Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
otapa
ÚčastníkAhoj tak co už jste na místě ? Jaká byla cesta ? Příští pátek mě čeká v podstatě podobná trasa …. Teda až do Otta , tam my odbocujeme vlevo . Tak ať se daří !!
Ota
otapa
ÚčastníkHonzo díky za rady , s tím plovoucím gafem a jeho výhodou je mi to úplně jasný…..těch utopených bude všude asi hodně.My si ho když stíháme dáváme na zápěstí…ale …Tvůj systém je určitě jednodušší a daleko lépe se s ním zamíří. Já navíc toho svého pěkného ztraceného trefil na měkko a při snaze zvednout do lodi se panáček docela naštval , prohnul se jako luk a vyskočil z gafu dolů a pá pá . Příště budu tedy mířit na hlavu.
Ještě jsem se ptal,co si myslíš o jejich stanovištích či migrování. Já si poslední dobou čím dál víc myslím , že na konci fjordu kam jezdím já bydlí tito celoročně – co Ty na to ?
otapa
ÚčastníkHonzo , opravdu nádherné ryby ! Beru Tě jako odborníka a tak se zeptám – mníci jsou na svých stanovištích celý rok (teď myslím zrovna fjordy ) a nebo přijíždí a odjíždí jako třeba tresky ???
A druhá věc – loni na podzim jsem jednoho opravdu hodně pěkného ztratit , protože jsem kopyto a nebyl jsem schopen ho gafem dostat do lodi. Poradíš co máš za techniku a náčiní k těmto účelům ??
Díky a ať se Ti daří !
Ota
otapa
ÚčastníkAhoj jak to funguje u Benny v hospodě?? Chápu do dobře že tam má normálně pivko a kořku?
otapa
ÚčastníkAhoj , já to mám přesně za 14 dní !!!
To tam fakt nikdo jiný touto cestou ještě nikam nejel ??
otapa
ÚčastníkKrásná ryba !!! Gratuluji !
otapa
ÚčastníkTo jste fakt všichni na Soroya a do středního Norska už vůbec nikdo nejezdíte ??
Nebo je ještě opravdu tak brzo ….?
otapa
ÚčastníkJá teda zkušenost nemám , jen info z doslechu . Kdysi dávno jsem dělal kapitánské zkoušky na loď , prvně v Praze teorii a potom v Murteru v Chorvatsku týdenní praxi. A při obojím mě velice zkušení instruktoři ,kteří měli na lodi projetou celou Evropu důrazně varovali před jakýmkoli ilegálním loven ryb , že prý chorvatští policisté jsou ti nejpřísnější a je docela průser mít na moři v chorvatských vodách při kontrole na lodi už jen prut . A docela jsem jim věřil ……. ale jak říkám …jen jsem to slyšel,hledej dál nějaké info
otapa
ÚčastníkJá bych dokonce řekl , že si kluci možná dali cigárko s jinou barvou tabáku , trošku míň hnědá,trošku víc zelená…..léčivou ….
Co říkáš Janko ??
Ota
otapa
ÚčastníkHonzo a ty kontroly byly na hranicích a v blízkosti a nebo otravovaly i po cestě ??
otapa
ÚčastníkAhoj, tak se nám zase blíží termín odjezdu do Urke . Jel jste letos už někdo někam tímto směrem ? Myslím tím Lilehammer, Otta , Stryn ….Máte někdo nějaké čerstvé poznatky o dopravě,případně uzávěrkách ??
Díky za každé info.
Ota
otapa
ÚčastníkMy jsme ty slávky (doufám,že to opravdu jsou…) několikrát sbírali po odlivu .
Stejně jako doma,koupené v Makru – očistit a naházet do vroucí vody , až se otevřou – prachsprostě sežrát.
A co se týká ochucení – každý co má rád a je po ruce.Vodu trochu osolit,případně namíchat s vínem (poměr nechám na každém) , občas nějaké koření -třeba hřebíček atd……je to lahoda !
otapa
Účastníkjjo jo …opět souhlas ….všichni ale moc dobře víme , jak právě v našem milovaném Norsku zamražování probíhá -:) Myslím tu rychlost.
otapa
ÚčastníkNo já nevím….docela možná moje otázka proč ne ve slané vodě tu rozpoutá velkou diskuzi , ne-li hádku.
přiznám se, že jsem vysvětlení Marfiuse nějak nepobral…ale zase nemusím chápat všechno. Je mi naprosto jasný a je to i logický , že voda tomu všeobecně nesvědčí a jak píše velice správně Sim – to maso je pak vlastně mrazem potrhané.
Jegrnanz dobře zmiňuje , že ne všude jsou tak ideální podmínky , aby jsme získali zcela čistý filet , který jde bez omytí zamrazit.
Nedavno jsem pozoroval našeho domácího , který tak nějak zpracovával ryby podobně jako my , jen ty hotové a oprané filety nakonec rozložil na klece na kraby a velice bedlivě je chodil pozorovat , až mu správně naschnou a teprve potom vakuoval a zamrazil…..
A toto se mi celkem líbilo.
A ohledně přípravy – plně s tím souhlasím a když vidím jak se podávají v některých restauracích a nebo rodinách vysušené mumie – je mi těch ryb a strávníků líto-:((
otapa
ÚčastníkAhoj a nějaký důvod proč je to ta největší hloupost ???
-
AutorPříspěvky