Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 391. až 405. (celkem z 563)
  • Autor
    Příspěvky
  • #79559
    Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

    V tejdnu jsem dělal salát z mraženejch makrel,namotali se tam tři dost velké tak jsem na netu našel tento recept-moc dobré a taky jako u petrase hlavně druhý den.Akorát víno jse měl jen červené.

    #79669
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Pánové díky moc za recepty, něco vyberu, něco přidám a uvidím.:-P

    #80125
    dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

    Budiž pochválena plesová sezóna. Jdu vyhánět kance z kůže 😉

    Dotaz na Kima a další lovce. Co s tím? Jsem divočinou nepolíbenej a počítám, že už byl kanec v mrazáku.

    #80126
    Solny
    Účastník
    (677 odpovědí)

    Kančí maso je jedno z nejlepších ze zvěřiny. Záleží na stáří kusu,lépe konzumní je lončák do dvou let stáří. Na guláš jsou vhodné přední-plece a klišky

    , na lepší pečeni zadní kýta,hřbet a také krkovice a žebra. Delikatesa jsou steaky ze svíčkové, hřbetu a šálů z kýty. Zvěřinu je lepší nakládat. Na přípravu zvěřiny se používá kořenová zelenina, koření na zvěřinu, víno i pivo, sádlo a další dle chutí:-)

    #80136
    petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

    dukey napsal:

    Budiž pochválena plesová sezóna. Jdu vyhánět kance z kůže

    Dotaz na Kima a další lovce. Co s tím? Jsem divočinou nepolíbenej a počítám, že už byl kanec v mrazáku.

    Cokoli co z domácího prasete,zrovna taky likviduju selátko.

    #80140
    dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

    Je to radost prohnat nože po masu:-P

    Šlo to překvapivě dobře, i když, zlatý tresky.

    #80964
    husky19
    Účastník
    (1717 odpovědí)

    Ještě bych se vrátil k receptu na chleba. Patří tam opravdu 5 dkg droždí???? Jedna celá kostka má 42g!!! Viděl bych to spíše na 50g.

    Potvrdíš mi to Banjoboy?? Díky

    #80973
    deda
    Účastník
    (263 odpovědí)

    Otázka ve 3.třídě základní školy:kolik dkg je 50g Pepíku?

    #80974
    skroban5
    Člen
    (158 odpovědí)

    husky19 napsal:

    Ještě bych se vrátil k receptu na chleba. Patří tam opravdu 5 dkg droždí???? Jedna celá kostka má 42g!!! Viděl bych to spíše na 50g.

    Potvrdíš mi to Banjoboy?? Díky

    Banjoboj tam dává kvasnice sušené dvě lžičky.Pokud jde o můj recept tak je z doby kdy u nás prodávali kvasnice na váhu.Samozdřejmně jedna kostka kvasnic stačí.

    #80975
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    Problémy, jak zřejmo nejen v ZŠ. Pro zopakování, bez emocí.

    1kg = 1000g

    1kg = 100dkg

    1dkg = 100g

    Toliko na zopakování, ale gramáže uváděné u prutů jsou pro mne mnohdy alfa-omega.

    #80976
    roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)

    vapno1 napsal:

    Problémy, jak zřejmo nejen v ZŠ. Pro zopakování, bez emocí.

    1kg = 1000g

    1kg = 100dkg

    1dkg = 100g

    Toliko na zopakování, ale gramáže uváděné u prutů jsou pro mne mnohdy alfa-omega. [/citace

    ]mozna se pletu,ale my jsme se ucili,ze:

    1dkg =10g

    #80977
    Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

    Roman1312 napsal:

    vapno1 napsal:

    Problémy, jak zřejmo nejen v ZŠ. Pro zopakování, bez emocí.

    1kg = 1000g

    1kg = 100dkg

    1dkg = 100g

    Toliko na zopakování, ale gramáže uváděné u prutů jsou pro mne mnohdy alfa-omega. [/citace

    “>mozna se pletu,ale my jsme se ucili,ze:

    1dkg =10g

    Nechtěl jsem do toho jako vyučený prodavač zasahovat:-D

    Mýliti je přeci lidské;-)

    #80982
    husky19
    Účastník
    (1717 odpovědí)

    Děkuji vám kamarádi, jen jsem vás zkoušel. :-D:-D:-D

    Těmito převody trápím ve škole žáky osmých a devátých tříd. Podotýkám, že velmi úspěšně. Ale vy jste se nedali a to je dobře.

    Děkuji ;-);-);-)

    A tobě Jiřane, děkuji za podporu. Snad někdy na “sloním uchu” 8-)8-)8-)

    #81008
    lacoh
    Člen
    (792 odpovědí)

    Jiran napsal:

    Nechtěl jsem do toho jako vyučený prodavač zasahovat

    Mýliti je přeci lidské

    Máš úplnú pravdu, ale predavači sa obvykle mýlia opačným smerom. Pri kúpe 10 dkg klobásy ti nikdy nezabalia 1000 g.:-D:-D:-D

    #82087
    Hoop
    Účastník
    (939 odpovědí)

    dukey napsal:

    Nedá mi to. Možná to tu už někdo psal, ale nechce se mi vše kontrolovat. Teď jsem dojedl tresku upravenou tak, jak nám to dělali domácí v Chorvatsku. Dlouho jsem se tomu bránil, ale potřeboval jsem změnu a nemělo to chybu. Neseděla mi středomořská úprava na rybu ze severu, naštěstí jsem sám sebe ukecal.

    Nejlepší je rybu ugrilovat, já ji dnes jen upekl – sůl, pepř. Na hotovou rybu, čerstvě vyndanou, se naleje směs: olivový olej, bazalka, petrželová nať, rozetřený česnek.

    Množství co kdo snese. Ryba tu chuť natáhne a samozřejmě i olej z ryby. Bílé pečivo, aby bylo čím vytírat tu dobrotu.

    Kdo není zvyklý na olej, tak opatrně. Dnes už vydržím kýbl, ale poprvé to byla velká zábava

    Nedá mi to…vzpoměl jsem si na Tvůj příspěvek a v neděli po nalistování na mobilu…jsem i realizoval..

    NEMÁ TO CHYBU;-)

    Zařazuji k nejvyšších stupňům na žebříčků dochucení tresky.

    Oleje jsem dal spíš míň, ale hlavně to byl originál z Řecka a oproti jiným zde dostupných “virgin oil”, tento je špičkový…

    Ještě jednou DÍK

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 391. až 405. (celkem z 563)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(15)
(115)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...