Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Filetování, zbavení vody a balení mořských ryb.

  • Toto téma obsahuje celkem 126 odpovědí. Do diskuze (45 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sepl.k a poslední změna proběhla před 5 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 121. až 127. (celkem z 127)
  • Autor
    Příspěvky
  • #95339
    vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

    na tresky doporučujem lešenársku trubku

    #304210
    jak
    Účastník
    (72 odpovědí)

    Ahoj, nechci zakládat další vlákno a protože se můj dotaz též týká filetování tak bych rád tuto diskuzi oprášil, ale zaměřil trochu jiným směrem.

    Do Norska jezdíme už dost dlouho a čím dál více mi vadí, že čas na zpáteční cestě (kolikrát 1 – 2 hod) člověk promrhá a když se potom sejde několik part ve filetárně, tak se zpracování protáhne až i do ranních hodin. Začal jsem tedy přemýšlet a hledat jak filetovat už na lodi. V tomto vlákně jsem našel, že to asi jediný praktikuje KIM. Pokud máte i někdo jiný s filetováním v lodi zkušenosti, podělte se! Na youtube jsem našel pár videí, kde je použit přídavný stolek a chtěl bych něco podobného pro letošní norsko vyrobit, proto budu rád za jakékoliv rady:
    <p class=”MsoNoSpacing”>https://youtu.be/m8FxxaeSpEo</p>
    <p class=”MsoNoSpacing”>https://youtu.be/W4mKYMmc5EU</p>
    <p class=”MsoNoSpacing”>https://youtu.be/qTeoAdcs5I8</p>
    <p class=”MsoNoSpacing”>https://youtu.be/yl61cthDsys</p>
    <p class=”MsoNoSpacing”>https://youtu.be/IvkTtam3vO0</p>
    <span style=”font-size: 11.0pt; line-height: 107%; font-family: ‘Calibri’,sans-serif; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: ‘Times New Roman’; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;”>https://youtu.be/7GKC8mcxgEw</span>

    Ahoj Honza

    • Odpověď byla upravena před 5 roky a 5 měsíci uživatelem jak.
    #304215
    Piva
    Účastník
    (792 odpovědí)

    to Jak: no byl jsem u toho jak se kamarád celkem dost pořezal jenom když chtěl odkrvit rybu a přišla vlna. Opravdu bych se toho bál!

    #304240
    stipko
    Účastník
    (982 odpovědí)

    Tie videa sú fajn ale na podobný spôsob filetovania, je treba aj loď – veľkú loď.
    Inak to hrozí prstami cez palubu.

    Ale vykrvenie je určite to najmenej, čo sa dá na lodi urobiť .
    Makrely a menšie ryby kucháme ale inak všetko ostatné na pevnej zemi.

    Asi som to už spomínal, veľmi dobrým spôsobom spracovania rýb je filetovanie bez oplachu mäsa vodou.
    Samozrejme, že takto sa dajú filetovať len veľké ryby.
    Z tresky berieme horné filety a na čistom stole podrezávame kožu. Mäso zostáva čisté a v balíčku nemá žiadnu prebytočnú vodu.

    • Odpověď byla upravena před 5 roky a 5 měsíci uživatelem stipko.
    #304242
    stipko
    Účastník
    (982 odpovědí)

    Ryby dávame do plastových krabičiek – foriem.
    Po zamrazení sa vyklepnú a nechajú v mrazničke.
    Zamrznuté ryby by mali byť v bedniach uložené tak aby zostalo čo najmenej vzduchu.

    Vanička transparentní (1200/31), 190x142x65mm/1200ml

    • Odpověď byla upravena před 5 roky a 5 měsíci uživatelem stipko.
    #304270
    jak
    Účastník
    (72 odpovědí)

    No, myslím, že obava z nějakého zranění se dá eliminovat. Já třeba používám filetovací rukavice už 3 roky (5$ y Aliexpresu) a pořezání nehrozí. Samozřejmě souhlasím s tím, že pokud se jede napříč vlnami a loď skáče jak koza tak by to asi moc nešlo, nicméně pokud se jízda dá přizpůsobit práci, tak raději pojedu pomaleji, budu filetovat a ušetřím si čas po návratu. Že to jde potvrzuje KIM v příspěvku na str. 6. Nemáte někdo vlastní přímou zkušenost?

    H.

    • Odpověď byla upravena před 5 roky a 5 měsíci uživatelem jak.
    #304464
    sepl.k
    Účastník
    (11 odpovědí)

    Měl bych také návrh.My ryby na lodi vykrvujem a to prostřihnutím pod krkem a následně prostřihnutím břicha je vykucháme.S nůžkama nějaké pořezání nebo píchnutí nehrozí.Jedná se o menší ryby tak do 80 cm.Větší pouze vykrvíme.

    Ale měl bych tady ještě jeden dotaz a to na tresčí olej.Zavařování tresčích játer mám celkem zvládnuté ale chtěl bych zkusit (udělat)uvařit olej z tresčích jater.Je to prý velice zdravé a prospěšné při mnoha onemocnění.

    Má s tím někdo zkušenosti?Za každou radu budu rád.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 121. až 127. (celkem z 127)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Filetování, zbavení vody a balení mořských ryb.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(17)
(130)
(23)

Nahrávání ... Nahrávání ...