Já jsem začal zavařovat jikry do skleniček jako játra.
Postup:
Jikry s větších mníků, nebo tresek na prkénku zbavím blány. Poté je prosolím v míse, opatrně promíchám a plním do připravených skleniček. Ponořím do vroucí vody těsně pod víčko a vařím cca 40-45 minut.
Po vyjmutí z vodní lázně otočím a nechám vychladnout na terase(když nemrzne).
Doma je uchovávám buď ve sklepě a nebo v lednici.
Příprava pomazánky:
Naškrábeš si ze skleničky jiker kolik potřebuješ, přidáš stejné množství tatarské omáčky, trošku na drobno nakrájené cibulky,zamícháš a natíráš na kolečka rohlíku, nebo veky a ozdobíš dle svého.
Chuť pomazánky je lepší, než-li z krabích(Surimi)tyčinek:-)
Jiřan