Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 313)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Garten 2018 – Střední norsko #1294608
    otapa
    Účastník

    Ahoj tak co už jste na místě ? Jaká byla cesta ? Příští pátek mě čeká v podstatě podobná trasa …. Teda až do Otta , tam my odbocujeme vlevo . Tak ať se daří !!

    Ota

    odpověď na: Hitra, Dolmoy, Froya a střední Norsko 2018 #1294404
    otapa
    Účastník

    Honzo díky za rady , s tím plovoucím gafem a jeho výhodou je mi to úplně jasný…..těch utopených bude všude asi hodně.My si ho když stíháme dáváme na zápěstí…ale …Tvůj systém je určitě jednodušší a daleko lépe se s ním zamíří. Já navíc toho svého pěkného ztraceného trefil na měkko a při snaze zvednout do lodi se panáček docela naštval , prohnul se jako luk a vyskočil z gafu dolů a pá pá . Příště budu tedy mířit na hlavu.

    Ještě jsem se ptal,co si myslíš o jejich stanovištích či migrování. Já si poslední dobou čím dál víc myslím , že na konci fjordu kam jezdím já bydlí tito celoročně – co Ty na to ?

    odpověď na: Hitra, Dolmoy, Froya a střední Norsko 2018 #1294350
    otapa
    Účastník

    Honzo , opravdu nádherné ryby ! Beru Tě jako odborníka a tak se zeptám – mníci jsou na svých stanovištích celý rok (teď myslím zrovna fjordy ) a nebo přijíždí a odjíždí jako třeba tresky ???

    A druhá věc – loni na podzim jsem jednoho opravdu hodně pěkného ztratit , protože jsem kopyto a nebyl jsem schopen ho gafem dostat do lodi. Poradíš co máš za techniku a náčiní k těmto účelům ??

    Díky a ať se Ti daří !

    Ota

    odpověď na: Bakkan Wahl 2018 #1294314
    otapa
    Účastník

    Ahoj jak to funguje u Benny v hospodě?? Chápu do dobře že tam má normálně pivko a kořku?

    odpověď na: Lokalita Hjørundfjorden – Saebo – Urke 2016 #1294245
    otapa
    Účastník

    Ahoj , já to mám přesně za 14 dní !!!

    To tam fakt nikdo jiný touto cestou ještě nikam nejel ??

    odpověď na: Hitra, Dolmoy, Froya a střední Norsko 2018 #1293898
    otapa
    Účastník

    Krásná ryba !!! Gratuluji !

    odpověď na: Lokalita Hjørundfjorden – Saebo – Urke 2016 #1293861
    otapa
    Účastník

    To jste fakt všichni na Soroya a do středního  Norska už vůbec nikdo nejezdíte ??

    Nebo je ještě opravdu tak brzo ….?

    odpověď na: Chorvatsko #1293559
    otapa
    Účastník

    Já teda zkušenost nemám , jen info z doslechu . Kdysi dávno jsem dělal kapitánské zkoušky na loď , prvně v Praze teorii a potom v Murteru v Chorvatsku týdenní praxi. A při obojím mě velice zkušení instruktoři ,kteří měli na lodi projetou celou Evropu důrazně varovali před jakýmkoli ilegálním loven ryb , že prý chorvatští policisté jsou ti nejpřísnější a je docela průser mít na moři v chorvatských vodách při kontrole na lodi už jen prut . A docela jsem jim věřil ……. ale jak říkám …jen jsem to slyšel,hledej dál nějaké info

    odpověď na: Zajimavosti #1293523
    otapa
    Účastník

    Já bych dokonce řekl , že si kluci možná dali cigárko s jinou barvou tabáku , trošku míň hnědá,trošku víc zelená…..léčivou ….

    Co říkáš Janko ??

    Ota

    odpověď na: Hitra, Dolmoy, Froya a střední Norsko 2018 #1293482
    otapa
    Účastník

    Honzo a ty kontroly byly na hranicích a v blízkosti a nebo otravovaly i po cestě ??

    odpověď na: Lokalita Hjørundfjorden – Saebo – Urke 2016 #1293444
    otapa
    Účastník

    Ahoj, tak se nám zase blíží termín odjezdu do Urke . Jel jste letos už někdo někam tímto směrem ? Myslím tím Lilehammer, Otta , Stryn ….Máte někdo nějaké čerstvé poznatky o dopravě,případně uzávěrkách ??

    Díky za každé info.

    Ota

    odpověď na: Stravovanie v Norsku #1291956
    otapa
    Účastník

    My jsme ty slávky (doufám,že to opravdu jsou…) několikrát sbírali po odlivu .

    Stejně jako doma,koupené v Makru – očistit a naházet do vroucí vody , až se otevřou – prachsprostě sežrát.

    A co se týká ochucení – každý co má rád a je po ruce.Vodu trochu osolit,případně namíchat s vínem (poměr nechám na každém) , občas nějaké koření -třeba hřebíček atd……je to lahoda !

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #1289334
    otapa
    Účastník

    jjo jo …opět souhlas ….všichni ale moc dobře víme , jak právě v našem milovaném Norsku zamražování probíhá -:) Myslím tu rychlost.

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #1289319
    otapa
    Účastník

    No já nevím….docela možná moje otázka proč ne ve slané vodě tu rozpoutá velkou diskuzi , ne-li hádku.

    přiznám se, že jsem vysvětlení Marfiuse nějak nepobral…ale zase nemusím chápat všechno. Je mi naprosto jasný a je to i logický , že voda tomu všeobecně nesvědčí a jak píše velice správně Sim – to maso je pak vlastně mrazem potrhané.

    Jegrnanz dobře zmiňuje , že ne všude jsou tak ideální podmínky , aby jsme získali zcela čistý filet , který jde bez omytí zamrazit.

    Nedavno jsem pozoroval našeho domácího , který tak nějak zpracovával ryby podobně jako my , jen ty hotové a oprané filety nakonec rozložil na klece na kraby a velice bedlivě je chodil pozorovat , až mu správně naschnou a teprve potom vakuoval a zamrazil…..

    A toto se mi celkem líbilo.

    A ohledně přípravy – plně s tím souhlasím a když  vidím jak se podávají v některých restauracích a nebo rodinách vysušené mumie – je mi těch ryb a strávníků líto-:((

     

     

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #1289298
    otapa
    Účastník

    Ahoj a nějaký důvod proč je to ta největší hloupost ???

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 313)