Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Pratele, poradite kde v CR v soucasne dobe sehnat NOKy? Zatim jsem bez uspechu …
Ahoj. Velké banky Norské koruny už většinou nemají, ale malé směnárny v obchodních centrech ano. U nás na západě v Tescu v Chebu, Sokolově ve Varech i v Mariánských Lázních. Třeba v Komerční bance v Sokolově už nejdou ani objednat. Což dříve šlo.
Teď přibývá měsíc, tak to bude každým dnem lepší a lepší. Bohužel mi jedeme až třiadvacátého a to je zrovna úplněk a pak nám bude měsíc ubývat. No popasujem se s tím. Čím větší měsíc, tím větší příliv a to je hodně vody tam a hodně vody zpět. Máme vyzkoušeno, že na tom něco je, ač někteří se mnou nebudou souhlasit.
Nevím proč to tu nezůstalo asi jsem špatně kliknul. Tak ještě jednou. Zkus malou směnárnu v obchoďáku. U nás na západě v Tescu v Sokolově, Chebu ve Varech i v Mariánských Lázních je mají .Ty velké banky a směnárny už je nemají a nedají se tam ani objednat.
Moc pěkný úlovky, ale na Veiholmen žádný překvapení. Prostě je to tam super, jak na jaře v létě, tak na podzim. Největší výhodou je, že se dá chytat kousek od baráku a ne jezdit někam hafo kilometrů. Doufám, že se tam opět příští rok podívám. Držím palce a posílejte další obrázky. Jak funguje novej mrazící box?
👍 parádní bizonek. Ten už zaslouží gratulaci.
Děkuji všem za rady. Je evidentní, že se tři neshodneme, ale mám na výběr. Rozhodnul jsem se, že půlku makrel okořením a druhou jen nasolím a vyudím. Něco si nechám na příště a zkusím ještě jinou úpravu než uzení. Dotazoval jsem se proto, protože makrely z Norska normálně- spíše vůbec nevozím. Kdysi jsem přivezl jednu a tu jsem daroval a až nyní jsem jich přivezl více díky malé možnosti vyjet na moře- fakt špatné počasí. Zkusím rovnou vyudit i polaka s kůží, ale nevím jestli nebude moc suchej. No nechám ho tam kratší dobu a uvidí se- má někdo zkušenost? Mám makrely rozpůlit nebo vyudit celé?- Jsou to docela pěkný válce.
A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?
Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
Obojí. Moc jich nemám, ale jsou pulmetrové.
Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.
Tohle zkusím a v sobotu tak čtyři vyudím.
Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
Pár jich chci vyudit jen nevím jaké koření použít.-uzenou mám rád. Pečenou jsem jedl v Chorvatsku a nic moc, ale pak jsem ochutnal pečenou makrelu v Norsku a byla super. Spíše mně zajímá jaké koření na pečenou makrelu používáte. Ochutnal jsem i pomazánku z pečené makrely a taky byla fajn. Většinou makrely z Noska nevozím, ale nyní jsem pár velkých vzal.
To by bylo něco pro mě. Škoda, že jsem sám. Sice je to kus cesty, ale tak daleko na severu jsem ještě nebyl. A za ty peníze by to určitě stálo za to.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem Harty.
1 VOLNÉ MÍSTO. pobyt 16.8.-26.8. vlastní doprava ostatní info na 602792688. Tak kdo bude třetí do party? Že by Harty?
Ahoj, odkud jste? Kolik vás jede? No večer zavolám.
No snad bude volné nějaké místo koncem léta, nebo začátkem podzimu. Ideálně v nějaké partě z karlovarského kraje. Nejraději bych na Veiholmen, ale bral bych i jiné místo v Norsku.
Potřebuji to na seminární práci. Moc děkuji Harty
Ahoj, chci se zeptat, jestli je majitel chaty registrovaný, aby si mohli rybáři odvést povolený limit filet nebo ne. A jestli nemáš ještě nějaké foto chaty uvnitř. Díky .
Ahoj. Majitel chaty je registrovaný a při odjezdu nám vydal potřebný dokument- je to prý jeho povinnost. Foto chaty uvnitř skoro žádné, spíše mizerné. Dobré bylo dvakrát WC., 300l mrazák+ lednice z mrazákem a chladnička v kuchyni.
Piva se taky asi nemůže přihlásit? Nebo se jen cpe naloženým masem 😁.
-
AutorPříspěvky