Není zač pánové. Pouze jen sděluju jak to dělám já. Ale neni to recept na všechny případy. Viz jak psal dedo145 - taky vím, že se do bedny vejde přes 30kg, ale kdo se s tím pak má tahat. No ale zase kdo nejede s přívěsem zase ví, že na případnou další bednu s rybama není v kufru místo. Samozřejmě hovoříme o počtu ryb v kg v limitu pro všechny členy výpravy.
Jak výše píšu u mě se tohle téměř vše týká při srpnovém rybolovu, kdy se snažím, konkrétně u makrel nachytat a hodně brzy zpracovat a zmrazit. Nemám rád, když z makrel lezou kosti. To domů vozit nechci. A tak v jarních termínech, kdy je chladněji chápu to, že někdo nechá o něco dýl ryby odkapat a až pak mrazí.
Tohle je vše idividuální a podle konkrétních podmínek.
Mrazící místnost je bomba - bednu zaplním do posledního místa, ale co pak doma s tím. Jak podělit případné členy výpravy. A do mrazáku to doma vysypu? To zabere přece moc místa. Různé krabičky tohle vše jednoduše řeší.
Mě se osvědčily hliníkové formy, ale až mi odejdou bedny a já neseženu naprosto stejné, tak budu vyrábět znova :-)
No důležité je to, že ještě máme co chytat a pak zpracovávat.
Začínali jsme bez limitu , pouze s doporučením 25kg na hlavu. Dnes je tu limit a zítra?
Začínali jsme s obrovskýma hejnama všech různých ryb a dnes? Když se hejna najdou je to vyjímka.
Ještě, že ta krásná příroda neni tak rychle ničená - i když těch chat taky přibývá a i na místech, kde bych to nikdy nečekal.
Ale to už jsem odbočil.