Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#93426 20.6.2014 v 12:18
Jiran,to víš že mě šla huba šejdrem ale měl jsem jich dost-nevim proč ale někteří kluci je nechtěli,no ale končim a už se těšim na nové.Jinak ti ale řeknu že takhle dlouho naložené jsou podstatně lepší než naložené krátkodobě,proto jsem je tak dlouho schovával abych věděl jakej bude výsledek.A i to naložení rovnou na lodi ma vliv proti mraženejm.8-O
#93431 20.6.2014 v 13:27otta napsal:
Jiran,to víš že mě šla huba šejdrem ale měl jsem jich dost-nevim proč ale někteří kluci je nechtěli,no ale končim a už se těšim na nové.Jinak ti ale řeknu že takhle dlouho naložené jsou podstatně lepší než naložené krátkodobě,proto jsem je tak dlouho schovával abych věděl jakej bude výsledek.A i to naložení rovnou na lodi ma vliv proti mraženejm.
Makrely mám nasolené ještě od loňska ale pokud se podaří nachytat sledě a nasolit,tak je to ještě lepší.
#93432 20.6.2014 v 14:00My jezdíme v září a já sleďě ještě neviděl.:-x
#93433 20.6.2014 v 14:01petras napsal:
otta napsal:
Jiran,to víš že mě šla huba šejdrem ale měl jsem jich dost-nevim proč ale někteří kluci je nechtěli,no ale končim a už se těšim na nové.Jinak ti ale řeknu že takhle dlouho naložené jsou podstatně lepší než naložené krátkodobě,proto jsem je tak dlouho schovával abych věděl jakej bude výsledek.A i to naložení rovnou na lodi ma vliv proti mraženejm.
Makrely mám nasolené ještě od loňska ale pokud se podaří nachytat sledě a nasolit,tak je to ještě lepší.
Souhlasím, že čím déle, tím lépe, ale jen si neumím představit mít rok ve sklepě kýbl nasolených ryb, aniž by se nezkazily;-)
#93435 20.6.2014 v 14:07Jiran,myslel jsem že ti jde o to vydržet to nesežrat,pokud jde o výdrž neni problem.Na těchto stránkách někdo píše že je měl tři roky a paráda,pokud jsou zasipané solí neni vážně problem.8-)
#93436 20.6.2014 v 15:04otta napsal:
Jiran,myslel jsem že ti jde o to vydržet to nesežrat,pokud jde o výdrž neni problem.Na těchto stránkách někdo píše že je měl tři roky a paráda,pokud jsou zasipané solí neni vážně problem.
Taky jsem měl obavy,ale poradili mi to kolegové předloni,byl jsem na konci července a přijeli se vytírat sledi mezi pobřežní ostrůvky zhruba na 25-30 metrech.Zpočátku nechtěli brát,ale na sleďová peříčka to pak šlo docela dobře.Na sonaru to ukazovalo hejna malých ryb bez záběru,občas nějaká velká ryba,to byl doprovod velkých doršů.Vykuchané sledě bez hlavy jsem prosolil,pak slil vodu a znovu zasypal solí a vydrželi rok a půl,matesy a rybí salát z nich byl vynikající.
#96407 11.8.2014 v 21:43Náhodně jsem se trefil do “Kluci v akci” a bylo to z Lofot, takže jsem hltal informace
#96424 12.8.2014 v 9:05Jisto napsal:
Náhodně jsem se trefil do “Kluci v akci” a bylo to z Lofot, takže jsem hltal informace
Kluci v akci -Lofoty
Zarazilo mě množství vylovených tresek v tunách:-(
#98897 26.9.2014 v 16:57#98981 30.9.2014 v 11:40GULÁŠ Z LOSÍHO MASA S LIŠKAMI.8 porcí.1200g na kostky nakrájeného masa,4 lžíce oleje,4 na kostičky nakrájené cibule,4 na kostičky nakrájené mrkve,400g na kostičky nakrájeného celeru,4 stroužky česneku,4 lžíce protlaku,4 lžíce zeleninovéh vývaru,6 lžic jablečného džusu,2 litry vody,40g sušených lišek nebo 400g čerstvých,2 lžičky tymiánu,2 lžičky rozmarýnu,4 bobkové listy,2 lžíce mouky,sůl,pepř.POSTUP – Osmahneme kousky masa na oleji.Přidáme cibuli,mrkev,celer a necháme chvíli smažit.Přidáme prolisovaný česek,rajčatový protlak a chvíli povaříme.Přidáme vývar,jablečný džus a vodu tak,aby bylo maso zcela zalité.Přidáme lišky,tymián,rozmarýn a bobkový list.Necháme vařit dokut maso nezměkne.Na závěr zahustíme moukou s vodou a dochutíme solí a pepřem.Podáváme s bramborovou kaší, nebo s brambory a trochou nastrouhaného sýra třeba Skivet Flotemysot.Pokud nemáte losí maso tak ho lze nahradit srnčím.Dobrou chuť.
#98983 30.9.2014 v 13:01a zkuste do toho gulase jeste pridat stamprli konaku nebo rumu – krasne to zjemni!
#98985 30.9.2014 v 14:00a jeste jednu samostatnou na zjemneni chutovych poharku,nejlepsi su trnkove kapky ze slovacka
#98986 30.9.2014 v 15:23Kamaráde, kdy to budem vařit?:-Dlosa asi neseženu,ale srnce jsem zrazil i dnes:-D:-D:-Dakorát nevím co zněho zůstalo… bylo to ve 140km rychlosti:-D
#98992 30.9.2014 v 17:04Sežeň maso pomalou rychlostí,necháme ho uležet a uvařím to po domluvě u Vaška na Rampichově nebo doma a dovezu ho tam.Dáme si do pupíku.Nebo zaůkoluj Braníka.:-):-):-D
#98993 30.9.2014 v 17:12Ještě sem dám recept na ROSTBÍF s jalovcem.:-)
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY