Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti
- Toto téma obsahuje celkem 3,493 odpovědí. Do diskuze (275 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#29864 11.2.2012 v 7:27
To pepan: Trajektem jsem nejel, loni jel kolega a možná ti tady písne podrobnosti. Ale musím tě upozornit na cestu. Byl jsem v gdaňsku několikrát a cesta, to je noční můra, jednou jsem tu cestu jel 14hodin z Ostravy, zácpy, uzavírky, objížďky, atd. No prostě katastrofa. Než budete v Gdaňsku, tak bys už byl na mostech v Malmo. Jen můj názor, možná to někdo vyvrátí.
#29865 11.2.2012 v 7:282pepan
Trajekt byl super, jídlo dobré (ale polské – většinou mleté maso, měli i lososa, hranolky,těstoviny, salátový bar…), ceny velmi příznivé oproti jiným trajektům, s manželkou jme pořídili večeři + 2x preso+pivo a kolu za cca 60 zlotých, pivo točené 7-8 zlotých, už nevím přesně, je to pár let. Spánek byl kvalitní, měli jsme starch že neusneme, kdyby nás v cca 11,00 neprobudila siréna že za 1,5 hod. loď přistává,tak spíme snad dodnes. Krásně odpočinutí jsme jeli skoro bez zastávek, byli jsme cca o půlnoci na Polárním kruhu a v 8,30 ráno v Sortladu na Vesterálech. Pokud si dobře pamatuji, tak zpáteční lístek byl jen o malinko dražší než jednosměrná cesta, jen se musí jet stejnou lodí, nás to vyšlo asi na 11000 Kč s kajutou pro 4osoby, tak v roce 2007??. Něco se už psalo ve staré diskuzi, jistě to najdeš. Tak konec pozitiv, to nejhorší byla cesta skrzevá Polsko do Gdaňsku (kolony, radary, špatné cesty…) posl. 100 km jsme jeli stopadesátkou po placené dálnici (asi 12 zlotých – doporučuji všem, byla úplně prázdná) jinak nám trajekt ujel. Jo a pozor, v červnu bude v Polsku ME ve fotbale, to bych se Polsku raději vyhnul.
#29869 11.2.2012 v 8:46Já jsem kolega toho kolegy co o něm psal Janek a co s ním loni jel taky:-D
…no jak píše MP,ten dlouhý trajekt je dobrý,za 18 hodin si člověk opravdu odpočine,dá si pivko,kafe,buřta, vyspí se v kajutě ráno vydatná snídaně v bufetu a je skoro ve Stokholmu.Tady ale všechna pozitiva končí…prostě ta cesta přes Polsko je infrastrukturní APOKALYPSA!!!kterou já už prostě nepodstoupím!Sice bylo vidět jak pšonci k vůli té čutané spěšně budují dálnice,ale nevěřím,že to stihnou.A proto letos klasicky “nach Berlin”.
PS:…a najít v Gdaňsku přístav to je taky pěkná vypečenost,prakticky jsme skákali do odplouvajícího trajektu a to jsme měli po doporučení 4 hodiny k dobru na cestu!
Až budou fungovat dálnice,tak pro moraváky a bratov to bude super cesta do severního Norska,do té doby ani náhodou!:-S
#29870 11.2.2012 v 8:57To kejra : Mohu potvrdit naprosto zoufalý stav dopravy v této době v Polsku. Jezdíme na služebky z Ostravy do Varšavy a je to horší než tragedie. 7 hodin z Ovy do Wawy není vyjímkou. Zejména závěr před Varšavou je pro otrlé, nedejbože ve špičce. Taky věříme, že ty úpravy stihnou co nejdříve a pak to bude paráda.
#29875 11.2.2012 v 9:35Kejra no každá legrace něco stojí 😀
#29878 11.2.2012 v 10:07mthead:
Nezbývá než doufat.No ale jestli to budou stavět jak tu naši ostravskou,tak se máme na co těšit8-O8-O.
Kdyby nevyhnali ty šikmoočky co jim to načali,tak už možná jezdíme.
kikibut:
Tak bez této legrace se už klidně obejdu.Věřte,že ještě teď mi stéká čůrek mezi půlky,když si na to vzpomenu.Do Lodže jsme si mysleli,že není nic jednoduššího než projet celé Polsko z jihu na sever a že se v Gdaňsku při čekání na trajekt ukoušeme nudou.Strašlivě jsme se mýlili.
#29881 11.2.2012 v 10:19Kejra a proto radši z Dánska 😎
#29887 11.2.2012 v 11:33Díky všem za info .My to přece jen risknem zpáteční cesta vyjde na 660 eur i s kajutou pro čtyři ,ale když si spočítám naftu po švédsku + přespání ,tak to zas nevyjde o tolik dráž oproti std. trajektům (cca 320 eur bez kajuty).Bude to zcela nové dobrodružství tak pak dám info jak to Poláci zvládli s těma cestama.
#29889 11.2.2012 v 11:42Tam to bude katastrofa ještě za 10 let. Tak příjemnou cestu, obrnit nervy a přivařit výstuhy na nápravy, jinak je na výmolech ztratíte. My jedeme na Berlín, Dánsko a hurá na soroyu.
#29892 11.2.2012 v 12:14jedeme na Berlín, Dánsko a hurá na soroyu.[/citace]
janek napsal:
Tam to bude katastrofa ještě za 10 let. Tak příjemnou cestu, obrnit nervy a přivařit výstuhy na nápravy, jinak je na výmolech ztratíte. My jedeme na Berlín, Dánsko a hurá na soroyu.[
My jedeme Berlín,Rostock,Kodaň,Stockholm,Haparanda,Pajala,Alta,aaaaaa pak Sorya nebo dle potřeby.:-D:-D:-D
#29893 11.2.2012 v 12:39Nevím co všichni máte, cesta z Ostravy do Gdaňska je absolutně v klidu. Stačí jen, vyjet o 10hodin dříve, než Vám naplánuje Google. Potom v Gdaňsku, oslovit co cca. 300metrů místního rodáka a doptat se kde správně odbočit na přístav. Náhradní tlumiče v kufru jsou samozřejmostí.8-O
#29894 11.2.2012 v 13:11Myslím, že jsme se do Polské infrastruktury pěkně opřeli. Nevím, jestli neoslovit Sima, aby tuto diskuzi poslal ministerstvu dopravy Polské republiky, aby s tím něco udělali. Také bych raději jel na sever kratší cestou, ale co je moc to je moc.
#29904 11.2.2012 v 17:272 pepan
nevím kde objednáváš za 660 eur, zkus přímo polferries, vyjde to levněji.
http://www.polferries.pl/en/oferty2012/gdansk-nynashamn/dla4
#29906 11.2.2012 v 18:21pěkné názory kluci…my když valíme do Holandska pracovně…jedině přes Polsko a směr Berlín…cesta tam přes Polsko po dálnici v pohodě,ale dostat sa na dálnicu od hranic je 100km a směr OPOLLE,tak to zabere trochu času,potom to jde až na hranice Německa..
Dom od hranic Německa je to hrůza…..100km po dálnici v Polsku jak po kolejách….
Mají tam hroznou cestu a samé omezení….
Z Polska ven sa to dá,ale dom,tak to neeeeeee…….
Je to věc názoru……
Do Norska taky jezdíme přes Polsko…
#29907 11.2.2012 v 19:29Přidávám svou zkušenost z konce ledna 2012. Plaval jsem ze Švédského Ystadu do Šwinoujščie (PL). Noční trajekt vyplouval cca ve 22h, cena za osobák + řidič 870 SEK (možnost dokoupit postel v kajutě pro 4 od 190 SEK jsem si odpustil, protože usnout v místnosti se 2 Zbyszky a jedním Jackem by pro mne nebylo zrovna snadné, ale protože vím že jsou to šmejdi a spící lidi mimo kajuty buděj zůstal jsem raději spinkat v autě což se mi osvědčilo). V Polsce jsem byl kolem 6. ráno. Na výjezdu z přístavu mi dali policajti hned dejchnout, pak jsem pokračoval dál. Směr Szczecin perfektní silnice, jen jeden krátkej úsek (pár km) horší kvalita. Dále E65 směr Gorzów Wielkopolski perfektní dálnice (kéž by tak někdy vypadala naše D1) dále už polská klasika, ale nic hroznýho to nebylo. Nějaké pauzičky po cestě, žádnej stres, předpisová jízda a v 15:30 jsem byl v Trutnově. Myslím že když tu E65 dodělaj (makaj na tom) tak to bude super cesta s příznivou cenou phm.
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti