Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Odjezd poslední týden v Červnu – Angelamfi Grefsnesvágen Hitra s cestovkou Ca Hitra.Poprvé odjezd z Prahy.Zatím jsme pokaždé odjížděli od nás z Plzně.
mara45 napsal: to VydraCZ: kluci v rybařině na Francouzské ulici maji pěkný nový barvy rypperů a gum od spro a cormoranu.Některý jsou nadipovaný ve smradu z olihně,tak uvidíme.Hlavně jsou pěkně pružný,tak myslím,že budou mít dobrý chod.Podáme pak hlášení,jak na ně braly ryby.Dnes to máme za 11…..
Ahoj na Francouzké ulici v Praze?
Vlkous napsal: RYBÍ SALÁT
Takto ho každý rok vyrábí můj kamarád. Věřte, nevěřte, když ho vyrábí, tak zásadně takové množství, jak on sám hovoří, „ to musíš dělat do dětské vaničky, jinak to nemá ani cenu dělat “
Co budeme potřebovat : rybu 2 kg ( on zásadně používá kapra ), sůl hřebíček, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, pepř, celý, cibuli, ocet, majolku ( tatarku ), kyselé zelí, sladkokyselou zeleninu ( Moravanku, zelenina na bramborový salát a pod. )
Vykuchanou očištěnou rybu dáme do studené převařené vody tak, aby byla celá ponořená. Vodu osolíme větší hrstí soli. Přiklopíme pokličkou a necháme dva dny v chladu odležet. Potom přidáme – 5 hřebíčků, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, celý pepř a vše vaříme cca 15 minut. Po uvaření rybu přendáme do jiné nádoby a posypeme větším množstvím nakrájené cibule. Horký vývar odměříme a přidáme ocet – 1/3 jako je vývaru. Tímto nálevem rybu s cibulí zalijeme, přiklopíme a necháme v chladu 3 až 4 dny proležet. Vodu pak slijeme, rybu vykostíme, natrháme na menší kusy, přidáme cibuli z nálevu a dle chuti sladkokyselou zeleninu a majolku. Zásadní částí takového rybího salátu je domácí kyselé zelí, takže ho tam přiměřené množství dát prostě musíte. Pak teprve je tento rybí salát hotový.
Je fakt dobrej….
Já jsem ulovil štikozubce 102cm v hloubce přes sto metrů na 500g fluo pilkr s masem z makrely.Byl ale jediný takže spíš náhoda.
Ahoj nějak nevím proč baitrunner na vláčku vůbec používat,když je na trhu spousta navijáků přímo k vláčení určených.I když je pravda že vláčet na moři se dá s ledčíms.Taky ty navijáky podle toho dopadnou.
kulik napsal: Mrzí mi, že zde utichla diskuze a rady či porady o vhodných horkých místech okolo Dolmoy nebo Dolmsundetu a tak jsem se rozhodl Vás vyhecovat k novým diskuzím a radám o vhoných návazcích či nástrahách atd.
Ahoj ono hlavně záleží o jaký způsob rybolovu ti jde?Najdi si téma- nástrahy návnady finty a máš tam od všeho dostatečně aby jsi si našel co potřebuješ.;-)
Kapitan-lipanek napsal: Jindrich napsal:
Kapitan-lipanek napsal: jak je to tento rok s ostrouny, musí se pouštět?Ano v Norsku se i letos musí se poušťět všechny tři druhy žraloků.
já stejně slyšel, že to neni k jídlu nic moc …
Maso ze žraloka skutečně není žádný šlágr.
Kapitan-lipanek napsal: jak je to tento rok s ostrouny, musí se pouštět?
Ano v Norsku se i letos musí poušťět všechny tři druhy žraloků.
mara45 napsal: Teď mi psali kamarádi,co jsou u CA Hitra.Počasí vítr a občas déšť a nejv ryba dneška halibut 107 cm – 12 kg.Snad pošlou i fotky.
Já tam byl v Květnu a počasí to samé.Snad se jim to zlepší a úlovky nabydou na rozměrech.Ve Čtvrtek odjíždějí kamarádi z Plzně tamtéž tak se uvidí co a jak.
Glum napsal: V Havoysundu ulovila švédka halíka kolem 100kg
Ta fotografie je parádní a úlovek samozřejmě také.
JIMMI napsal: ……a tohle pro celý kolektiv….
…Soroya za 6…!
Pěkná práce.
Hans napsal: foto posílám z předvčerejška, včera se to trošku pokazilo a dneska je polojasno. Darius poradí,jen se diví, že nejsme furt na moři. My to ale berem fakt jako dovolenou a ne těžbu ryb
Já to letos pojal stejně a ostatní to nějak nemohli pochopit.Do Norska se přeci jezdí i odpočívat a ne jen rvát plné bedny masa.Jinak pěkná fotografie.:-P
Harty napsal: Ahoj s touto šňůrou jsem ještě nechytal a chtěl bych jí zkusit.Přemýšlím o průměru tak 0.8,0.10mm.Nosnost na lehkou vláčku je dostačující.Jak se šňůra chová?Jak řeže vodu?Co uzlíky nekloužou?Používáš jí jen na moři nebo i u nás a co na ní chytáš?Dík.Jindřich.
Nechytal jsem z lepší šňůrou.Protože je dražší,tak jsem hned nekupoval menší průměr.To se změní příští rok.Přemýšlím o0,06 nebo0,08mm.Ta 0,06 má pevnost 10,6kg,to jiné šňůry mají takovou pevnost v průměru mnohem větším.
A chytáš s ní jen na moří nebo i u nás?Myslím že při udávaných nosnostech 0.08 stačí ažaž.A vážeš karabinku nebo rovnou jigovou hlavičku.
kim napsal: Zítra je den D – naše parta odjíždí na Hitru. Ještě dnes jsme dokupovali nějaké potřeby, vycházejíc ze zkušeností zdejších vebových stránek. Myslím, že jsme pro úspěch udělali co bylo v našich silách. Pokud to bude možné budeme podávat zprávy – samozřejmě pokud něco ulovíme. Ještě zítra mě kolega přinese mouchy – něco na způsob jak byla zachycena jejich výroba na některém vlákně zde. Budou i s očima. Každý máme asi 40 – 50 zoomů různých barev a tak jsem zvědav. Hlavně je důležité, aby si naši nováčci Norsko zamilovali resp. mu propadli.
Ahoj Kime přeji dobrou cestu a hromadu úlovků.Budeme čekat na aktuální info.Há de brá.
Vlkous napsal: Pomazánka z uzených makrel:
Vyuzené makrely oberu a zavařím do skleniček. Možno zalít olejem nebo i na sucho při brzké spotřebě.
Mám li na něco speciálního chuť, načnu si skleničku zavařených uzených makrel. K tomu si nakrájím nadrobno cibulku a sladkokyselou okurku. Ještě přidám lžíci hořčice a vše zamíchám. Chleba lehce pomáznu máslem, na to dám tuhle pomazánku a nechávám si zdát o nádherných malých torpédech s třepotajícími ocásky – MAKRELÁCH.
😀
-
AutorPříspěvky