Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
kikibut napsal:
Fish napsal:
Kluci už s tím Savage gear dejte pokoj, je to dost přehnaná reklama. Posílám pár fotek od kluků ze Soroya, kteří jsou tam pracovně od Garmina. Ty fotky s napíchnutým Cutbaitem mě lezou krkem…. Asi to dostali zdarma, tak se takto odměnili???
Proč by to měla být reklama ,když to jsou opravdu účiné gumy ??? Kdyby stály za prd tak bychom je tady nechválili
Já pořád čekám na ty fotky, na kterých ukážeš své úlovky na Cutbaity….
kikibut napsal:
sroubek282 napsal:
Yetti napsal:
Když se podívám na tu hromadu nástrah co mám, tak přemýšlím, jak dlouho tam budu muset být, abych každou z nich vyzkoušel
Osobně si myslím, že je to hlavně o důvěře k nástraze a dobrém místě !!!
Nesmím také zapomenout na to, jakým způsobem se nástraha vede. Pro mě by bylo přínosné, pokud napíšete co máte vyzkoušeno a osvědčeno ….
Díky
Na vláčení je třeba nástrahu tahat tak rychle aby připoměla útěk ryby před predátorem,pokud tak budeš navíjet určitě vydráždíš nějakého toho hladového lovce.
Když sem tahal pomaleji,záběrů nebylo tolik.
Vláčení v Norsku je trochu jiné,než na našich vodách…
Co se týká nástrah…prostě,když ryba bere tak veme aj vršek od piva…,když nebere,tak neveme ani nástrahu,která stojí třeba 500kč a vypadá pěkně na pohled…a možeš jim to tahat před tlamama…
Toto je pouze můj názor a zkušenost…
Je to tak. Často ryba bere takovou nástrahu ,kterou nikdo nechápe
U nás hážeš 35tý wobler a nic a tam hák s kousekm gumy kolem ramínka a rybám to chutná
Má tu stejnou zkušenost … kolega vzal plechovku od piva Staropramen Lemon a tak 1/2 připevnil na pilkr. Netrvalo ani minutu a vytáhl krásnou obecňačku.
Holt český pivo, dobrý pivo (má do 2% alkoholu = je mimo dovozní limit)
Když se podívám na tu hromadu nástrah co mám, tak přemýšlím, jak dlouho tam budu muset být, abych každou z nich vyzkoušel :-D:-D:-D
Osobně si myslím, že je to hlavně o důvěře k nástraze a dobrém místě !!!
Nesmím také zapomenout na to, jakým způsobem se nástraha vede. Pro mě by bylo přínosné, pokud napíšete co máte vyzkoušeno a osvědčeno ….
Díky 😯
Já si myslím, že pokud ryby zabere na ten trojháček, tak dojde k poškození gumy…..o tu pásku.
:-(:-(
Treska po Švédsku
Nakrájíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) na kolečka a na osmahnuté cibulce opečeme. Takto upravenou zeleninu dáme do menšího plechu, který potřete máslem (ne rama….). Filety posypeme kořením na ryby od Avokáda, položíme na zeleninu (čím víc zeleniny, tím lépe)a při teplotě 180 C. pečeme asi 10 min. V mezičase si připravíme jednu smetanu ke šlehání, jeden bílý jogurt, tavený sýr, kopr a podravku. Do menšího kastrůlku nalejeme smetanu, bílý jogurt a rozehřejeme v tom tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme kopr, podravku a sůl(dle chuti). Treska se mám pekla 10 min…. vyndáme ji a nalejeme připravenou směs na tresku …. na 190C pečeme asi 30 min. Na povrchu je to trošku opečené a smetana je zredukovaná na hustější konzistenci.
Jako příloha je super bramborová kaše, nebo opečené brambory.
Přeji všem dobrou chuť ;-);-)8-)8-)8-O
honzak napsal:
Co vy na to?
A já pořád řeším jak se vyhnou věšákům…. s touhle sestavou je to fakt tutovka…. no jen to zkuste táhnout u dna :-D:-D:-D
kliknis napsal:
Yetti napsal: Když vidím tu krásu, tak představa, že jedu za 36 …..
…. asi půjdu přerovnat nástrahy
Tak já už to dneska preventivně taky udělal..
Vážíš je na kila, nebo na tuny ….:-E:-E:-E
Dedek napsal:
MifakM napsal:
Letos jedeme taky s jedním “norským panicem”
Je to výzva nejen pro něj samotného, ale i pro nás (zbytek party) z něj udělat dalšího postiženého norskou horečkou
Zatím co jel semnou nováček tak tam jezdí pořád,je to droga
My jsme začínali ve třech … postupně jsme se “obalovali” a nyní jezdíme v osmi. Před dvěma roky s náma jeli dva naprostí nerybáři. Výbavu jsem jim dával dohromady z kaprařiny a co dům našel. Jeden z nich jede i letos a má všechno od Pennu a el. multík.
To je síla ” norské horečky ” …..
Když vidím tu krásu, tak představa, že jedu za 36 …..
…. asi půjdu přerovnat nástrahy 8-O:-P:-D
Rk napsal:
Přesně jak píše Dědek,mám požitek i z toho, když chytí rybu kolega, pokud ji vodí dýl tak si aspoň odpočneme, za těch deset dní co tam jsme si zachytají všichni , nikdy jsme nejeli domů s prázdnou.Prostě pohoda žádná honička.
Já má tu stejnou zkušenost. Letos budu mít na lodi dva nováčky a počítám s tím, že se jim budu věnovat, aby si chytili pořádné torpédo 8-)8-)8-).
Radyn napsal:
Taky bych potřeboval radu.na 1 cívce na přívlačáku mám pletenku na 20kg a druhou mám volnou.chtěl bych tam něco pevnějšího jedu na loppu.jakou značku preferujete a jakou nosnost tam dát.mělo by se vlézt 315m pletenky 0,35mm.stačí to nebo dát pevnější a ubrat metry?dík za názory.
Ahoj, já vláčím s navijákem Shimano Stradic 6000 a mám tam pletenku 0,25 Spiderwire Ultracast. S vláčecím prutem se nedá prakticky utrhnout….
Nevím, jak tvrdý prut používáš, ale super šňůra je taky Spiderwire barva Camo v průměru 0,35.
Pafka napsal:
Peťo, můžeš nám sem hodit fotku, jak podle tebe vypadá sele? Ne, že bych ti nevěřil, ale vzhledem k záměně kachna – husa …
Tady není záměna možná !!! ta žebírka a ta kotleta :-P:-P:-P
Rk napsal:
O těch třicet porcí kačeny se bude losovat, nebo se porvem?
Já se rvát nebudu, snad jen tehdy, pokud bude nedostatek svíčkové…. 8-)8-)
Velká pochvala za výběr jednotlivých chodů !!! Předem dávám 10 bodů a pokud to bude tak dobré, jak to vypadá …. těšíme se :-D8-O
Zdarec, super video od Volkera Dapoze – lov halibuta
[yt=dmQUsByWZlU&feature=yt]dmQUsByWZlU&feature[/yt]
Beda napsal:
fola napsal:
Chlapi od horecky Soroy mi hodne pomohlo Polsko ve Wladyslawowu.Vlny a hafo tresek idealni lek.
Tak hoď nějaké foto a informace o lokalitě v PL. Taky bych si někdy zkrátil čekání na Baltu.[/citace
Jsem pro, každá vlna a treska je na horečku dobrá 8-)8-)8-)
-
AutorPříspěvky