Cau nevite jak jsou plne trajekty,jedeme kveten v patek 12,45hod sasnitz treleborg nechci si zablokovat jizdenku,kdyz uz ted propada jestli ho nestihnu dik
Cau nevite jak jsou plne trajekty,jedeme kveten v patek 12,45hod sasnitz treleborg nechci si zablokovat jizdenku,kdyz uz ted propada jestli ho nestihnu dik
Já osobně jsem si teď oblíbil cestu bez trajektu. Přes Dánsko a oba mosty. Bohužel vám neřeknu cenu, protože mám na autě krabičku Autopass a vyúčtování mi Norové posílají vždy až projedu zálohu ve výši 2000 NOK a to nějakou chvíli trvá. Cesta do středního Norska je sice o nějaký ten kilometr delší, ale o dost rychlejší. Jezdíme ve dvou řidičích a v celku v pohodě. Má to tu výhodu, že nemusíte nikde dojíždět na čas na trajekt, samozřejmě s nějakou rezervou a pak tam zbytečně čučet když tam dojedete o mnoho dříve, než byly vaše propočty. Pochopitelně nejpohodlnější je trajekt Kiel - Oslo, ale je trochu dražší. No za 26 si ho opět užijeme. Už se začínám těšit. :-D:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
Došky souhlasím s tebou, čím víc po ose, tím líp. Jezdíme Soroyu i Hitru z Pardubic a jediný trajekt je Puttgarden - Rogby. Cena vloni jedna cesta 77E transit od Nakiho a 4 lidi. V autě jsi svým pánem, a nečumíš na lodi. Ale každý cestu snáší jinak.
Odpovědět
Mi jedeme až ze Zlína a přibíráme po cestě další 3 tak to plánujeme na noční trajekt. Jezdily jsme Sassnitz ale letos nám na čtvrtek zrušily ten noční tak mi nejlíp vychází Rostock-Treleborg. Se Stena line 125,5Euro bez kajuty.To je míň než se Scandlines z Rostocku nebo Putgartenu s mostem a projetou naftou.Jedem na sandland tak i odpočinek se shodne.
Odpovědět
Bohužel, slovně.
Přes Ck Periscope objednán v listopadu 2013 zpáteční trajekt Sassnitz - Trelleborg. Tranzit do 6.m, výška do 2,40, 6 osob. Cena tam i zpět 3.109,- Kč.
Odpovědět
[citace]rostak napsal:
Dosky-plati se za oba mosty nebo jen ten do svedska?[/citace]
Za oba. Ale jak jsem již psal fakt nevím kolik. Já mám na autě norský Autopass a ten funguje i v Dánsku a Švédsku. Takže já jenom profrčím a za dva roky mi přijde jakési vyúčtování, které nekontroluji, páč jim věřím. :-P:-P:-P:-P:-P:-P
Odpovědět
Dik za odpoved jednou jsme tudy jeli ale uz sem zapomel jestli se platilo na obou.
Odpovědět
Oresund podražil o 2 eurá na 46 a Storebaelt stojí 33 euro.
Celkom by to malo výjsť 79 euro
Škoda, že nefunguje niečo ako Sweden Ticket od Scandlines.
Počítam auto do 6m
Odpovědět
Tak jak píše Stipko, platí se za oba mosty a cena se mění. V r. 2012 jsme minibusem od Nakiho platili 230,-DK + 310,-DK = 540 DK za jeden průjezd - tam i zpět to vyšlo na 3.765,-Kč (platba kartou). V roce 2013 tatáž cesta přes mosty stála 4.010,-Kč.
Odpovědět
Na Öresundsbro se vyplati koupit BroPass, pokud clovek jede minimalne jednou rocne tam i zpet. Zakladni cena je totiz 2 * 46 EUR (pro auto do 6m bez privesu) = 92 EUR, kdezto s BroPassem to je 38 EUR za rocni pas plus 2 * 21 = 80 EUR. Pri pripadne dalsi jizde uz samozrejme jen 2 * 21 EUR. Vice viz. odkaz vyse.
Odpovědět
Jak to tak čtu, cesta po ose je fajn, ale trochu víc náročná. Letos jsem to to tak nějak kalkuloval na cestu zpět a nej varianta mi přijde cesta Trelleborg-Sassnitz. Když se koupí dostatečnš dopředu, na osobák je to 33EUR, což je cena, která se dá v případě komplikací po cestě i oželet a zvolit mosty.
Odpovědět
Samozřejmě, cena po mostech je dána pevnou cenou za průjezd. U trajektů se dá cena nějakým způsobem ovlivnit. Den, kdy jedete atd. Mně se u cesty po mostech líbí, že nemusíme nikde čekat. Jedinný trajekt, který neošidíme je až u nás na Smolu. A ten už dáváme s chutí. :-P:-P:-P:-P:-P
Odpovědět
Ono pri cekani na trajekt na Edoy to uz je parada a ta maximalne necela hodinka je super, nebudu se tajit tim ze bych tam uz klidne cekal, super je to socialni zarizeni vytapene v nerezu totalne ciste. Jo holt tam neni nikdo kdo by to krad a nicil.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...