Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
No to je super, že již se někdo odhodlal a vyrazil pište ať nám to tady utíká líp.Pěkná první rybka a ty větší ty se objeví.
Odpovědět
[citace]respi napsal:
A už je to tady, už to začíná pane Svačina [/citace]
Kde jste?
Odpovědět
Včera jsme se právě vrátili z Vik Brygge, a mohu s Jankou ohledně počasí souhlasit. Sice to je chráněná lokalita, ale byly tam i dost silné vichřice . Cesta tam i domů v pohodě. Jen ten vítr.Ryb bylo letos méně než jindy v podobném termínu. Samé obecné,2 x štítník a dost silný drift - málokdy se dalo udržet kontakt se dnem. Ryby pouze na hloubkách od 50 m níže.Na volném moři jsme nebyli, vítr málokdy zeslábl pod 6 m / sek. Normálně kolem 8 - 10 m / sek. Často 12 - 13 m / sek. Nej. treska 90 cm, jinak kolem 60 - 70 cm.Jinak lokalita velice dobrá na jarní a letní rybolov. I v zimě je to velmi dobře chráněné , ale když fouká tak, že to zpřetrhalo i jedno lano , kterou byla uvázaná loď, tak se prostě vyjet nedá.Vlny ve chráněném fjordu kolem 1 m, ani Norové nejezdily na ryby. Z 10 dnů jsme nevyjeli kvůli počasí asi 3 x vůbec.Jinak teploty 0 až 4 °C , bez sněhu, nebo jen malé přeháňky ( sněhové i dešťové - občas obojí ). Tak v květnu znovu.
Odpovědět
to Respi:
Jojo, to byl skvělý rok a krásné úlovky na Bakkanu...tam se nám opravdu zadařilo :-D
Odpovědět
Zdravim ze Smoly - krasne pocasi, nadherne ryby!
Slunicko, chvilemi bezvetri, ryby najete do fjordu, hodne sledu, krasne tresky.
Odpovědět
[citace]janka napsal:
Zdravim ze Smoly - krasne pocasi, nadherne ryby!
Slunicko, chvilemi bezvetri, ryby najete do fjordu, hodne sledu, krasne tresky. [/citace]
Dobrý večer, a co takhle nějaká fotečka?
Odpovědět
Už i ty Janko nás začínáš dráždit? Pošli nějakou fotku,nebo to nevydržíme.
Ahoj Naki
Odpovědět
Už vidím a cítím ten sleďový salát nebo slanečky event. jejich uzení. Když jsme u toho nějak se mi nikdy nepodařilo sledě chutně upéct. Tak je nakládám do soli a vyrábím slanečky v oleji. V jedné diskuzi zde bylo poukázáno na švédskou úpravu. Nedosáhnu nikdy narůžovělou barvu, ale jsou vynikající.
Odpovědět
nemam s sebou kabel na fotak, nejak to zkusim, pripadne pridam pozdeji.
Odpovědět