Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -4°C
mírné sněžení
Bergen, NO
temperature icon 1°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Filetování, zbavení vody a balení mořských ryb.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 9 Další »
Preparator
13.11.2012 ID: 525007

Dobrý den všem, chtěl bych založit novou diskuzi ve které si řeknem jak nejlépe filetovat,zbavit filety vody a jak balíte mořské ryby ? než je šoupnete na mrazák. Viděl jsem už spoustu způsobů a vychytávek jak zbavit ryby vody a jak je zabalit, tak že pokuď máte k tématu co říct, rád si to přečtu. Díky Preparátor.

0
Odpovědět
mara45
14.11.2012 ID: 1047398

to honzak:to zbavování vody má důvod,že pak mráz v mrazáku to maso neroztrhá.Alespoň tak si to myslím já.My také maso necháváme hodně okapat,ale nikdy to nejde úplně.Filety bez kůže a kostí pak balíme do krabiček od mléka.I po roce má maso takto zabalené výbornou chuť.

0

Odpovědět

Pafka
14.11.2012 ID: 1047401

2 Zdendek

My je vyklepáváme vždy při dalším filetování, když potřebujeme prázdné krabičky. Ale myslím si, že by mělo při mražení na cca -25 stupňů a při opatrnější manipulaci stačit i cca 6 hodin (filety už budou mít formu kvádru a v mikrotenu se potom domrazí. P.

0

Odpovědět

kulik
14.11.2012 ID: 1047403

Aby se tkáň masa nepotrhala, tak by naopak muselo být maso zamraženo v kostce ledu. Takže odkapávání a odstraňování vody z masa je hlavní důvod jeho váha.

2 mara: filety necháváte v krabicích od mléka i v mrazáku doma? Myslím si, že ponechání kůže má i důvod menšího "vyschnutí" masa.

2Pafka: Na hitře u Edenu mám zkušenost, že filety nejsou vhodné k vyklepnutí z krabičky ani za 12 hod.

0

Odpovědět

Červený Jndřich
14.11.2012 ID: 1047405

[citace]honzak napsal: Ahoj všichni, můžu se vás všech zeptat jaký je důvod takhle složitě zbavovat rybu vody? Je to jen krz váhu nebo to má i jiný důvod?[/citace]Ahoj.Vodu odstraňuji proto,abych jí ve zmraženém stavu nevozil zbytečně do Čech.Máme jí tu dost:-D.To si raději přivezu více masa.:-D

0

Odpovědět

Holzby
14.11.2012 ID: 1047406

Ahoj , tak se taky přidám. My filetujeme celé ryby. Filet necháváme většinou včetně kůže, vyjma doršů. Propláchneme a necháme okapat (tak cca 2 hodiny, je potřeba filety skládat do síťové bedny kůží nahoru). Po té balíme do zamrazovacích sáčků a vakuujeme. Skládáme do beden. Někdo do polystyrenových, já osobně mám osvědčenou plastovou bednu (mám ji přímo v mrazáku a skládám to do ní- v plastu to dobře promrzá- pak ji vyndám, obalím alobalem, strečovou folií, polystyrenem a zase strečovou folií). U filetů přinesl letos kamarád novinku, oplachování v mořské vodě ** filet má pak takovou jemně namodralou barvu :-)

0

Odpovědět

kim
14.11.2012 ID: 1047409

Ještě k tomu okapávání. Používáme síťku (malý pytel) od cibule. Snadno se zavěsí a není co řešit. Filety oplachujeme zásadně v mořské vodě. Někdo mi říkal, že je to chyba nevím, ale dělám to x let. Svalovina z mořské vody je kvalitnější.

0

Odpovědět

Northwolf
14.11.2012 ID: 1047411

[citace]kulik napsal:

Aby se tkáň masa nepotrhala, tak by naopak muselo být maso zamraženo v kostce ledu. Takže odkapávání a odstraňování vody z masa je hlavní důvod jeho váha.[/citace]

Existuje prosím nějaký argument který by toto tvrzení podporoval ? Já mám nějaké - myslím docela rozumné - vysvětlení, které jsem už tady na serveru publikoval a z kterého jasně vyplývá že je to tak jak píše Mara45 - voda (resp její krystaly) maso poškozuje (narušují buněčnou strukturu což v konečném důsledku po rozmrznutí způsobuje jeho "blátovatění").

0

Odpovědět

kulik
14.11.2012 ID: 1047412

2 kim: Nazdar kime a kde to zavěsíš? Nenajdou to rackové?

0

Odpovědět

kulik
14.11.2012 ID: 1047413

2 northwolf: To nevím, je to pouze má úvaha. Vycházím ze skutečnosti, že když je maso celé ve vodě a zamrazím ho, tak nedojde k tak velkému porušení buněk jako když jej nechám normálně zamrazit a dojde k pothání tkání zmražením tekutiny v buňkách.

0

Odpovědět

Preparator
14.11.2012 ID: 1047415

Ahoj, určitě když necháte v mase vodu a celé to zamrazíte, tak se to projeví na kvalitě masa a to samé i když je k filetě přístup vzduchu. Sami víte jak dopadne fileta v mrazáku, když jí kousek kouká ven třeba ze stečovky nebo pytlíku :)

O tom, že když by jste třeba ryby přikoupili, tak určitě v nich nebudete chtít mít vodu :)

Také jsem letos viděl němce balit filety s malou přenosnou vakuovačkou. Perfektně to vypadalo, a skládalo se to jedna báseň, nemáte někdo tuto zkušenost. Díky

0

Odpovědět

kim
14.11.2012 ID: 1047416

Protože filetuji na moři zavěsíme síťku na veslo, které je napříč a pod. Voda odkapává do bedny.

0

Odpovědět

kulik
14.11.2012 ID: 1047417

2 Preparator: Normálně používám vakuovačku při zamrazování výpěstku ze zahrady a je to úžasný. Někdo už o používání vakuovačky zde psal a tak jsem dnes i o tomto způsobu zvažoval, ale je to zase něco na balení a převážení. Možná by bylo řešení, když by si ji určité společenství "Norků" jezdících pravidelně na jedno místo pořídilo a nechalo ji zde, není to zas tak velká investice. Výsledek by byl filet bez vzduchu a dobře skladovatelný i doma.

0

Odpovědět

kulik
14.11.2012 ID: 1047418

2 kim: Kime, Ty to máš vymyšlené a Tvoje loď je vlastně malá továrna na zpracování úlovků.Už Ti chybí jen mrazák. :-P

0

Odpovědět

Zdendek
14.11.2012 ID: 1047419

[citace]Pafka napsal:

2 Zdendek- Při dobrém počasí by to asi nešlo čekat 6 hodin. Kolikrát se stane že se nevyjede třeba tři dni a pak se to dohání na poslední chvíli. To by se muselo nechávat v krabičkách. Tak asi zůstanem u klasiky[/citace]

My je vyklepáváme vždy při dalším filetování, když potřebujeme prázdné krabičky. Ale myslím si, že by mělo při mražení na cca -25 stupňů a při opatrnější manipulaci stačit i cca 6 hodin (filety už budou mít formu kvádru a v mikrotenu se potom domrazí. P.

0

Odpovědět

Northwolf
14.11.2012 ID: 1047420

[citace]kulik napsal:

2 northwolf: To nevím, je to pouze má úvaha. Vycházím ze skutečnosti, že když je maso celé ve vodě a zamrazím ho, tak nedojde k tak velkému porušení buněk jako když jej nechám normálně zamrazit a dojde k pothání tkání zmražením tekutiny v buňkách.[/citace]

Má úvaha je že voda se při mrznutí rozpíná, takže v kostce ledu bude buněčnou strukturu masa drtit ze všech stran, ale nezkoušel jsem to a ani nehodlám (ono tedy asi ani nebude jednoduché měřit výsledek)

Vakuovačka je vynikající věc, její použití je vhodné.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 9 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Kinetic Smolfen 80g 15cm Red/Black Glitter

Sleva 10 Kč
Kinetic Smolfen 80g 15cm Red/Black Glitter
139 Kč
129 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Torskepilken 200g 13cm 6/0 Yellow Orange

Sleva 10 Kč
Kinetic Torskepilken 200g 13cm 6/0 Yellow Orange
199 Kč
189 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Westin Shadteez Slim V2 22cm 53g Motoroil Blood

Sleva 10 Kč
Westin Shadteez Slim V2 22cm 53g Motoroil Blood
129 Kč
119 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.