Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 131)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Květnový lov ve středním Norsku Averoi #1015408
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    souhlasím, taky mám dva od simča. – zatím spokojenost, akorát je potřeba je občas promazat , závity tou mořskou vodou na objímce trochu korodují ač jsou z hliníku .

    odpověď na: Penn VS Shimano #1015174
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    TO SHARK :

    No takový děla nepoužívám ani v Norsku, ta jsou jen opravdu na oceány a ryby tak kolem 2 m a výše.

    Jinak žádná speciální mazadla nepoužívám, pouze ty k tomu dodaná a když dojdou, tak dokoupím třeba od Rapaly a nebo jiná která jsou k tomu vhodná. Ale já mezitím ten naviják spíše obměním za jiný ( možná „lepší“ )novější typ – udělám si občas vánoce a to i třeba v únoru nebo v červnu prostě, jak to na mne příjde.

    odpověď na: Penn VS Shimano #1015172
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    spring napsal :Tím chceš říct, že Penn je špatná značka?!

    Myslím, že shark měl na mysli životnost navijáků,kvality se tady už probrali a je to podle mne od jednotlivých typů jak pena tak shimana.Já používám shimano twin power 4000 a bez problémů. Tobě asi sharku navijáky nevydrží tolik z několika možných( mnou domnělých ) důvodů – jsi na rybách asi častěji než my. Já se do Norska dostanu tak dvakrát až třikrát do roka a vždy tak na 7 – 10 dní rybolovu ( pokud je počasí ) a ty si vyjedeš třeba i několikrát denně, když to máš u nosu ( doměnka a tichá závist – samozřejmě ). Tím je tvůj naviják používán asi častěji než náš, navíc zde kvalitní navijáky stojí oproti USA dost peněz, a tak si je lidé opatrují , leští, promazávají po každém příjezdu a před každým odjezdem do Norska.Navíc i velikosti ryb,četnost úlovků a jejich zdolávání ( bojovnost ) sehrají asi taky svou roli. Těch faktorů zde může být více.

    odpověď na: Rybolov v teplých-tropických mořích #1015171
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    Nic moc speciálního, vzhledem k tomu co tam mají místní tak používám trochu upravenou výbavu jako do Norska – 1 – 2 pilkrovací pruty s multiplikátory se šnůrou, lanka jako na naše dravce, a hlavně voblery na troling ( vesměs vše kupuji u nás,nejčastěji v Praze u Kordy – mají tam docela dobrý výběr ) a když se zadaří a chovají se slušně a příjemně tak jim to tam nechávám,( tedy jen nástrahy ). Tam ani není kde si něco speciálního koupit a jejich vybavení je opravdu předpotopní. Toto vybavení ale není na velké ryby ( Merliny,žraloky,tuňáky a podobně) to si jednou až dvakrát ( dle předchozího úspěchu a samozřejmě nabídnuté ceny ) pronájímám na místě od někoho , kdo se na trolingový rybolov specializuje na místě – samozřejmě včetně průvodce s lodí k tomu vybavenou. Je to sice ranec, ale zážitky občas jsou velice pěkný . Stane se ale i že za 8 hodin po desítkách záběrů máš jen jednu rybu – jde o štěstí a zkušenosti místních. Jo a pro syna ( 12 let ) vozím i lehkou přívlač – běžnou na Norsko ( malý jigy a twistry, třpytky, malý voblery vše tak do 10 cm a max 10 – ks ) a on se na skále nebo na molu občas dobře vyblbne chytáním menších rybek u břehů. Ten může být u vody pořád.Ale vzhledem k Norsku toho sebou vozím podstatně méně – ani ne 5 % toho co do Norska.A že tam toho vozím docela dost.

    odpověď na: Rybolov v teplých-tropických mořích #1015144
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    to Kim : Na korálový ryby jsou chobotnice a sépie, nebo krevetky dobrý. Já spíše raději troling, mě je těch malých barevných rybek nějak líto, tak raději na troling větší. To spíše na voblery . Letos ( za tři týdny ) si beru taky částečně svoje vybavení a hlavně nějaké větší voblery a podobný plastový potvory na troling. Hodně štěstí v indonésií, taky jsem to tam jednou zkusil, ale Keňa byla zatím nejlepší.

    odpověď na: Rybolov v teplých-tropických mořích #1015123
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    to kim : Já mám s tímto rybolovem dobré zkušenosti, Baracuda se dá chytit docela dobře, nebo dorádo spíš je to o výbavě místních. Někteří domorodci v zájmu co největšího zisku ti naslibují místa a perfektní “ fishing “ a pak ti dají prut do ruky , který tady už normálně vyřadíš. Já nejdříve sonduji, a pak se ptám i na zkušenosti ostatních v hotelech a okolí ( reference ) a občas to vyšlo. Teď jedu zase do Thajska a “ fishing “ nesmí minimálně 2 x až 3 x za pobyt chybět. Jinak nejlépe a snad i na úrovni jsem si zachytal v Keni – mám i někde kontakt na majitele lodí a má i malý hotýlek – kdyby jsi měl zájem ( nebo kdokoliv jiný ) pošlu. Domluva v angličtině nutná.Tam to opravdu bylo super.

    odpověď na: Aktuální informace z Norska 2010 #1014883
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    tipuji 72 cm

    odpověď na: Celé ryby a nebo filety?? #1014486
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    to jirina : psal jsem o tom v sekci “ polystyrenové bedny „

    odpověď na: Polystyrenové krabice #1014485
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    ahoj, my se synem, jsme letěli letos ze Soroy, měli jsme ty modré pěnové krabice jako se prodávají v Makru, obalené stahovací fólií, a vše doletělo bez problémů. Akorát to nepřišlo na Ruzyni mezi normálními kufry, ale jako nadměrný zavazadla. Dokonce jsme měli na dvě bedny váhu 59,5 kg ( byl v tom jeden velký Halibut ) a museli jsme rozdíl na váze na letišti v Altě doplácet , bylo to nějakých 1.235.-NOK za 19,5 kg navíc. Ale nadlimit je nezajímal, z toho jsem měl největší strach – ale u odbavení je to prostě fakt nezajímalo.Ale nespoléhal bych na to příště – prostě jsme to zkusily , a ono to vyšlo. Ryby doletěli úplně zmrzlý.

    odpověď na: Hitra v únoru #1014253
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    My byly v únoru na ostrově Vega , což je asi o 500 km výše( po silnici ) a ryb bylo dost, hlavně i počasí bylo lepší a to i než u nás v ČR tou dobou . Ale to může a nemusí být – prostě Norsko. Tam nikdy nevíš.Já bych to nezatracoval,ale s Hitrou nemám zkušenost, tam jsem zatím nebyl. Letos se to docela povedlo, oproti loňsku v březnu na Harbaku, tam jsme vyjely snad jen 4 x za 10 dní pobytu.Ryby jsou na větších hloubkách a je to spíše na pilkry.Hlavně to chce mít štěstí na počasí.

    odpověď na: Vtipy – rybářské #1014013
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    Dobrý recept na tresku :

    Jak chlap jednoduše a rychle dokáže připravit chutnou tresku . vezmeme si k tomu jednu střední tresku,brambory,kmín, olivový olej, pepř,sůl,česnek,papriku a cibuli,ženu a pivo.

    Způsob přípravy:

    Postavíme ženu s ingrediencemi do kuchyně a zavřeme za ní dveře.Jdeme do obýváku,pustíme si televizi,otevřeme si pivo a za dvě hodiny je jídlo hotové.

    Je to chuťovka a nedá skoro žádnou práci.

    odpověď na: FROYA – Titran #1013798
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    Souhlasím se ZM, ještě bych doplnil že je důležitá tolerance a přizpůsobivost k okolí.Ne každý si sedne, a s tím by tam všichni měly jet a pamatovat na to. Určitě každému něco vadí, ale všichni by si měly uvědomit , jestli svým jednáním nevadí jiným. Kompromisy jsou nutné,stejně jako tolerance a zdrženlivost.

    Myslím že popisované zážitky ZM , a ne jen jeho je úskalí lidí, kteří se setkají na základě inzerce pro doplnění stavu na cesty do Norska.

    Lidé kteří se znají odtud, tak většinou se dohodnou předem na různých pravidlech, často spolu chodí i na ryby zde v Čechách. Problém je , že tam chceme jet, ne každý náš známý,tam zrovna může jet nebo chce jet a tak se hledá cesta zde.Spolujízdy do Norska.

    Otázka je ,zda cesta ušetřená o osoby navíc ( které se spolupodílí na PHM, ubytování a ostatních nákladech )někdy stojí za to.

    Člověk si pak řekne,když je veškerá pohoda pryč,škoda že nejel třeba sám , či zda mu to stálo za to a i se těší z námi milovaného Norska domů.

    Já mám též podobné zážitky, ale vždy si pak řeknu , že mi ti lidé za to nestojí a do Norska jedu znovu.Nevěš hlavu Bakuline, myslím že to stejně jako více ostatních lidí nevydržíš a za čas se tam vrátíš třeba s jinou partou. Někdy musíš být splachovací a i hluchý.

    :-):-):-(:-(;-);-):-D:-D:-?:-?:-x:-x:-P:-P:-E:-E

    odpověď na: Norská nákupní střediska #1012994
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    Pivo v plechu stojí kolem 21 – 28 NOK dle značky a lokality . Na ostrovech bývá o cca 1 – 2 NOK dražší. Plechovky jsou ale zálohovaný 1 NOK. Aspoň tak jsem to viděl v Norsku za tu dobu co tam jezdím. V restauracích je to kolem 58 – až 86 NOK za půl litr ale někde mají jako třeba v Oslo i 0,6 l sklenice.Je to fakt různý.

    odpověď na: Kdo,kdy kam jede #1012668
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    Za pět hodin odlet na Soroy – hurááááááááá.Už se těším jak malý dítě.

    odpověď na: Elektrické multiplikátory #1011792
    Luboš LUCIUS
    Účastník

    Je to myslím Koněvova 67, je to hned vedle tunelu do Karlína ze Žižkova a vedle je i restaurace.Je to takový malý obchůdek s bateriemi.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 131)