Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 466. až 480. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #100871
    dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

    cenda napsal:

    Dotázal bych se. Krevety ze Sapy,asi ČLR, pocházejí z lovu nebo chovu? Předpokládám,že jsou z chovu.I v Norsku,obchodech Rema,mají kromě vlastních atantských z lovu,dovozové z Thajska.Samozřejmě z chovu.Zajímavé.

    Přiznám se, že po tom jsem nikdy nepátral. Byly my doporučeny kamarádem, tak jsem je vyzkoušel. Jelikož nám doma všem chutnaly, tak je od té doby kupujeme. Pokusím se příště zjistit jak to je, ale nevím jak pochodím. :-P:-P

    #100873
    cenda
    Účastník
    (188 odpovědí)

    Na obalu by to mělo být uvedeno.(?) Přesto díky za odpověď.

    #100875
    dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

    cenda napsal:

    Na obalu by to mělo být uvedeno.(?) Přesto díky za odpověď.

    Pokusím se a dám když tak vědět. Ale otázka je zda to na tom obalu bude a pokud ano nebude-li to v Čínštině. Tomu bych asi nerozumněl.

    #100879
    Zdendek
    Účastník
    (281 odpovědí)

    Když chutnali Doškymu tak budou super ten nic špatného nesní:-P

    #100900
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Je to z Vietnamu a z farmy. Má to evropskou certifikaci.

    #100901
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Druhá strana

    #100902
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Celé balení, kupuji na Olomoucké v Brně.

    #100903
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Tohle je taky mňamka. Zamražené olíhně. To vozím z Chorvat – cirka 150Kč

    #100967
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

    Na té Olomoucké je kupuji taky a jsou výborný. Kupují je tam i vyhlášené Brněnské restaurace.

    #100971
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    Přišla chuť na rybu, tak jsem jí poslal do komínu a povedlo se.

    #100972
    jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

    Zatracené Pavlovovy reflexy, tiše závidím a můžu jít čistit klávesnici. My se letos s makrelami moc nepotkali, tak jich bylo jen na pánev.:-P

    #100974
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Marinovaný losos s hořčicovým dressingem.8 PORCÍ- 1kg losos filety s kůží.0,5dl cukru.0,5dl soli.1 lžíce bílého pepře.1 svazek kopru.DRESSING-0.5dl hořčice obyč.1 lžíce cukru.sůl podle chuti.bílý pepř.1 lžíce octa.1dl oleje.1dl nasekaného kopru.POSTUP-Filety omyjeme a osušíme.Kopr nasekáme a smícháme s cukrem solí a pepřečm.Filety dobře potřeme směsí z obou stran a uložíme do vzdušné plastové nádoby na dva dny.Lososa vždy po 24hodinách obrátíme.Po dvou dnech filety očistíme a podáváme nakrájené na tenké plátky,spolu s hořčicovým dressingem a černým chlebem.DRESSING- Smícháme hořčici,cukr,sůl ocet a pepř.Pomalu za prudkého míchání přidáme olej.Dressing by měl být hustý a neoddělovat se od oleje.Přidáme kopr.Dobrou chuť.:-)

    #100997
    jokki
    Člen
    (26 odpovědí)

    Zdravím všechny,pročetl jsem celé forum ale nikde jsem se nedopátral nějaký recept na zavaření tresky.Jde o to že když nachytáme větší množství tresk tak všechny naložit na kyselo je moc.A zamražené dovezené domů se také nedají dlouho uchovat,mě totiž po delší době přijdou jako žluknoucí.Tak že jedině vyudit.A co s ostatními,proto mě napadlo jestli nemá někdo zkušenost se zavřením,něco na způsob makrel v oleji či ve vlastní štávě.Za každou radu děkuji.Jedem příští rok v červenci na jih tak je předpoklad že zas nějaké makrely nachytáme,a tak bychrád vyzkoušel něco nového.

    #101002
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    jokki, treska má málo tuku! Moje zkušenost. Je-li dobře zamražená/asi – 20°, zřídka kdy žloutne, skoro do další /spíše ne/ výpravy vydrží.

    Horší je to s tučnými makrelami, ty se musí spořádat co nejdříve. Úvaha: Jestli-že přivezu + – 15 kg ryb ročně, něco zákonitě rozdáš, mnoho na rok ti nezbude. Jiná otázka je …….? Ať radí zkušenější.

    #101005
    Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

    Kilo mražených olihní za 150Kč z Chorvatska, to je luxusní cena…:-P

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 466. až 480. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...