To kulik: jde o to aby se ti jakákoliv forma jakou si tam vemeš v mrazáku pak nevyboulila nebo jinak nezměnila tvar. Pak bys takovou formu těžko dával do přepravní bedny.
Když jsme začínali, tak jsme ryby vždy zavařovali svářečkou do mikrotenu a pak úhledně skládali do marzáku. Když přišel den odjezdu, tak jsme do beden dávali co nejvíce balíčků pohromadě, ale nikdy se nám je nepodařilo poskládat tak jak jsme je měli v mrazáku. Doslova a do písmene se nám to vždy rozjelo av bedně pak bylo cca 15 kg balíčků s rybama a spousta vzduchu. nšlo nám tolik o množství ale o ty vzduchové prostory a rozmrzání ryb po cestě domů. Proto jsem si to vymslel tak, jak to teď máme. Ryby zmrazím ve formách a formy pak dám i s rybama do beden. Jednotlivé sáčky s rybama mi jdou v pohodě oddělovat. Některé formy mám delší některé kratší. To aby se mi tam vešly větší kusy v celku. Například makrely na uzení. Ty si třeba dávám do jedné formy ( nebo to mívám v plánu :- ) a doma se pak nemusím hrabat v ostatních bednách. V jiné mám třeba filety z polaků a tak podobně. Když nejedeme v partě s rodinou, tak každý má svojí formu. Tohle vše mám proto, že jezdíme do chat s mrazáky a ne s mrazící místností.
Myslím si, že menší balíčky, například z krabice od mléka jdou z té krabice vytáhnou tak aby se balíček nerozjel. Pak asi izolepou pojistit aby se to nerozjelo při další manipulaci. Z větší krabice by tohle mohl být problém.