Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 25 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Tourag a poslední změna proběhla před 8 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 16. až 26. (celkem z 26)
  • Autor
    Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Tak třeba loni měl kamarád velký problémy v zahraničí zaplatit i v sámošce s Maestro od Mastercard a z doslechu vím, že Visa Electron taky není úplně ideální.

dosky
    Účastník
    (2662 odpovědí)

Tak třeba loni měl kamarád velký problémy v zahraničí zaplatit i v sámošce s Maestro od Mastercard a z doslechu vím, že Visa Electron taky není úplně ideální.

Obecně bývají problémy s platbou neembossovaných karet. Pro ty co nevědí co je to Embossing, tak to je to plastické písmo na kartě (číslo karty, majitel atd.). 🙂

otapa
    Účastník
    (309 odpovědí)

Nechci nikoho poučovat , jen shrnu mé zkušenosti.

1. Myslím,že je jedno jestli MC a nebo Visa.

2. Důležité je ,aby karta byla ” embosovaná ”

3. V mém okolí má docela dost lidí chaos v názvu karty. Vžil se názem kreditka a ve skutečnosti se jedná o debetní kartu. A s touto pokud je embosovaná problém nebývá….

Taková je moje zkušenost.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Je to tak jak tady většina z vás píše.  Problém může (ale nemusí) nastat u karet neembosovaných, tj karet bez reliéfu, hladkých. V našich oblastech jsou to karty Maestro a Visa Elektron. Pro platbu v zahraničí bych určitě doporučoval mít karty embosované (s reliéfem). A přesně jak píše Otapa, rozdíl je mezi kartou kreditní a debetní. S kreditní kartou mohou nastat problémy také, neboť na účtu není hotovost, ale dluh na kartě splácíte jednou měsíčně. Skoro 100%ní jistota je embosovaná karta debetní, čili karta, které má na svém účtu hotovost k okamžitému ověření obchodníkem. A jestli budete platit kartou MasterCard, nebo Visa, je úplně jedno.

dosky
    Účastník
    (2662 odpovědí)

Je to tak jak tady většina z vás píše. Problém může (ale nemusí) nastat u karet neembosovaných, tj karet bez reliéfu, hladkých. V našich oblastech jsou to karty Maestro a Visa Elektron. Pro platbu v zahraničí bych určitě doporučoval mít karty embosované (s reliéfem). A přesně jak píše Otapa, rozdíl je mezi kartou kreditní a debetní. S kreditní kartou mohou nastat problémy také, neboť na účtu není hotovost, ale dluh na kartě splácíte jednou měsíčně. Skoro 100%ní jistota je embosovaná karta debetní, čili karta, které má na svém účtu hotovost k okamžitému ověření obchodníkem. A jestli budete platit kartou MasterCard, nebo Visa, je úplně jedno.

Sám bych to lépe neřekl. 😎

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Děkuji Došky, od tebe mě pochvala obzvláště těší. 😎

bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

Ve Svedsku ctou vsechny platebni terminaly cip. Tzn. na terminalu se zadava PIN pro overeni transakce. Ze by nekdo pouzival “zehlicku”, ktera vyzaduje embosovanou kartu, jsem za poslednich 5 let nevidel. Takze zda je karta embosovana ci nikoliv uz dneska nehraje temer zadnou roli. Zaroven se ve Svedsku pouziva hotovost v naprosto minimalni mire. Kartou se da zaplatit opravdu vsude (vynecham-li nejaky pronajem lodky od stareho deduly na konci sveta). Pro platby mezi lidmi (typu “visis mi 50 korun za obed”) nebo pro drobne platby na ruznych akcich, kde prodejce neni firma/obchod (typu “chtel bych na fotbale kafe za 10 korun v bufetu”) se pouziva mobilni aplikace Swish, kde je telefonni cislo navazano na ucet v bance (s posvecenim banky). Neni tedy treba znat cislo uctu, staci telefon a behem par vterin je castka poslana. Platby v hotovosti budou za par let historii…

Fish
    Účastník
    (311 odpovědí)

Kamarád platil kartou ve švédsku, ráno asi ve 2h. Vložil kartu, ale už nevyjela zpět ani neprovedla platbu. Zkoušeli jsme volat na čísla, co byly u stojanu, ale nikdo to nebral. Museli jsme zůstat u čerpačky až do 6h ráno, kdy přišla obsluha a ta zavolala opraváře, který stojan rozebral a kartu nám vrátil. Zdržení 6hodin. Jako důvod zadržení uvedl, že kartabyla prohnutá od nošení karty v pežence na pr..li.  😛

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Já mám MasterCard a jak píše Došky embasovanou a zatím vždy bez problémů..

Tourag
    Účastník
    (2 odpovědí)

Mně bylo v bance řečeno, že pro platby kartou v zahraničí je vždy lepší kreditní karta než klasická debetní karta. U kreditky totiž obchodník ví, že peníze máte/nemáte, u debetní to není 100%.

Tourag
    Účastník
    (2 odpovědí)

Mně bylo v bance řečeno, že při platbě kartou v zahraničí preferují obchodníci platbu kreditní kartou než klasickou debetní. Je to prý z toho důvodu, že u kreditky obchodník vidí, jestli peníze na kartě máte/nemáte, ale u té debetní to není 100%. Jinak kreditku mám mastercard a debetní visa a bez problému kreditkou platím.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 16. až 26. (celkem z 26)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(8)
(25)
(203)
(34)

Nahrávání ... Nahrávání ...