Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
otapa
ÚčastníkTak jsme od neděle doma , ale nějak nestíhám . Cesta tam i zpět v naprosté pohodě. Rostock – Trelleborg s kajutou , zpět most do Kodaně + Gedser – Rostock. Jediný kdo nás kontroloval byla hlídka cca 20 km za norskou hranicí – pasy a dýchačka…..
Nahoře před tunelama nás malinko zaskočila ledovka na silnici. Ale bylo to jen pár kiláků , takže pohoda.
No a pak to přišlo – ve fjordu jsme byli jediní rybáři , žádná jiná loď. Počasí a parta výborný.
A ryby – kelerů kolem 40-50 cm bylo mraky. Těch větších pomálu. Chytili jsme nějaké obecky , pár jich bylo pěkných , nějací mníci , největší 95 cm.
A sem tam nějaká ta vzácnější ryba – rejnok , máčka , platýs a poprvé zde štikozubec.
Nejvzáčnější úlovek přišel při dráždění mníků na 100 m. Na jednom návazci chobotnička a na druhém krajková tanga -:)
Celkové hodnocení výletu 1A.
otapa
ÚčastníkByl jsem v Norsku 14 x . Vozíme pruty v rozsahu cca 1.000 – 6.000 Kč. Možná jsme hovada ale nikdy jsem pruty neoplachoval. Nikdy žádná rez na žádném očku……. Nebuď měkej a požaduj oznání reklamace !!!
otapa
ÚčastníkNechci nikoho poučovat , jen shrnu mé zkušenosti.
1. Myslím,že je jedno jestli MC a nebo Visa.
2. Důležité je ,aby karta byla “ embosovaná “
3. V mém okolí má docela dost lidí chaos v názvu karty. Vžil se názem kreditka a ve skutečnosti se jedná o debetní kartu. A s touto pokud je embosovaná problém nebývá….
Taková je moje zkušenost.
otapa
ÚčastníkTo je divočák , vidím dobře??
dal bych si tu delikasu….
otapa
ÚčastníkVidím to podobně jako kikibut…..
otapa
ÚčastníkDovolím si k tomu taky něco přidat. Před nějakým časem jsem byl v USA a jeden den jsme byli přizváni na zahradní grilovací párty ve stylu “ ryby – raci „. Pan domácí byl pyšný na to , že vše , co se podávalo ulovil osobně. Kromě různých potvor , různých ryb se podávalo i několik jídel z lososů . Všichni tam před očima hostů byli filetováni a různě připravováni. A koukal jsem jako blázen – byli tam lososi které znám z Makra – to znamená růžovo červení a byli tam lososi s úplně bílým masem. Dozvěděl jsem se , že je to jiný druh. Jenže jsem jim houby rozumněl …..
Toto samozřejmě neřeší problém více či méně červeného zbarvení masa. Jen jsem chtěl říct , že není losos jako losos -:D
otapa
Účastníkjjo jo ,naprostý souhlas. Mám od Fis nějakou sekyru – a dobrý , rýč – výborný , pilku a nůžky na stromky – dobrý.Fileťák mám cca 8 roků , byl za nějaký normální peníze , tuším že kolem 300 Kč a po naostření dobrý ale rychle se tupí….
otapa
Účastníkjjo jo , jak píše MifakM – sada třeba od Lansky. Mám ji a funguje.Jen je potřeba říct , že to není na tokové to rychlé obtažení jako ocilkou. Chce to čas , pěkně si k tomu sednou , něco si nalít a trochu si s tím pohrát….Ale výsledek je úžasný !
otapa
ÚčastníkNo vidíš Holzby , já to zaplatil před týdnem Rostok – treleborg za nějakých 90 a říkal jsem si , jak to mám laciný -:((
otapa
ÚčastníkHolzby , to máš samozřejmě pravdu. Ale myslím si , že pořád sem chodí (na stránky) dost lidí , kteří si sebou echolety vozí , mají je doma a občas je vezmou na Vranov či Lipno , občas do Norska ….
otapa
Účastníkco je sakra ?? Já čekal jaká tu bude mela , který držák je nejlepší a který šunt a ono úplné ticho …..
To nikdo tento problém neřeší a nebo máte všichni udělaný doma a tajíte patenty ??!!!
otapa
ÚčastníkAhoj ,tak to jsi o level výš !! Já tam tu svoji pravděpodobně nikdy nedostanu -:))
Jak to vypadalo na místě poslední záchrany (oko) ?? Mohlo se tam chytat nebo nemohlo …byly tam vůbec nějaké ryby nebo nebyly ??
Každopádně já se vracím domů 10. května , tak potom něco napíšu.
Měj se,
Ota
otapa
ÚčastníkJe tu nějak mrtvo s touto lokalitou !!
Tak to trochu osvěžím…. Loni jsem poprvé za 11 roků vynechal Urke.A už v září (když se tam „treska008 válel a nebo válela -:D) jsem věděl , že to byla chyba ! Takže letos za to máme za 100.
Je tam něco nového ? Máte někdo nějaké info ??
Díky Ota
otapa
ÚčastníkHmm….hodně zvláštní….a nebyl náhodou 2 x 10 dní v Norsku ??
otapa
Účastník[citace]mira.sta napsal:
otapa napsal:
Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!
Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire
[/citace]
Známý můj to není ale nožíř to asi známý je -:)
Kupoval jsem od něho celkem 3 kousky i pro kolegy , byly různě dlouhé dle přání a všechny jako břitvy. Jenom třebo pro ilustraci – týden filetování v Norsku bez naprosté újmy a ztráty ostří. Maximálně jednou denně obtáhnout vhodným nástrojem ….. Hlavy a podobně s tím samozřejmě neřežu-:)
Nevím jak je to tady s případným odkazem na stránky (aby to někdo nebral jako reklamu ) když tak ti je do sz pošlu nebo i telefon. A nebo zkus do googlu dát pana – myslím že se jmenuje Bareš…..
-
AutorPříspěvky