Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Veiholmen 2017

Je nejvyšší čas založit diskuzi i pro Veiholmen :-)

Odpovědět

Nová hračka dorazila 🎣

Už se těším.  Pořád si hrajeme s myšlenkou rychlé návštěvy v říjnu.  Zajet si pro pár makrel

Ta moznost urcite je,kluci maji určitě volno,ja jeste nevim no

Jojo také už máme termín zamluvený 23.5 2018 odjezd

Musíme ten říjnový výlet pořádně propočítat. Trochu ta rybařina leze do peněz :-)

tak plný auto a na pár dní, to by teoreticky nebylo nic hroznýho ... pár makrel, štikozubců a domu, to by se mi taky líbilo

2:20 :D můj čas na to psát nějaká moudra, jak se tu máme :)... Pro začátek něco pro Pepe-Pepapol, nebo spíše pro Jakuba a Michala :D aby viděli, jak jejich rady nebereme na lehkou váhu!

Rychlá fotodokumentace důvodu mého bdění :)... Polární záře již začíná!!!! Ano vyfotila jsem rychle monitor :D ale zítra můžeme čekat fajn snímky od Martina Kolesy... A pokud nebude taková oblačnost a světlo měsíce stále silné, možná bude zítra vidět ještě lépe. Takže já už spát nebudu nikdy :D

Ráda bych doplnila pár informací k minulému týdnu, který utekl jako voda. Berny již nějaké příspěvky přidal, ovšem poslední dva dny byly teprve parádní. Opět nás trápilo počasí, ale i přes to se podařilo nachytat. Pátrám v paměti, abych neurazila nějakou partu vláčkařů, ale dovoluji si tvrdit, že v minulém týdnu vyhrával lov ve větších hloubkách. A nebo se jen sestava baráku skládala z milovníků pilkrů. Z hlubin bylo vytaženo několik mníků přes metr a kvanta jednoskvrn. V čele stojí Jirka Smolík se svým mníkem 135 cm! Vysněná ryba chycená v podstatě v posledním driftu pobytu :)

Minulý týden také přinesl velké množství druhů ryb a mořských potvor :)... Opět Jirka (i na pevnině chytal racky) zapřáhl mořskou kočku a ďasa, který byl vrácen zpět. David přivezl hezkého štikozubce. Dále se v bednách objevil pestře zbarvený pyskoun, rejnok a chobotničky. Berny s Michalem přivezli hromadu krabů, na kterých si pochutnal celý kemp. A na závěr Bernyho (myslím přes půl metru velký) mořský pstruh! A protože se Berny vyžívá ve focení, máme pstruha v rukou Michala :).

Osobně mě těší, že se zde čím dál častěji setkávám s dětmi. Jejich radost z úlovků je nenahraditelná a občas si vzpomenu, jak silný zážitek pro mě bylo první Norsko s tátou, když mi bylo 12 let :D... A tak přikládám fotky Vojty, který i když foukalo stále chytal! A pozor, chytil tresku obecnou 50 cm, před naší filetárnou! Vojto, díky za email s fotkami :)

(foto.- treska 70 cm)

Pár fotek o tom co v mezičase vyvádím já se Sárou :)...

PS: Dnes máme za sebou báječný den plný vaření a focení, ovšem tato fotodokumentace bude zveřejněna až se sepsanými články a recepty.

Na závěr jen krátké info o místní fabrice Veidholmen Fisk. Je zde možnost koupě chlazených a zaručeně čerstvých ryb na případné doplnění beden :)... Ceny viz. foto, ovšem v pátek bývají nárazové slevy a například halibut je pak až o půlku levnější. Pokud se tato akce bude opakovat, jsem dohodnuta, že mi dají echo :)

Terezko moc pekne.Neplanujete navstivit stareho Deda?

To je krása. Myslel jsem si, že se tento rok na moře už nedostanu. A teď vidím, že tam jsem. I s Pepínem alias Michalem. To potěší!

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!