Yetti - Ahoj, tak já už většinou na lodi ryby rozříznu(vykrvím), pokuď jsou opravdu hodně napadené parazity, tak je rovnou vyhodím.
Když přijedem tak začnem filetovat, ryby prosvítíme přez světlo a zkontrolujeme zda v nich nejsou nějací spiruridi, většinou filetuji i s břišní dutinou. Filety nechávám i s kůži, protože někomu upečená kůže chutná a když se ryba připravuje drží krásně pohromadě, kdo jí nemusí tak jí jednoduše sloupne. Nechávám filety také okapat, ale i když jsem zkoušel dávat je do umělých pytlů a nebo na síto, tak stejně za tu hodku z toho všechna voda nevyteče a něco jsi přivezu i domů. Nikdy mě nenapadlo nechávat filety odkapat třeba půl dne, dobrá rada :)
Na balení se mi nejlépe osvědčila strečová folie a balím jednotlivé filety podle velikosti.
Když je krabice v mrazáku tak je to přeci jen lepší, krásně se to vyskládá a doma vyndáte jen kostku masa a né 14 zkroucených filet:)
Když chytnem něco vetšího jde to celé znovu do stračovky a i když jsme to vezli 2 dny, bylo to na kost, mohu doporučit.