Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Krásná ryba !!! Gratuluji !
To jste fakt všichni na Soroya a do středního Norska už vůbec nikdo nejezdíte ??
Nebo je ještě opravdu tak brzo ….?
Já teda zkušenost nemám , jen info z doslechu . Kdysi dávno jsem dělal kapitánské zkoušky na loď , prvně v Praze teorii a potom v Murteru v Chorvatsku týdenní praxi. A při obojím mě velice zkušení instruktoři ,kteří měli na lodi projetou celou Evropu důrazně varovali před jakýmkoli ilegálním loven ryb , že prý chorvatští policisté jsou ti nejpřísnější a je docela průser mít na moři v chorvatských vodách při kontrole na lodi už jen prut . A docela jsem jim věřil ……. ale jak říkám …jen jsem to slyšel,hledej dál nějaké info
Já bych dokonce řekl , že si kluci možná dali cigárko s jinou barvou tabáku , trošku míň hnědá,trošku víc zelená…..léčivou ….
Co říkáš Janko ??
Ota
Honzo a ty kontroly byly na hranicích a v blízkosti a nebo otravovaly i po cestě ??
Ahoj, tak se nám zase blíží termín odjezdu do Urke . Jel jste letos už někdo někam tímto směrem ? Myslím tím Lilehammer, Otta , Stryn ….Máte někdo nějaké čerstvé poznatky o dopravě,případně uzávěrkách ??
Díky za každé info.
Ota
My jsme ty slávky (doufám,že to opravdu jsou…) několikrát sbírali po odlivu .
Stejně jako doma,koupené v Makru – očistit a naházet do vroucí vody , až se otevřou – prachsprostě sežrát.
A co se týká ochucení – každý co má rád a je po ruce.Vodu trochu osolit,případně namíchat s vínem (poměr nechám na každém) , občas nějaké koření -třeba hřebíček atd……je to lahoda !
jjo jo …opět souhlas ….všichni ale moc dobře víme , jak právě v našem milovaném Norsku zamražování probíhá -:) Myslím tu rychlost.
No já nevím….docela možná moje otázka proč ne ve slané vodě tu rozpoutá velkou diskuzi , ne-li hádku.
přiznám se, že jsem vysvětlení Marfiuse nějak nepobral…ale zase nemusím chápat všechno. Je mi naprosto jasný a je to i logický , že voda tomu všeobecně nesvědčí a jak píše velice správně Sim – to maso je pak vlastně mrazem potrhané.
Jegrnanz dobře zmiňuje , že ne všude jsou tak ideální podmínky , aby jsme získali zcela čistý filet , který jde bez omytí zamrazit.
Nedavno jsem pozoroval našeho domácího , který tak nějak zpracovával ryby podobně jako my , jen ty hotové a oprané filety nakonec rozložil na klece na kraby a velice bedlivě je chodil pozorovat , až mu správně naschnou a teprve potom vakuoval a zamrazil…..
A toto se mi celkem líbilo.
A ohledně přípravy – plně s tím souhlasím a když vidím jak se podávají v některých restauracích a nebo rodinách vysušené mumie – je mi těch ryb a strávníků líto-:((
Ahoj a nějaký důvod proč je to ta největší hloupost ???
Ahoj, nám se blíží odjezd , máme to za 9 dní-:)
Má někdo nějaké poznatky z této lokality za poslední období ??
Díky Ota
Hele víš co – já jsem sice v práci ,ale toto se nedá číst a tady vydržet !!!!!
jedu domů brousit háčky !
Počkej Salmon – to hledáš fotky z archívu a nebo si lebedíš v Norsku a chytáš jednu krásnou rybu za druhou , stíháš je sem dávat a ještě radit , jak na štikáče ??????!!!!!!
Koukám jako blázen, už abych tam byl !
Salmon dík , v tom to může být…. Takové drbance jsme měli a pořád čekali, že to zchlastá mník a ono to přestalo….. tak to asi bylo.
Ahoj kolegové, už jsem se ptal v jiném tématu a žádná odpověď – zkusím to tady….
Existuje nějaký všeobecný návod na štikozubce ?? Jedu koncem září , do fjordu pod Alesund. Mám představu je hledat od 50 do 100 metrů na maso. Montáž podabná jako na mníky . A dál ? Jaký profil dna atd ….
Nikdy jsem je tam nechytal , spíše sporadicky,náhodně . Buď v těchto místech nejsou a nebo dělám něco blbě. Díky Ota
-
AutorPříspěvky