Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 2°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 5°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
Červený Jndřich
30.09.2014 ID: 1098994

Maso z losa jsem letos sháněl v Kvenvaeru ale neměli ho.Škoda.:-(

0

Odpovědět

Červený Jndřich
01.10.2014 ID: 1099014

LOSÍ ROSTBÍF S JALOVCEM.Tento recept na pomalu vařené maso vyžaduje hodně času ale výsledek stojí zato.Doba přípravy cca13hod.8porcí-1.5kg masa.Na slaný nálev-5dl vody,0.5dl soli,2 lžičky cukru,0.5 lžičky bílého pepře,0.5 lžičky černého pepře,htst nasekaných bobulí jalovce.POSTUP-Předehřejeme troubu na 90 stupnů.Maso dáme do zapékací mísy a zapíchneme do něj teplomě.Ppečeme v troubě po dobu asi 9 hodin.Vyndáme při teplotě 65-68 stupňů pokud chceme aby bylo maso světle růžové.Mezi tím uvaříme na nálev.Pžidáme sůl,koření a necháme vychladnout.Když je maso hotové,vložíme ho do úzké zapékací mísy tak,aby nálev zalil celý kus masa.Necháme v lednici po dobu nejméně tří hodin.Maso příležitostně otočíme.Tjanol vydrží v lednici po dobu několika dní nicméně chutná nejlépe,pokud není v lednici příliš dlouho.Maso můžeme připravit den předem nebo v noci a marinujeme během dne,když ho chceme podávat večer nebo odpoledne.Hotové maso nakrájíme na tenké plátky a servírujeme například s křenem a srolované do bílého chleba krájeného na plátky.Podává se za studena.

0

Odpovědět

Zdendek
09.12.2014 ID: 1100789

Ahoj všichni tady.Chtěl bych někoho z vás poprosit o nějaký dobrý receptík na krevety.8-O

0

Odpovědět

janka
09.12.2014 ID: 1100792

olivovy olej na panev, k tomu par snitek rozmarynu, par strouzku cesneku a krevety.

priloha: salat a (bylinkova) bagetka ...

Krevety mohou byt cersve, ale i uz uvarene zmrazene (ruzove) z Norska.

Kdyz je udelate na silnejsim ohni, daji se jist i s krunyrem (bez hlavy)

Podle chuti osolit, ale casto neni treba.

0

Odpovědět

Robin21
10.12.2014 ID: 1100796

Doplnil bych ještě nadrobno nakrajené chilli papričky...

0

Odpovědět

mikulcak
10.12.2014 ID: 1100800

Jani,asi jsem prase,ale já je jím i s hlavou :-D

0

Odpovědět

janka
10.12.2014 ID: 1100803

to Mikulcak:

nejsi, znam vicero lidi a v nekterych zemich (Filipiny apod) je taky ji cele... ja hlavu a ten konec ocasku nechavam :-) :-)

0

Odpovědět

mikr
10.12.2014 ID: 1100806

Ke krevetám dělám nudle:

Na pánvi s oliváčem osmahnu čínskou zeleninu(mají to mražené v krámě)přidám vařené nudle, přidám ústřicovou omáčku, osolím, okořením, opeču a je hotovo. Podávám s tatarkou.

0

Odpovědět

Navarchus
10.12.2014 ID: 1100815

ten recept s těmi nudlemi zní velmi dobře.

0

Odpovědět

Zdendek
11.12.2014 ID: 1100828

Děkuji. Vyzkouším všechny. Musím ale koupit nové. Přítelkyně je kopila v kauflandu a po třech dnech když jsem je rozbalil tak mi připadali zkažené :-(

0

Odpovědět

mikr
12.12.2014 ID: 1100861

Nechoď do Kaufu, skoč k rákoskovi na tržnici a za 250 Kč máš kilo luxusních mražených krevet.

0

Odpovědět

dosky
12.12.2014 ID: 1100864

[citace]mikr napsal:

Nechoď do Kaufu, skoč k rákoskovi na tržnici a za 250 Kč máš kilo luxusních mražených krevet.[/citace]

Musím potvrdit, také je kupuji od Čongů a mají je fakt luxus a za dobrou cenu. :-P:-P

0

Odpovědět

honzak
12.12.2014 ID: 1100867

[citace]DOSKY napsal:

mikr napsal:

Nechoď do Kaufu, skoč k rákoskovi na tržnici a za 250 Kč máš kilo luxusních mražených krevet.

Musím potvrdit, také je kupuji od Čongů a mají je fakt luxus a za dobrou cenu. [/citace]

Já je kupuji v tržnici SAPA na Libuši

0

Odpovědět

dosky
12.12.2014 ID: 1100868

Honzaku, já taky.

0

Odpovědět

cenda
12.12.2014 ID: 1100870

Dotázal bych se. Krevety ze Sapy,asi ČLR, pocházejí z lovu nebo chovu? Předpokládám,že jsou z chovu.I v Norsku,obchodech Rema,mají kromě vlastních atantských z lovu,dovozové z Thajska.Samozřejmě z chovu.Zajímavé.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Twister bílý 10cm - C

Sleva 4 Kč
Twister bílý 10cm - C
53 Kč
49 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Savage Gear Conger Eel 22cm 160g Skyback Candy

Sleva 10 Kč
Savage Gear Conger Eel 22cm 160g Skyback Candy
449 Kč
439 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Gaf 50cm dřevo

Sleva 15 Kč
Gaf 50cm dřevo
225 Kč
210 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.