Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 326 odpovědí. Do diskuze (85 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel husky19 a poslední změna proběhla před 4 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 286. až 300. (celkem z 327)
  • Autor
    Fish
    Účastník
    (311 odpovědí)

Já jsem projel bez registrace tam i zpět /Oslo-Trondheim/ poslední dva roky asi 3 cesty. A žádnou fakturu jsem nedostal. Připadá mě, že je v tom trochu chaos. Je jízda s neregistrovaným autem protizákonná? Nechci porušovat pravidla, ale zase proč platit, když to lze i takto…

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

No vzhledem k tomu, že jsou silnice označeny jako placené, tak by jsi platit měl . . .

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Po registrácii auta na autopass príde mail s potvrdením a tento si musím vytlačiť a nosiť so sebou v aute po cestách

v Nórsku.Po vyžiadaní políciou a nemať to, asi by kontaktovali register. A pokuty sú tam móóóóc vysoké.

Ja registrujem a po rozpočítaní na osobu je to zanedbateľná čiastka.

Jisto
    Účastník
    (314 odpovědí)

Podívejte se na první a i další stránky tohoto tématu (na příspěvky zejména od Janky). Tím, že se nezaregistruji už z domova nebo nemám palubní jednotku, tím nic neporušuji. Jeden ze způsobů úhrady mýtného je to, že dojde faktura domů(podle SPZ auta) a zaplatím ji. To co se zde poslední dobou píše, že chodí tyto faktury, to se týká těch, co jezdíme bez registrace a čekáme na vyúčtování. v minulých letech nic nepřišlo, až letos to zřejmě začíná fungovat. Dokud tam byl trychtýř na drobný nebo v kukani někdo seděl, tak jsme normálně platili. Ale nějaký registrace předem a řešení případných nedorozumnění a omylů v cizím jazyce je pro nás trochu problém a taky se nám nelíbí, že si na účet šáhnou kdy chtějí a vezmou co chtějí (už se to taky někomu stalo, že strhli co neměli ale po reklamaci vše bez problémů vrátili, ale my by jsme museli sehnat tlumočníka). Takže pokud je jedna z možností čekat na vyúčtování bez navýšení poplatků a pak zaplatit, zvolili jsme tento způsob.  Jediný čeho jsem se obával bylo to, že to bude platba do Anglie nebo do Norska a bude tam poplatek bance za zahraniční platbu, což je několik stovek korun. Ale na faktuře co došla je prý uveden účet na českou pobočku, mám tušení že Unicreditbank, takže to bude běžná vnitrostátní platba za pár korun. Faktura je v češtině a je tam doporučena možnost ze zaregistrovat nebo pořídit palubní jednotku a využít zvýhodněnou sazbu mýtného. Ještě jsem fakturu neviděl, ale jak to půjde, tak ji sem dám a můžeme porovnat případný rozdíl v cenách za určitý úsek s těmi, co se zaregistrovali přes internet nebo mají pípák.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

V autopassu doslo k nekolika malym zmenam, budu o tom luvit na srazu a pak urcite nekde zverejnim podrobnosti. Jen to musim sepsat.

Jakabo – neni potreba si nic tisknout, pomahalo to pouze pri prejezdu vnitrostatnim trakjektem u Trondheimu. Policie to nekontroluje a ani nehrozi zadna pokuta.

Kdo se nezaregistruje, muze i tak dostat fakturu za prejezdy. Registrace jen vse usnadnuje.

Postup s platebni kartou, kdy se strhla zaloha a ta se pak vyuctovala, uz neni mozny.

Ceny za prejezdy jsou stejne, drive byvala mala sleva na nektere useky, podle mista, kde se kdo zaregistroval. Tyto slevy mozna jeste jsou u krabicek. Bylo to vetsinou 10%.

Jisto
    Účastník
    (314 odpovědí)

Janko díky za informace

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

Prosím, dá s

a pri registrácii na Autopass-e prejsť aj Oresundský most, alebo musím zaplatiť prejazd osobitne kartou alebo v hotovosti?

deda
    Účastník
    (265 odpovědí)

Zdar Naki,možná to bude zajímat i ostatní  –  přišla Ti  už někdy faktura za rychlý průjezd kolem radaru?

Děda Z.

kloboukatej
    Účastník
    (202 odpovědí)

No, myslím, že autopass je záležitost výlučně norská. Oresundský most to je Dánsko – Švédsko. Takže odpověď je – nedá.

Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

Čau dědku, ze severu ještě nic takového nepřišlo, ale třeba minulý týden přišla ze Švýcarska na 120 éček.

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

Prosím, dá s a pri registrácii na Autopass-e prejsť aj Oresundský most, alebo musím zaplatiť prejazd osobitne kartou alebo v hotovosti?

Nevím jak je to s registrací přes internet, ale pokud by si měl norskou krabičku Autopass, tak ta platí i na obou mostech při cestě “suchou nohou” do Norska. Je to velmi příjemné, ale nevím zda by se to líbilo všem co do Norska jezdí. Musíš zaplatit 2000 NOK a ty se ti pak postupně strhávají. Až je projedeš, přijde ti vyúčtování a zaplatíš znovu 2000 NOK a tak dále. Já mám krabičku úplně od začátku, co to zavedli, tuším od roku 2009 a nemohu si to vynachválit.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Registrace přes EPC + registrovaná platební karta = opět nejpohodlnější možné řešení. V září jsme jeli, nyní přišlo potvrzení o zaplacení. Velká a hlavně funkční pohoda.

Fish
    Účastník
    (311 odpovědí)

Prosím, dá s a pri registrácii na Autopass-e prejsť aj Oresundský most, alebo musím zaplatiť prejazd osobitne kartou alebo v hotovosti?

Nevím jak je to s registrací přes internet, ale pokud by si měl norskou krabičku Autopass, tak ta platí i na obou mostech při cestě „suchou nohou“ do Norska. Je to velmi příjemné, ale nevím zda by se to líbilo všem co do Norska jezdí. Musíš zaplatit 2000 NOK a ty se ti pak postupně strhávají. Až je projedeš, přijde ti vyúčtování a zaplatíš znovu 2000 NOK a tak dále. Já mám krabičku úplně od začátku, co to zavedli, tuším od roku 2009 a nemohu si to vynachválit.

Kde se dá ta krabička pořídit?

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

Já když jí pořizoval, tak se dala sehnat u jakékoliv pumpy Shell. Jak je to teď, fakt nevím. Možná odpoví Janka, ta má tyhle věci v malíku. 🙂

Heinz
    Účastník
    (113 odpovědí)

Já si počkám, jak píše Naki. Až pošlou fakturu bezproblémů zaplatím.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 286. až 300. (celkem z 327)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...