná díla. Ale máte někdo ověřeno, že třeba oči mají význam v počtu záběrů? Já to potvrdit nemohu.

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

To meky: no jestli to bude lepší fakt netuším, ale každopádně líp to vypadá a co bych těch 90 dní do odjezdu dělal(zbláznil se leda):-D

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

největší radost je ulovit rybu na vlastnoručně vyrobenou nástrahu a je jedno jak vypadá, ale ještě větší radost je tehdy, když ji darujete a dotyčný s ní zachytá….vím o čem mluvím:-D:-D takhle sem si už vytvořil hezkou skupinu testéru a přátel…za co jim děkuji.

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

Teď jsem oči přilepil silikonem, jde to krásně, dobře to vypadá. Jediné čeho se bojím zda slaná voda silikon nerozleptá?

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

Piva napsal:

Teď jsem oči přilepil silikonem, jde to krásně, dobře to vypadá. Jediné čeho se bojím zda slaná voda silikon nerozleptá?

Chcel by som sa opýtať, čím lepíte oči na gumené nástrahy? Viem že niektoré gumy už oči majú, ale napr. tie od Berkley odpadnú už po druhom navlečení jigového háčika.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

To, že oči na nástraze zvyšují počet záběrů mám od Kulíka. To by se muselo vyzkoušet v jeden okamžik na jedné lodi atd. Každopádně se takovou piplačkou zkrátí doba čekání jak píše Piva. Ten silikon bych zkusil doma položit do slaného roztoku a je to vyzkoušené.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Igorko, to je zapeklitá věc a neznám na ni přesvědčivou odpověď. Vím, že Honza Dufek s kamarádem Evženem se snaží o najití vhodného lepidla. Také bych rád znal spolehlivou odpověď.

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

kulik napsal:

Igorko, to je zapeklitá věc a neznám na ni přesvědčivou odpověď. Vím, že Honza Dufek s kamarádem Evženem se snaží o najití vhodného lepidla. Také bych rád znal spolehlivou odpověď.

Dakujem za info. Ci to s ocami funguje lepsie alebo nie je asi taka ista dilema ci ma vyznam pred nastrahu davat fluorokarbon alebo ju viazat rovno na snuru.

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Chlapi oči jsem kupoval u kolegy Davida Křivánka “formybrno” lepil je vteřiňákem od Würta. Co upadlo jsem opravoval až doma.

Na gumy to jde lepit blbě. Naštěstí jsou oči už zpravidla na jigovejch hlavičkách. Pokud je guma průsvitná, dala by se zpředu tak jak zapichuješ háček, po stranách tenkým nožem proříznout kapsa, do které by se oko zasunulo, přes proříznutou stěnu by mohlo tmavé oko být vidět nebo z boku do gumy zapíchnout nějaké krátké čalounické špendlíky. S ohledem na to, že gumy nemají moc velkou životnost tak jsem to zatím nepraktikoval.

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

Hm, akurát ma napadlo. My vo výrobe lepíme “kadečo s kadečím” a viem že lepidlá nám miešajú na mieru. Opýtam sa, čím by sa to dalo nalepiť.

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

Len by som potreboval zisťiť z akého materiálu sú oči vyrobené.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Igorko, pokud budeš na výstavě, tak si popovídej na toto téma s Honzou Dufkem.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,291. až 1,305. (celkem z 1,700)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...