Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 3 měsíci a 2 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#77208 5.1.2014 v 16:03
Zapomněl jsem k obrázku připojit recept na rybí sekanou 🙂
Rybí maso umeleme, nebo nasekáme na jemno, přidáme ingredience a vše dobře promícháme Z připravené směsi utvoříme večky, které dáme do pekáče, potřeme olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 3/4 hodiny na 220°C. Během pečení sekanou podléváme vlastní šťávou.
300 g rybího masa
2 lžíce oleje
1/2 dcl mléka
1 vejce
20 g hladké mouky
30 g strouhanky
česnek
majoránka
mletý pepř
sůl
#77222 5.1.2014 v 19:32Karbanátky z rybích zbytků:
1/2 kg vařeného nebo pečeného rybího masa (zbytky)
2 vejce
5 dkg másla
5 dkg slaniny
1 cibule
1 citrón
strouhanka
sůl
mletý pepř
olej na smažení
Rybí maso jemně nasekáme, přidáme žloutky, rozehřáté máslo, sekanou slaninu, drobně pokrájenou cibuli, citrónovou šťávu, sůl, pepř a podle potřeby na zahuštění strouhanku. Z hmoty uděláme karbanátky, které namočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a usmažíme.
#77225 5.1.2014 v 20:24S tou pekárnou má Došky pravdu. Také do doma střídáme – někdy je třeba změnit i tvar – veka nebo pecen. Nicměně oba to mají z kanceláře do obchodu asi 80 m a mají tam x druhů chlebů.
#77226 5.1.2014 v 20:48Zdar Norci,dnes už za 111,tak probíhají přípravy na plno.Chlebík od BB je odkoušený a nemá chybu.Na doporučení našeho Míše před změnou s poklicí a bez potírat pírkem a vodou.JE Z TOHO PERFEKTNÍ KŮRČIČKA.jediná reklamace-máma lehce přesoleno,pro mne dobrý,dosud jsme vozili pekárničku-místo ní může být 8piv.Děda.
#77232 5.1.2014 v 23:23deda napsal:
Zdar Norci,dnes už za 111,tak probíhají přípravy na plno.Chlebík od BB je odkoušený a nemá chybu.Na doporučení našeho Míše před změnou s poklicí a bez potírat pírkem a vodou.JE Z TOHO PERFEKTNÍ KŮRČIČKA.jediná reklamace-máma lehce přesoleno,pro mne dobrý,dosud jsme vozili pekárničku-místo ní může být 8piv.Děda.
Zdar Dedo, jsem rád, že jsi se letos na vláknu taky ozval!
Recept fakt odzkoušený, dobrý. Ženský celkově méně solí (moja kupodivu si to chválí), a taky chtějí chránit naše zdraví. Tak si to moc neber. Kůrčička je hodně výživná i bez potírání vodou (pekaři to dělali), ale proti kulinářskému mazlení, žádný diškutát.
Je to “vejražka” jak vyšitá. A jak píše Kim, změna tvaru a složení chleba je taky život, a dodávám, že letí nevyzpytatelně jak kometa. Jen ten odjezd na Bakkan se nějak vleče. My jedeme až koncem července (ještě jsme tam v létě nebyli) – taky změna 😀
#77254 6.1.2014 v 12:30DOSKY napsal:
V práci se ty vole maká a ne peče chleba. Máš to nějak pomotaný.
No, na to, že můžeš těsto připravit doma a upeče se druhý den v kanceláři není nic od věci a navíc chlebem provoněnou rybářskou kancelář nikdo nemá;-)
#77259 6.1.2014 v 16:08deda napsal:
dosud jsme vozili pekárničku-místo ní může být 8piv.Děda.
Nazdar deda, predsa kvôli pekárničke by si limit piva nenechal doma!:-D:-D:-D
#77274 6.1.2014 v 23:14Tak jsem dnes byl v masně a nemají sádlo na škvaření, ale bývá. Koupil jsem babičinu nebo jakou kvalitní hladkou mouku. Ještě jsem se díval zda mají žitnou mouku, ale bohužel. Nevím, zda se vůbec v maloobchodě najde. Mají různé směsi do pekáren, ale to já nechci. Mám v úmyslu použít tu hladkou mouku a jednu třetinu žitnou. Budu hledat dál.
#77279 7.1.2014 v 4:28Kime žitnou mouku mají v každém dobrém obchodě se zdravou výživou. V supermarketech jsem ji neviděl nikde.
#77280 7.1.2014 v 6:03Radyn napsal:
Kime žitnou mouku mají v každém dobrém obchodě se zdravou výživou. V supermarketech jsem ji neviděl nikde.
V Albertu,Tescu..:-P
#77281 7.1.2014 v 6:06Jak píše ZM tak skoro ve všech lepších supermarketech žitnou mouku mají.
8-)8-)8-)
#77282 7.1.2014 v 6:23Tak jsem možná hledal špatně. Tím líp:-P:-P
#77289 7.1.2014 v 8:32Radyn napsal:
Tak jsem možná hledal špatně. Tím líp
V Kauflandu je žitná tmavá chlebová a pšeničná chlebová,tu mám přímo z mlýna.Stačí třetina dávky.
#77299 7.1.2014 v 10:28Tu chlebovou jsem dnes koupil včetně sušených kvasnic.
#77300 7.1.2014 v 11:27Jiran napsal: recept na rybí sekanou
Parťák Gejza to robieva podobne, nerobí však placky alebo večky. Obvinie to plátkom tresky alebo mníka a podáva to ako predjedlo.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY