Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
To Radyn
Samice s tvrdym..:-D;-)
No, myslím, že obsazenost baráku to zvedne na 100%. Otázka je, co pak s těma loděma… :-D:-|
Chtěl bych se zeptat Zapy, jestli by na ten loňský model navigace
neposlal kontakt, že by jsme ji letos v Norsku zaktualizovali.. Doprava a ubytování zdarma. 8-O8-O
Souhlasím s respi,a váha tak 10kg. Podle toho, jak vypadají 20kg.obecňačky,-nesrovnatelné. Je to nesmysl.
Ahoj, k tématu vykrvovat, nevykrvovat se pokusím napsat tento názor. Po letošní navštěvě na Soroya jsem si všiml, že některé maso při kuchání krvácí a některé ne. Nemělo vliv, jestli ryby a nebylo jich málo, byly vykrvené nebo ne. Ale všiml jsem si, že tresky, které nestačily vyrovnat vzduch v měchýři,byly rychle vytaženy, téměř všem krvácelo maso. Proto mi připadá, že mají Kesonovu nemoc.(Nemoc při rychlém vynoření z hloubky) Jsem potápěč a důsledky Kesonky jsou mi známé. Popraskají cevy,atd. Mám dojem, že to samé se děje u ryb.Proto to krvácení masa. Můj názor,mohu se plést..
Ale pokud máte v úmyslu tresku pustit a taháte ji z nějakých 60-80 metrů, nechte ji pak 3 metry pod hladinou na chvíli vyrovnat tlak. Upustí vzduch z řitního otvoru a klidně se dá pustit. U mníků nebo lumbů,kterí vyzvrací měchýř, to téměř nejde, ale u tresek výborně. Poslední 3 metry jsou pro ně nejhorší, dochází k největšímu nárustu objemu plynu v těle.
Prosím Sim o názor.
Co se týká kuchání, podle teploty. Do 10 stupňů do dvou tří hodin vykuchat, nad 10 kuchat co nejdříve i na lodi.
Charlie
honzak napsal: Ahoj tak naše parta odjíždí 10.5.2011 směr Soroya!!!!!!!!!!!!!! Snad tam ještě budou ryby!!!!
Aktuální info ze Soroya je, že ryby tam jsou od 30.4. do 10.5. Po 10.už tam není ani šupina. Odjíždíme zítra… :-D:-D:-D8-)8-)8-)
Ahoj, tak nás Michal naladil až moc. Zítra odjezd na Soroya-Vagan. Už to asi nedospíme. Pokud bude možnost, určitě budem informovat o cestě, stavech a situaci.
Všechny zdraví parta z Krnova
Další info ze Soroya… Charlie
ladik napsal: Maminka s Pepíčkem jsou na procházce v lese. Pepíček zahlédne chlapa v pláštěnce, který klečí a něco pořád vytahuje ze země.
“Co je to za člověka?” ptá se Pepíček maminky.
“To je rybář,” poučuje ho máma “chytá žížaly.”
“Žížaly?” diví se Pepíček. “Já myslel, že když je rybář, má chytat ryby…”
To je blbost!!8-O8-O
Čekám na info ze Soroya od urbisexxx, chlapi,jak se tam máte a jaké je počasí. Diky,
Charlie
Ahoj,když už čtu o těch specialitách, má někdo nějakou dobrou radu, jak zúžitkovat jikry z tresky obecné nebo z mníka.???
diky Charlie
Ahoj, Monty, ty už se nemůžeš dočkat,co?
Prosím o radu, Z Norska je povolen dovoz jedné trofejní ryby, jede nás 6, takže čistě teoreticky(ještě nejsou uloveny)6 velkých ryb, které se nevlezou do beden. Může někdo doporučit,jak tyto ryby zabalit,aby přestály 50 hodin cesty v autě.Díky moc.
Charlie
Ahoj,fotku už opravdu uzavřem,ať vznikla jak vznikla.Já už byl vyškolen,po tom co mi přišla fotka 100kg halibuta zavěšeného na traktoru od mých drahých přátel z Norska. Prvně jsem málem spadnul ze židle,jak jsem ho viděl. Pak jsem si začal více všímat… Tak třeba tam časem bude 5m kosatka ulovena na 700g.pilkra v oblasti Soroya. Kdo ví…? Jinak za 30 frčíme na Soroya, tak určitě dám vědět,jak jsme dopadli. Přeji všem super úlovky.
Charlie
[ K poslední velké tresce, no nevím,nějak se mi ta fotka nelíbí. Mám dojem, jestli nás někdo trochu netahá za nos. Když se pořádně podíváte, tak na levé straně fotografie je odlesk okna. Že by tu tresku někdo fotil na chatě z nějaké knížky??? Obdodné fotografie mi totiž posílali kamaradi z Norska a byli tam i 100kg halibuti(z knížky)…A když sleduji počasí na Soroi v posledních dnech, tak to také nevypadá na tu fotografii.. Tak jak??? :-x:-x:-x
-
AutorPříspěvky