Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Nám se to už bohužel přihodilo, ale měli jsme štěstí v neštěstí. Odnesl to “jen” pomuchlaný blatník a utržené zrcátko. Za to chudák los to odnesl otevřenou zlomeninou přední nohy. Navíc to bylo ve dne! Být to v noci tak to asi dopadlo jinak.
Racek prý dost páchne po rybině. Nevím, třeba ho už někdo zkusil….
A je mezi námi někdo, komu se např.podařilo udělat vrtuli a měl takové pojištění, že mu byla škoda u nás proplacena? Pokud ano, tak na jakém základě? Tedy, jaký formulář pojišťovně předložil a kým byl potvrzený?
Kolegům se povedlo v jeden termín udělat vrtule dvě, které zaplatili a pojišťovák se jim pak vysmál, že “nějaký papír” vystavený provozovatelem kempu nestačí. Co měli za pojišťovnu si už dnes nevzpomenu.
Cca před třemi lety jsme vyrazili jen ve třech a po příjezdu nám domácí sdělil, že loď pro nás je v opravě a ať počkáme, že si od známého půjčí jinou. Vyjeli jsme tedy s půjčenou lodí, která nás nechala trčet nějakých 7km od základny. Samozřejmě natěšení z rybolovu jsme si zapoměli vzít na domácího telefon. Volal jsem tedy do Čech kolegovi, který mi číslo našel na netu a domácímu jsme se nakonec dovolali.
Co jsme ale hlavně ocenili, byla kotva, na které jsme stáli do příjezdu domácího, neboť celá ta akce trvala cca dvě hodiny a vítr by nás zavál kdoví kam a GPS, podle které jsme zadali naší polohu, aby nás našli.
Takže min.bez nabitého mobilu a čísla domácího, nebo jiné party nevyjíždět.
A co takhle sleď? Takovej zavináč po náročném večeru také není k zahození…:-D
To Segnorita: O jakou společnost se to prosím jedná, co umí pojistit i lodě? Pokud to není tajné 😀
Za Prahu také souhlas. Do Prahy to mám co bych pilkrem dohodil.Jen aby nám tam ty 2.000,- na ubytování stačili.:-E
Kde se prosím naposledy konal sraz v Praze?
Musí se místa předem rezervovat?
Tak jsem si chtěl dát k večeři rybku a asi to po shlédnutí fota na čas odložím…:-D
Spíše než játra mi to připomíná plíce velice úspěšného kuřáka.
Když se mi podaří mníka ulovit, tak z něj dělám gulášek. Lepší je na to maso z hřbetu lumba, které je bez kostí. U lenga je to pracnější z vykoštěním. Postup je pak stejný, jako u klasického guláše.
Cibulku do zlatova, na to dám na kostky nakrájené maso mníka (kostky klidně větší cca 5x5cm)a opatrně ze všech stran osmahnu, aby se maso zatáhlo. Pak to podleji trochou vody a 10min to nechám podusit. Nakonec okořenit paprikou, pepřem, kousek česneku (každý podle chuti), zaprášit moukou, osolit a po 5ti minutách je hotovo.
Jednou jsem ho vařil nerybářům a nevěřili že je to z ryby. 🙂
Naposledy jsem tam byl v září 09. Pobyt objednávám přímo u domácí a problémy jsem nikdy neměl.
Na Vikně, respektive na ostrově Lauvoya, kde je usedlost Lovoen Gard jsem, jak už jsem psal byl 6x a to od května do září. Jaký zvolit termín je těžké říci. Dobrý byl květen na obecňačky, červen zas na kellery, slabší to bylo v červenci, ale za to se denně přivezl alespoň jeden halík. Jedno září se povedlo a druhý rok v tu samou dobu to bylo zase slabé. Předloni tam byli kolegové koncem března, ale díky nečasu se nedosatli na volnou vodu, takže toho moc nenachytali.
Nejvíce se nám dařilo lovit polaky při výjezdu z přístavu přes vodu směrem k pevnině a nebo okolo posledních ostrovů při cestě na volné moře. Dno je tam dost členité s hloubkami i 300m a rozmanitost ryb je tam dost slušná. Celkem jsme tam z vody vyndali 16 druhů ryb.
Ubytování je na dobré úrovni, kousek od mola a výhodou je tam mrazící místnost. Krytá filétárna je hned vedle “mrazáku”.
Se servisem jsme problémy nikdy neměli. Lodě jsou 16-18ft s motory 10-40HP a benzin do nich byl vždy připraven. To je tak v kostce vše.
Na mě se též můžeš obrátit. V Lovoen Gardu jsem byl 6x.
to: Keegan25
tak to vypadá, že na Frovagu budeme průkopníkama, nebo nám prostě nechtěj říct, že je tam prdlajs. 😛
-
AutorPříspěvky