Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -5°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Elektronické mýtné v Norsku

K mému překvapení mi došla faktura za el. mýtné na E6 (ne dálnice) za úseky Hovinmoen-Dal a Kaberud-Kolomoen, poslaná přes Europarking Collection PLC, London. Jezdím do Norska X let a letos to bylo poprvé. Dotazem na norské ambasádě v Praze jsem zjistil, že je faktura oprávněná a v Norsku bylo na některých úsecích silnic zavedeno elektronické mýtné i pro osobní auta a mýtné brány stejné jako u nás. Takže buď si člověk pořídí krabičku za sklo (kredit NOK 200) nebo registruje Visa či Mastercard v online systému a poplatky průjezdy se mu odečítají. Je možné platit i na benzínkách, které jsou v okolí mýtných zón. Vzhledem k tomu, že se ke mně tato informace nikdy nedonesla (moje blbost), zaplatil jsem EUR 15 a nějaké drobné a byl jsem moc rád, že mi nenapařili pokutu NOK 300.

Protože jsem jediné informace zatím získal na www.autopass.no, kde jsou mýtné body i poplatky, ale o pořízení přístroje toho tam zas tak moc není, byl bych rád, kdyby tu někdo, třeba paní Janka, mohl uvést, kde pořídit onu krabičku a kde ji pak vrátit. Kreditku se mi nějak registrovat nechce.....

Odpovědět

Nevím co tady pořád řešíte.Prostě se musí platit všude,já jsem tam byl letos třikrát,měl jsem zaregistrovanou kartu je to paráda a ještě jsou slevi.

To : pani Janka neexistuje niekde nejaká stránkka kde je nejaká mapka spoplatnených úsekov alebo zoznam usekov ak to to bolo už prejednávané ospravedlnujem sa vopred ale zatial som sa to nikde nedočítal.

Mýto v Norsku

Autopass

zde do tretice:

mytne od roku 2011

pro dalsi info kouknete do clanku a do diskuze k nemu

automaticke mytne v Norsku - komentare a odkaz na clanek

Dobrý den Janko!

Četl jsem Váš článek, ale neporozuměl jsem, prosím ve stručnosti, jak postupovat při registraci mé creditní karty. Děkuji za odpověď.

To spring:

nevim, v jakem jazyce je vam to milejsi, zde v nemcine:

registrace autopass

tuknete na Hier registrierem

a pak uz jen vyplnujete a odklikavate

zde v

anglictine

tuknete na register here a opet vyplnujete a odklikavate

Prosím raději o odkaz v angličtině, pokud existuje. Děkuji.

je vy jste prave tu - tak se na to kouknete a kdyz tak se klidne ptejte primo na muj mail

2 Janka: Děkuji, to už zvládnu. Už jste se tam registrovala, nebo máte nějakou jinou vychytávku?

Registrovala jsem se tam a je to bez problemu, vse funguje jak ma. Po ceste zadna zdrzovacka ... prijde mi to ta nejjednodussi a nejlepsi cesta. Konecne vyuctovani prislo ale asi az do 3 mesicu - nekde jsem to tu psala. Bez poplatku navic, ale pohoda. Nejedna se o nejake castky, ktere by mohly jednoho zruinovat.

Dobrý den, v Norsku jsem byl třikrát, naposledy jaro 2009. Tenkrát šlo vše platit hotově přímo při průjezdu. Letos jedu 2. dubna a zatím nejsem moc moudrý z vašich příspěvků. Konto nemám, tudíž ani kartu a ani nechci a platit hotově na vybraných benzinkách prý je nadlidský výkon, pokud nevládnete skvěle norsky. Objednávat si "krabičku" kvůli poplatkům ve výši cca 120 Noků mi připadá též zcestné... Placení se nechci vyhýbat, jen chci vědět, zda je možné bez rizika zaplatit až na základě došlé faktury a hlavně, v jakém se tedy pohybovat pruhu, abych nebyl považován za podvodníka, který chce někoho šidit. mnohokrát děkuji za jasnou a stručnou odpověď, exxekutor

Přidávám se k "exxekutorovi".

Do Norska jem v posledních ca pěti letech jezdil 2x ročně a je pravda,že manuálních mýtných bran ubylo. Několik let,kde není manuál, tedy projíždím bez placení a dosud mi žádná faktura nebyla doručena. Je tady z registrovaných uživatelů někdo, kdo fakticky obdržel fakturu za průjezd mýtnými branami? Já neznám nikoho z okolí, komu by byla faktura doručena.

to Janka¨:

zde v

anglictine

tuknete na register here a opet vyplnujete a odklikavate

Prohlížím tuto registraci,vše je celkem srozumitelné,ale nikde nevidím

kde se registruje platební karta(číslo karty,typ karty,atd.)

Děkuji za odpověď

Je nutne dokoncit registraciu potom pride ponuka na reg. kreditnej karty.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!