Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….
- Toto téma obsahuje celkem 1,587 odpovědí. Do diskuze (188 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 1 rokem a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#32950 22.3.2012 v 17:27
To shark napsal: Co je spis potreba sledovat je obsach tezkych kovu a jinych jedu v masu.
Lisi se podle lokality a druhu ryby.
Nevim nakolik je tohle v Norsku problem a na kolik to je sledovane…ale v USA je mozne najit vse na netu vcetne doporucene maximalni tydenni konzumace ryb podle druhu a lokace…
To už je podle mě zacházení do extrému ..:-x:-x:-x:-x:-x
#32951 22.3.2012 v 17:29Anonymní uživatelNeaktivní(3572 odpovědí)to Dorsak : Tak nevím jestli nám do Tranďála vejde i udírna
#32952 22.3.2012 v 17:34To Dedo145: Si piš že jo.Bo větší starost mám o dřevo…:-P páč udit lišejníkem asi nebude ono..
#32954 22.3.2012 v 17:43to Dedek
Ne neni to extrem,pokud jis ryby opravdu casto.
Zejmena u nekterych dravcu dochazi k ukladani tezkych kovu a jinych jedu do svaloviny a to casto i v cistych vodach(z prirozenych zdroju)
Zejmena deti a tehotne zeny jsou doslova ohrozeny.
Ano ryby muzou bejt toxicke,zrovna jako jine ,,plody more,,
Ze muzete na otravu ustricemi i umrit dnes jiz nikoho neprekvapi,tak proc ma bejt ,,extrem,, sledovat jed v necem co tyhle ustrice pojida?
#32955 22.3.2012 v 17:48A co teprve takový čtverzubec skvrnitý ( fugu):-D
#32966 22.3.2012 v 18:59Anonymní uživatelNeaktivní(3572 odpovědí)To Dorsak: Naštěstí nejsme japonci ,takže fugu by jsme dokázali sežrat celou a určitě by se nám nic nestalo.Ale myslím že pytel bukových pilin anebo briket se taky uveze
#32969 22.3.2012 v 19:41Chci se zeptat zkoušel jste někdo muškařit v Norsku na moři nebo i jezerech ?
#32972 22.3.2012 v 21:10Anonymní uživatelNeaktivní(3572 odpovědí)To shark: Myslím si že pobřeží Norska je poměrně bezpečné co se týká těžkých kovú.Horší jsou vnitrozemské řeky a nádrže v jejichž povodích se vykonávali těžby rud a na jejich březích se roky vypouštěli odpadové vody z fabrik. Viz Slovenský příklad Zemplínské Šíravy kde je pro rybáře možnost lovu ryb bez přivlastnění úlovku.V poslední době se mluví i o nádrži Ružín blízko Košic,kde se zkoumali okouni a v jejich vnitřnostech byl zjištěn zvýšený obsah rtuti. Nevěřím tomu že by se Norové chovali k přírodě tak barbarsky jak bylo v minulosti zvykem v našich zeměpisných šířkách.
#32976 22.3.2012 v 21:57Muškařit na moři jsem ještě nezkusil,většinou je značně větrno,nebo jinak “hnusně”,na lodi není moc místa a způsob muškaření a´la přívlač mě neláká,ale mám to naplánováno,jen co bude čas a vhodný čas,jsem tam většinou brzo na jaře..A chuť. Na jezerech,jezeru, na Soroya jsem muškařil a bylo to fajn,šlo to i na suchou,co víc si přát.Ale zase,málo času,na moři velké ryby,ohledy na ostatní,nepřípustnost jezer.Až tam budu měsíc,tak určitě.Taky mě dost otrávil občasný nepořádek(plechovky od piva Gambrinus,nákupní tašky,ohniště s plasty z potravin) u jezer v nádherné,přímo vysněné přírodě.
#32977 22.3.2012 v 22:09#32979 22.3.2012 v 23:30to dedo145
1,Pokud maj bordel v rekach tak logicky driv nebo pozdeji bude i v mori.
2,pokud vim tak problem ze znecistenim more maj i Norove.Problem o to vetsi ze v studenych vodach(na rozdil od tropu) trva odbourani skodlivin nesrovnatelne dele.
3,toxiny v rybach muzou bejt i prirodniho puvodu.
4,neni davno co meli prusery na farmach lososu,ryby byli natolik toxicke ze byli nebespecne i v malym mnozstve
#32987 23.3.2012 v 6:27Děkuji za reakce na můj dotaz o mnících. Kopíruji recepty a ukládám pro případnou potřebu:-P:-P:-P
#32990 23.3.2012 v 7:36Ještě se pochlubím, už dvakrát jsem zkusil v Norsku udělat paštiku z rybího masa, -móóóc vydařené, udělali jsme z veky topinky, a ochutnávali jsme do rána, a ještě jsme přivezli ve skeničkách zasterilizovanou domů. Tu jsem dělal právě z brosem zbavených červíků. 😯
#32992 23.3.2012 v 8:03janek.su napsal: Ještě se pochlubím, už dvakrát jsem zkusil v Norsku udělat paštiku z rybího masa, -móóóc vydařené, udělali jsme z veky topinky, a ochutnávali jsme do rána, a ještě jsme přivezli ve skeničkách zasterilizovanou domů. Tu jsem dělal právě z brosem zbavených červíků.
No a že by jsi sem dal třeba recept? Soukromníku 😀
#32994 23.3.2012 v 8:252 janek.su: už ma síce predbehol Mifak, lebo aj mne tie topinky z veky a sterilizácia do skleniček je úplne jasná. Ale skús pridať aj recept na tu móóóc vydarenú paštiku.:-E:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….