Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
všechny halíky chytáme do 40 metrů.Toho menšího jsem chytil v prvním fjordu napravo od Hasfjordu a toho většího před přístavem Hasvik nalevo kde jsou dvě vysílací věže.Kolega chytil 153cm ve čtvrtém “profláklém” fjordu napravo od Hasfjordu.Vše na gumu,já měl vše na Roybait v barvě gloupink.
Halibut 150 cm
Halibut 129 cm Roybait mu trochu pochroumal oči tak jsem zvolil stranu bez očí
:-D::-D
Ahoj,
posílám pozdrav z ostrova Soroya.
Počasí se “zlepšilo” zatáhlo se ,začalo foukat,občas zapršelo a tím pádem začali brát ryby. Najeli obrovská hejna smáčků,malých sleďů a ryby si doslova cpou břicha.Lovíme tresky do 120 cm,keleři kolem 1 metru není vzácnost.Michal se ptal na halibuty….ty “jdou” také i když je dá se říci cíleně nelovíme,což si myslím že to ani moc nejde,samozřejmě se jim dá jít naproti….Včera jsem ulovil 129 cm a dnes 150 cm.Ve středu jedeme domů,tak snad ještě něco ulovíme.
Mám 7 mm Camaro Extreme polosuchý,jediné mínus které pocítíš v Norsku je,že je u něho integrovaná haubna kudy ti vždy,když se moc prohneš jde voda.Jinak ponory na Nordcapu až po střední Norsko co se týká teploty vždy bez problémů.
Nevzal jsem si sebou equipment na potápění,už jsem nějak zlenivěl 😎
Mám ještě v plánu jet po prázdninách do středního Norska,kde bychom se potápěli.
Ahoj,
posílám pozdrav z ostrova Soroya.Jsme tu od neděle 20.7. a počasí nám bohužel až moc přeje…..poměrně teplo,bez větru a tím pádem i bez driftu.Nejúspěšnější jsme zatím byli kolem šelfu.V průplavu a fjordech moc tresek není.Kolega chytil ve čtvrtém fjordu halibuta 153 cm,když přitahoval malého kelera,tak mu po něm vystartoval.No,doufám že bude ještě o něčem,tak zajímavé příležitost psát…..dnes pojedeme na naše osvědčené místo směrem k Oksfjordu tak se uvidí.
to není hala Globen,je to bílá koule a hraje se v ní hokej
včera jsme se vrátili z Loppy a trajekt stále nefunguje,vše je zajištěno stejně jak psal Norek,na tu hroznou džunku se vejdou tak čtyři osobáky a dvě dodávky.
to kikibut….je to ten stejný halibut 210 cm.až se vrátí zpět tak zjistím další info jak ho chytili,jednoho rybáře znám osobně,tak vím že to není žádný podvod,a že byl chycen na udici,mají štestí,předloni chytili v Chorvatsku velkého žraloka-druh nevím,Měsíčníka svítivého,Zlaka nachového….viděl jsem jeho pěkné fotografie.
tuto fotografii mě poslal kamarád z Norska(na obrázku vpravo)on ho nechytil,ale pomáhal zdolávat,je to partička z Kladna.
….no,mě tato nástraha připadá tak trochu bez nápadu,rozdíl mezi 260g a 330g není zas tak velký,aby výměna pomohla při silnějším proudění,vizuálně je nástraha taková nijaká,ocásek ryperu je otočen,což mě přijde také divné,jediná výhoda je,že guma je “nezničitelná” ale když pátrám v paměti,tak jsem rypera vždy možná dříve utrhl něž by ho roztrhaly ryby………ale uvidí se v praxi
……abych řekl pravdu ,tak kelery pouštím,jejich tmavé maso mě přijde méně kvalitní než tresky obecné……co se týká kůže tak bych ji stahoval určitě ze všech ryb,pokud nebereš menší kousky v celku na gril.
……já z ryby vyříznu dvě filety a ryba zůstane celá,potom ji nad vodou rozpárám břicho pro racky a zbytkem navnadím ryby.filety ztáhnu z kůže a je to.žádná krev,žádné vnitřnosti v lodi,čistá práce.
…tak to máme Kime stejný postup,já také už přijíždím do přístavu už, s čistým masem,má to spoustu výhod….nemusíš čekat ve filetárně,zabívat se s odpadem,vyhnu se mumraji u mrazků,záchod a sprcha je v chatě volná 🙂 ,můžu jít dříve spát…..ale ten nejdůležitější je,když filetuješ a není silný tah vody tak vnadíš ryby které jdou až pár metrů pod loď,mám to vyzkoušené,na hloubce kolem 80-90 metrech jdou ryby tak 10-20 pod loď.po vyfiletování vždy spustím nástrahu pár metrů pod loď a vždy přijde několik záběrů než se ryby vyplaší,a nejsou to žádné malé ryby…………. když je člověk trochu zručnější tak to filetování na lodi zvládne bez problémů
-
AutorPříspěvky