Nápověda Doporučujeme:

profirybar

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 16)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Jostolen 2016 #251151
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Tak se nám vrátili téměř všechny lodě. Filetovat budou dnes až do rána. Některé party si myslím mají splněno a mohou už chytat jenom pro radost. Bohužel donutit tuhle partu fotit je zřejmě nadlidský úkol. Takže přidávám pouze jednu fotku dvou mrtvolek, které kdyby se nafotili na vodě, tak by to byly hezké rybky. Ta větší treska měla 109 cm. Váhu bohužel nevíme, protože jí přivezli již vykuchanou.

     Došky, když budou takhle používat obyčejný fi…….  Filetovani v Betten Rorbuer  Jostolen ,půjde to rychle a za 2-3 hodinky je hotovo.

    S pozdravem do Jostolen

    odpověď na: Zajimavosti #136158
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Barvy, barvy, barvičky…..Navarchus dodal teorii, já zkusím trochu praxe a postřehů.

    Osobně si myslím, že barviva používaná v potravinářství je tvrdá chemie. Samozřejmě za předpokladu, že pomineme jejich přírodní původ. Krásně červená “Malinová” limonáda je taky z přírody – z hnědého uhlí.

    Barvivo se váže na tuk a tudíž záleží na tom kam ryba tuk ukládá. Je například daleko jednodušší nabarvit maso duháka než sivena. Duhák ukládá tuk do svaloviny, kdežto siven ve většině mezi kličky střev. Duhák trvá přibližně tři měsíce a máte maso téhle barvy :-E.

    Siven je za stejnou dobu asi takhle 😛 .

    Losos je v klecích asi tři roky, takže je dostatek času mu dát “nazobat”, aby zákazník byl uspokojen v touze po červeném mase. Já svým zákazníkům doporučují si dát k rybě raději mrkev než rybu s červeným masem.

    Samozřejmě toto se netýká divokých ryb, ale jak bylo řečeno výše, cenová relace je někde jinde!!!!

    Vím o jednom rybníčku v kterém je určitý typ potravy (hmyz??) a ten barví svalovinu u kaprů a u pstruhů do barvy pomeranče, ale trvá to tak 2-3 roky.

    Mám vyzkoušeno, že kapr který nemá jinou potravu než patentky má po dvou létech barvu masa :-E .

    A tresky – jiná liga, veškerý tuk v játrech a barva se jim cedí do kůže. Mám vypozorováno, že čím červenější kůže tím bělejší maso :-S

    odpověď na: Filetování ryb #134559
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Diskuze nabrala správný směr, bez zesměšňování a zpochybňování druhých. Je konstruktivní. Děkuji.

    odpověď na: Filetování ryb #133240
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Moje profi sada na každodenní práci….

    Cenu raději nepíšu!!!

    odpověď na: Filetování ryb #133239
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Sada do Norska: -ocílka diamant

    – ocílka Fiskars

    – filet. nůž Fiskars 19 ohebný

    – fil. n. Fiskars 17 tvrdší

    – obyč.kuchyňský upravený 15 tvrdý

    Určení pro použití jsem popsal výše, cena bez oc. diam. okolo 1500 Kč. Úplně stačí, metrák Tresek na jedno obtažení….!

    odpověď na: Filetování ryb #133233
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Jenom pro Frigo,: Základ úspěchu – 20% nůž

    – 50% ruce

    – 30% hlava.

    Máš vše O.K.? 8-O8-O

    odpověď na: Filetování ryb #133223
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Tak a teď vážně.

    Neexistuje universální nůž, ale když jsou šikovné ruce a je v záloze ocílka dá se filetovat prakticky vším co má úzkou a minimálně 15 cm dlouho čepel (pozn.: na 30 cm potočáka stačí Rybička).

    OCEL: samozřejmě, čím vyšší číslo HR, tím déle drží ostří a nemusí se tak často ostřit. Zde také platí zásada, že ocílka musí být tvrdší než nůž, nejlépe stejný výrobce nebo výrobcem doporučená (pozn.:na vyšší HR je nejlepší diamant).

    DÉLKA a OHYB:obecně se dá říci,:

    čím delší a ohebnější, tím více ztrácíme kontrolu nad špičkou nože. Někdy je ale délka a měkký ohyb potřeba např. při stahování kůže, vyřezávání žeber z lososovitých nebo když náhodou Svatý Petr není doma a vy můžete filetovat halibuta.

    DOPORUČENÍ: nůž kratší a tvrdší na ohyb – porcování, kuchání, filetování menších ryb a pro začátečníky

    nůž střední délky a ohybu – filetování ryb do délky 80 cm, pokročilí (3-krát N. min.)

    nůž delší a ohebnější – pro šikovné ruce, na větší ryby, halibuty, stahování kůže z filet

    RADA: filetujte střízliví, pomalu a s rozmyslem a doporučuji používat rukavice (přiléhavé gumové), lepší rozříznutá guma než Vaše kůže

    ZÁVĚR: ideální sada – 3 různé nože, příslušná ocílka, brousek, rukavice .

    odpověď na: Filetování ryb #133215
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    :-(:-D:-P

    odpověď na: Filetování ryb #133214
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Frigo, diskuze je o filetování ryb!!!! Rybička je pro Junáky, na houby a pod., ta zlatá na machrování a jinak na ….. !!

    odpověď na: Filetování ryb #133187
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Pánové, diskuze o nožích je druhořadá. Šikovnost rukou je základ!!!!

    odpověď na: Jostolen 2015 #122620
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Došky, tak to si stihneme dát panáka!!! Dorazím v SO večer…..

    odpověď na: Jostolen 2015 #119957
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Krásné počasí a nikdo nic nefotí………?!? Nemám se na co těšit!

    odpověď na: Jostolen 2015 #105393
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Tak dnes plná bedna a večer nádherná polární záře…..!

    odpověď na: Jostolen 2015 #105314
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Buďte v klidu, jsem tady a zatím nic moc.

    odpověď na: Jostolen 2015 #102868
    profirybar
    Účastník
    (16 odpovědí)

    Začíná trochu foukat, aby větřík neotočil kameru.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 16)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(119)
(19)

Nahrávání ... Nahrávání ...