Nápověda Doporučujeme:

otapa

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 246)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Hitra, Dolmoy, Froya a střední Norsko 2018 #293898
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Krásná ryba !!! Gratuluji !

    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    To jste fakt všichni na Soroya a do středního  Norska už vůbec nikdo nejezdíte ??

    Nebo je ještě opravdu tak brzo ….?

    odpověď na: Chorvatsko #293559
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Já teda zkušenost nemám , jen info z doslechu . Kdysi dávno jsem dělal kapitánské zkoušky na loď , prvně v Praze teorii a potom v Murteru v Chorvatsku týdenní praxi. A při obojím mě velice zkušení instruktoři ,kteří měli na lodi projetou celou Evropu důrazně varovali před jakýmkoli ilegálním loven ryb , že prý chorvatští policisté jsou ti nejpřísnější a je docela průser mít na moři v chorvatských vodách při kontrole na lodi už jen prut . A docela jsem jim věřil ……. ale jak říkám …jen jsem to slyšel,hledej dál nějaké info

    odpověď na: Zajimavosti #293523
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Já bych dokonce řekl , že si kluci možná dali cigárko s jinou barvou tabáku , trošku míň hnědá,trošku víc zelená…..léčivou ….

    Co říkáš Janko ??

    Ota

    odpověď na: Hitra, Dolmoy, Froya a střední Norsko 2018 #293482
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Honzo a ty kontroly byly na hranicích a v blízkosti a nebo otravovaly i po cestě ??

    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Ahoj, tak se nám zase blíží termín odjezdu do Urke . Jel jste letos už někdo někam tímto směrem ? Myslím tím Lilehammer, Otta , Stryn ….Máte někdo nějaké čerstvé poznatky o dopravě,případně uzávěrkách ??

    Díky za každé info.

    Ota

    odpověď na: Stravovanie v Norsku #291956
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    My jsme ty slávky (doufám,že to opravdu jsou…) několikrát sbírali po odlivu .

    Stejně jako doma,koupené v Makru – očistit a naházet do vroucí vody , až se otevřou – prachsprostě sežrát.

    A co se týká ochucení – každý co má rád a je po ruce.Vodu trochu osolit,případně namíchat s vínem (poměr nechám na každém) , občas nějaké koření -třeba hřebíček atd……je to lahoda !

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #289334
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    jjo jo …opět souhlas ….všichni ale moc dobře víme , jak právě v našem milovaném Norsku zamražování probíhá -:) Myslím tu rychlost.

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #289319
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    No já nevím….docela možná moje otázka proč ne ve slané vodě tu rozpoutá velkou diskuzi , ne-li hádku.

    přiznám se, že jsem vysvětlení Marfiuse nějak nepobral…ale zase nemusím chápat všechno. Je mi naprosto jasný a je to i logický , že voda tomu všeobecně nesvědčí a jak píše velice správně Sim – to maso je pak vlastně mrazem potrhané.

    Jegrnanz dobře zmiňuje , že ne všude jsou tak ideální podmínky , aby jsme získali zcela čistý filet , který jde bez omytí zamrazit.

    Nedavno jsem pozoroval našeho domácího , který tak nějak zpracovával ryby podobně jako my , jen ty hotové a oprané filety nakonec rozložil na klece na kraby a velice bedlivě je chodil pozorovat , až mu správně naschnou a teprve potom vakuoval a zamrazil…..

    A toto se mi celkem líbilo.

    A ohledně přípravy – plně s tím souhlasím a když  vidím jak se podávají v některých restauracích a nebo rodinách vysušené mumie – je mi těch ryb a strávníků líto-:((

     

     

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #289298
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Ahoj a nějaký důvod proč je to ta největší hloupost ???

    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Ahoj, nám se blíží odjezd , máme to za 9 dní-:)

    Má někdo nějaké poznatky z této lokality za poslední období ??

    Díky Ota

    odpověď na: Averoy 2017 #287410
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Hele víš co – já jsem sice v práci ,ale toto se nedá číst a tady vydržet !!!!!

    jedu domů brousit háčky !

    odpověď na: Averoy 2017 #287405
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Počkej Salmon – to hledáš fotky z archívu a nebo si lebedíš v Norsku a chytáš jednu krásnou rybu za druhou , stíháš je sem dávat a ještě radit , jak na štikáče ??????!!!!!!

    Koukám jako blázen, už abych tam byl !

    odpověď na: Averoy 2017 #287380
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Salmon dík , v tom to může být…. Takové drbance jsme měli a pořád čekali, že to zchlastá mník a ono to přestalo….. tak to asi bylo.

    odpověď na: Averoy 2017 #287361
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Ahoj kolegové, už jsem se ptal v jiném tématu a žádná odpověď – zkusím to tady….

    Existuje nějaký všeobecný návod na štikozubce ?? Jedu koncem září , do fjordu pod Alesund. Mám představu je hledat od 50 do 100 metrů na maso. Montáž podabná jako na mníky . A dál ? Jaký profil dna atd ….

    Nikdy jsem je tam nechytal , spíše sporadicky,náhodně . Buď v těchto místech nejsou a nebo dělám něco blbě. Díky Ota

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 246)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...