Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Nevíte, jak probíhá kontrola autobusu a jak zacházejí s neočkovanými jedinci ?
georges napsal:
To frigo: Já bych si to dokázal představit i na návazci na okouníky, ty bývají dlouhé i 20 m. Pro snadnější navíjení u lodi. Pěkně by se spouštěl pilkr dolů a cca po 1,5 m by se přicvakávaly návazce s návnadou. A při vytahování je zase postupně odpojoval.
Jo,jo, ZAPA hned v úvodu mluvil o okounících.
Určitě vyzkouším.
Dovedl bych si to v malém představit i na makrely.
Když se zadaří a táhne se jich pět naráz, tak ten nàvazec je po tanečku k nepoužití.
Ale sundavat jednu po druhé by bylo asi jiné kafe.
S potěšením sleduji, že nejsem jelen sám, ale zírají i zkušení norci. ZAPe, díky.
Zapa i Viky – díky za prezentaci, ale jsem z toho jelen.
V předchozích Zapových upoutávkách jsem si myslel, že je to jasné, teď ne.
Bylo by dobré krátké video.
Čekal jsem, že to uvidím v Letňanech, ale asi jsem blbě koukal.
Na okouníky se mi to jeví nejlepší
voza napsal:
frigo napsal:
Barva masa lososů chovaných v sádkách je přirozeně šedá.
Proto jim do granulek přidávají chemické srágory, aby se to prodalo. Údajně neškodné, leč vyrobené v chemičce.
Dobrou chuť.
Hele Karotenem se barví kde co. Když budeš den strouhat mrkav bez rukavic, tak budeš mít kůži jak maor. Někdy si rozbij v zimě když je v přírodě nouze vejce od Babiše a vedle jedno domácí. Hádej které bude mít žloutek tmavě žlutý. Je jen otázka zda se barviva vyrábí z přírodnin, nebo synteticky…
SalmoFan, vyráběný ve Švýcarech, který se přidává do granulí , je chemická srágora, můžete si vybrat i finální barvu masa.
Barva masa lososů chovaných v sádkách je přirozeně šedá.
Proto jim do granulek přidávají chemické srágory, aby se to prodalo. Údajně neškodné, leč vyrobené v chemičce.
Dobrou chuť.
Paráda
Ottta napsal:
Škoda,dva pruty se mě zamlouvaj ale když si vzpomenu jak jsi mě minule dva měsíce stoprocentně posílal prut–mám ho zabalenej v autě,akorát jdu na poštu atd–tak mám po chuti.
Zkontroluj si letopočet 😀
mara45 napsal:
…Zok se takhle opíral o pult celý den …
Ten technický zázrak před Zokem byl zřejmě příčinou, proč u jejich stánku nebyl problém s kasou. Šup,šup, další.
U Honzy D. jeden vybíral zboží z košíku a diktoval šestimístný kód kolegovi, který ho zadával do počítače, aby pak vystavil účet a inkasoval.
Neproduktivní.
Když jsem u ZERPa uviděl cedulku “CENA JAKO PRASE”, neváhal jsem, a fileťák CORMORAN za 150 Kč přibyl do košíku. Dobrej, stejně jako celý nákup.
Zklamáním bylo nakupování u Honzy Dufka – přes dvacet minut čekání ve frontě na kasu. Spousta lidí to vzdala.
fola napsal:
Zdravim vsechny
Mam dotaz:mate chlapi zkusenosti z eschopem z Prahy jmenujou se Na ostruvku. Obednal jsem tam termo obeceni pred 10 dny,potvrz.email prisel hned,ale to je cele. Kdyz jsem vytocil jejich mob.ozvalo se ze minuta je za35kc…pevnou nikdo nebere…diky moc za info Zdenek
Zkušenost špatná.
Nechal jsem se nachytat na přívlačák s navijákem v akci. Když už jsem objednával, pochopitelně jsem toho pobral povícero – cca za tři a půl litru. Objednávka byla striktně elektronicky potvrzena a pak začalo čtrnáctidenní martyrium, nebudu to rozepisovat, ve finále nula.
Nevím, proč mají stránky.
vydracz napsal:
Miloši takhle kdyby bylo aspoň krátké video to by bylo něco
Teď jsem chtěl Miloše poprosit o totéž. Už jsme dva.
profirybar napsal:
Pánové, diskuze o nožích je druhořadá. Šikovnost rukou je
základ!!!!
profirybar napsal:
Tak a teď vážně.
Neexistuje universální nůž, ale když jsou šikovné ruce a je v záloze ocílka dá se filetovat prakticky vším co má úzkou a minimálně 15 cm dlouho čepel (pozn.: na 30 cm potočáka stačí Rybička).
OCEL: samozřejmě, čím vyšší číslo HR, tím déle drží ostří a nemusí se tak často ostřit. Zde také platí zásada, že ocílka musí být tvrdší než nůž, nejlépe stejný výrobce nebo výrobcem doporučená (pozn.:na vyšší HR je nejlepší diamant).
DÉLKA a OHYB:obecně se dá říci,:
čím delší a ohebnější, tím více ztrácíme kontrolu nad špičkou nože. Někdy je ale délka a měkký ohyb potřeba např. při stahování kůže, vyřezávání žeber z lososovitých nebo když náhodou Svatý Petr není doma a vy můžete filetovat halibuta.
DOPORUČENÍ: nůž kratší a tvrdší na ohyb – porcování, kuchání, filetování menších ryb a pro začátečníky
nůž střední délky a ohybu – filetování ryb do délky 80 cm, pokročilí (3-krát N. min.)
nůž delší a ohebnější – pro šikovné ruce, na větší ryby, halibuty, stahování kůže z filet
RADA: filetujte střízliví, pomalu a s rozmyslem a doporučuji používat rukavice (přiléhavé gumové), lepší rozříznutá guma než Vaše kůže
ZÁVĚR: ideální sada – 3 různé nože, příslušná ocílka, brousek, rukavice .
No a teď si to po sobě přečti.
V prvním příspěvku nás vyzýváš, ať neřešíme nože, důležité jsou přeci ruce.
V druhém sem dáš vědecké pojednání o výběru správného nože.
Já osobně se moc rád podívám na krasavce, kterým se tu kdokoli pochlubí. Naposledy Borcino.
profirybar napsal:
Frigo, diskuze je o filetování ryb!!!! Rybička je pro Junáky, na houby a pod., ta zlatá na machrování a jinak na ….. !!
Promiň, asi jsem blbý, ale nepochopil jsem, co tím chtěl básník říci.
-
AutorPříspěvky