Hasvik, NO
temperature icon 12°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

RECEPTY

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

Odpovědět

Když máš tak dobrý olej, je to úplně nejlepší;-)

[citace]Jiran napsal:

Roman1312 napsal:

vapno1 napsal:

Problémy, jak zřejmo nejen v ZŠ. Pro zopakování, bez emocí.

1kg = 1000g

1kg = 100dkg

1dkg = 100g

Toliko na zopakování, ale gramáže uváděné u prutů jsou pro mne mnohdy alfa-omega. [/citace

">mozna se pletu,ale my jsme se ucili,ze:

1dkg =10g

Nechtěl jsem do toho jako vyučený prodavač zasahovat

Mýliti je přeci lidské[/citace]

Já jenom, že vzhledem k tomu,že jsem taktéž vyučen v oboru "prodavač smíšeného zbožíů ,tak mě to trklo i když to 25 let nedělám.

Tot fasirky Made in Muj Tata :-D

Je ale dobré nechat zmes postát v chladnicke cez noc, aby koreniny presli.

Igorko, jakmile nachytám nějaké ryby, tak to ihned zkusím. Recept je krásný a tak bude jistě i výsledek výborný.:-|

[citace]igorko napsal: Tot fasirky Made in Muj Tata

Je ale dobré nechat zmes postát v chladnicke cez noc, aby koreniny presli. [/citace]

Zase jsem udělal chybu a díval jem se na toto vlákno před obědem :-D. To jsou strašné muka ... Slintám jak Pavlovův pes:-D.

[citace]mthead napsal:

igorko napsal: Tot fasirky Made in Muj Tata

Je ale dobré nechat zmes postát v chladnicke cez noc, aby koreniny presli.

Zase jsem udělal chybu a díval jem se na toto vlákno před obědem . To jsou strašné muka ... Slintám jak Pavlovův pes.[/citace]

Akurat ich idem okoštovať ake budu ked postali cez noc. Inak ta fotka este s pazitkou vo vnutri nie je - ale po obede poslem :-D

Tak dobrou chuť.:-P

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.