Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybolov v teplých-tropických mořích

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Posílám pár fotek z Thajska, Malaisie, Indonesie. Zkoušeli jsme chytat v tropických mořích, ale nedařilo se nám. Je mi líto ryby chytat. Berou jen ty barevné korálové. Barakuda to zpravidla ukousne.

Chobotnice

Kanicové

Kareta

Pomec císařský

Trnucha

Luboš LUCIUS
    Účastník
    (131 odpovědí)

to kim : Já mám s tímto rybolovem dobré zkušenosti, Baracuda se dá chytit docela dobře, nebo dorádo spíš je to o výbavě místních. Někteří domorodci v zájmu co největšího zisku ti naslibují místa a perfektní ” fishing ” a pak ti dají prut do ruky , který tady už normálně vyřadíš. Já nejdříve sonduji, a pak se ptám i na zkušenosti ostatních v hotelech a okolí ( reference ) a občas to vyšlo. Teď jedu zase do Thajska a ” fishing ” nesmí minimálně 2 x až 3 x za pobyt chybět. Jinak nejlépe a snad i na úrovni jsem si zachytal v Keni – mám i někde kontakt na majitele lodí a má i malý hotýlek – kdyby jsi měl zájem ( nebo kdokoliv jiný ) pošlu. Domluva v angličtině nutná.Tam to opravdu bylo super.

Fish
    Účastník
    (303 odpovědí)

Luboš má pravdu, je to vybavením. Pokud si přivezeš svoje, tak chytíš i tu baracudu. Vozím si z Čech lanka a potom ti to nic neukousne.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

kim: Souhlasím s poznámkami Luboš a Fisch. Opravdu úspěch závisí na vybavení. Při svých cestách se dostávám do míst, která jsou vzdálená od velkých měst. Žijí zde lidé, jejichž rybářské vybavení je opravdu předpotopní. Zkoušel jsem např. na Sumatře pilkry a páter nostery. Výsledek jedna korálová ryba. Největší úspěch je chytat na kousky chobotnic – sepií. Ty se v odlehlých lokalitách dají pořídit. Další věc je moře. Na Sulavesi jsme tahali 8 hod. za lodí střapec na merlina – bez výsledku. Následně jsem zjistil, že merlini zaberou v době kdy je moře klidné – pouze jemné vlny. Dále musím konstatovat, že lov ryb pomocí dynamitu poškodil korálové útesy (kromě El nina) a ryby se vyskytují v malém množství. Beru si s sebou jen to nejnutnější, ale s lankem to opravdu bude dobré. Na jaře letím na měsíc do Indonesie a snad to výjde.

Luboš LUCIUS
    Účastník
    (131 odpovědí)

to Kim : Na korálový ryby jsou chobotnice a sépie, nebo krevetky dobrý. Já spíše raději troling, mě je těch malých barevných rybek nějak líto, tak raději na troling větší. To spíše na voblery . Letos ( za tři týdny ) si beru taky částečně svoje vybavení a hlavně nějaké větší voblery a podobný plastový potvory na troling. Hodně štěstí v indonésií, taky jsem to tam jednou zkusil, ale Keňa byla zatím nejlepší.

Fish
    Účastník
    (303 odpovědí)

To luboš: Jaké vybavení si vozíš s sebou. Jsou to jen pruty, nebo i multiplikátry, rapaly, lanka, velké háčky, popery atd…

Luboš LUCIUS
    Účastník
    (131 odpovědí)

Nic moc speciálního, vzhledem k tomu co tam mají místní tak používám trochu upravenou výbavu jako do Norska – 1 – 2 pilkrovací pruty s multiplikátory se šnůrou, lanka jako na naše dravce, a hlavně voblery na troling ( vesměs vše kupuji u nás,nejčastěji v Praze u Kordy – mají tam docela dobrý výběr ) a když se zadaří a chovají se slušně a příjemně tak jim to tam nechávám,( tedy jen nástrahy ). Tam ani není kde si něco speciálního koupit a jejich vybavení je opravdu předpotopní. Toto vybavení ale není na velké ryby ( Merliny,žraloky,tuňáky a podobně) to si jednou až dvakrát ( dle předchozího úspěchu a samozřejmě nabídnuté ceny ) pronájímám na místě od někoho , kdo se na trolingový rybolov specializuje na místě – samozřejmě včetně průvodce s lodí k tomu vybavenou. Je to sice ranec, ale zážitky občas jsou velice pěkný . Stane se ale i že za 8 hodin po desítkách záběrů máš jen jednu rybu – jde o štěstí a zkušenosti místních. Jo a pro syna ( 12 let ) vozím i lehkou přívlač – běžnou na Norsko ( malý jigy a twistry, třpytky, malý voblery vše tak do 10 cm a max 10 – ks ) a on se na skále nebo na molu občas dobře vyblbne chytáním menších rybek u břehů. Ten může být u vody pořád.Ale vzhledem k Norsku toho sebou vozím podstatně méně – ani ne 5 % toho co do Norska.A že tam toho vozím docela dost.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybolov v teplých-tropických mořích

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte rybolov v Norsku v roce 2022?

(27)
(119)
(31)
(23)

Nahrávání ... Nahrávání ...