Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
sněžení
Oslo, NO
temperature icon 5°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 6°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo

PLOVOUCÍ OBLEKY

Můžete se podělit o své zkušenosti s plovoucími obleky jednotlivých značek? Děkuji.

Odpovědět

Niekde som čítal, že aj keď máte na sebe oblečený plávajúci oblek, aj napriek tomu je povinnosť mať záchrannú vestu. Je to tak ? 8-O

Tak to jsem neslyšel,správce nás před vstupem na loď vždy upozorní,že musíme mít plovoucí oblek NEBO vestu a loni nás na vodě kontrolovala policejní hlídka,na sobě jsem měl plovoucí oblek a vše bylo OK...;-)

[citace]upir napsal:

Tak to jsem neslyšel,správce nás před vstupem na loď vždy upozorní,že musíme mít plovoucí oblek NEBO vestu a loni nás na vodě kontrolovala policejní hlídka,na sobě jsem měl plovoucí oblek a vše bylo OK...[/citace]

Přesně tak od toho je to plovoucí oblek.Taky jsme zažili kontrolu a bez problému.:-P:-P

To vd: jestli jedeš v červenci na Garten, tak ti stačí tričko s krátkým rukávem a vobyčejný šusťáky za dvě stovky, pro případ deště nebo abys neofoukl. V plovoucím obleku se upečeš. Vesta stačí být v lodi, ale při chytání vůbec nepřekáží, měl jsem ji pořát na sobě. U Bena je např. spousta úložného prostoru v lodích, tak se dají složit i tam.

O plovoucí oblek se raději nestarám. Dva roky jsem ho nechal jen ošplejchlej hadicí a dobrý. Letos jsem se na něj už nemohl dívat, tak jsem jej dal do čistírny a tam i naimpregnovat. Teď mám hrůzu až si poprvé sednu na mokrou lavičku, jak budu mít mokrej zadek. Snad ne.

A otázka impregnace? Která je "TA" kvalitní?. Letos jedem na Bakkan s naipregnovanými obleky jeden z čistírny, druhý má impregnaci od Michala a třetí od firmy Würth. Tak si vzpomeňte, až se vrátíme. Řeknu Vám, kdo byl jak zmáchanej.:-D

U vesty bohužel nestačí aby byla v lodi,musí být oblečená,opět na to byli ti,kteří neměli plovoucí oblek upozorněni.Poliši prý kontroly provádí i dalekohledem.;-)

Podle informace "povolaných" ,paní janka, stačí vesta v lodi, jak píše Step.:-P

[citace]gruvearbeider napsal:

Podle informace "povolaných" ,paní janka, stačí vesta v lodi, jak píše Step.[/citace]

Nám bylo řečeno policajtama že ji musíme mít odlečenou.Když nedej bože spadnež do vody tak ti je houby platná když ji nemáž na sobě..;-);-);-)

"Dedek", já to nerozporuji, ale to by ji musel mít každý na pobřeží,kdyby tam žuchnul.Já už to vyzkoušel a radši po hlavě než do kamení,,,

>>>místo skoku,,,,,,,,

Copak bylo v té termosce, že se ti zamotala šiška???:-D

[citace]Step napsal:

Copak bylo v té termosce, že se ti zamotala šiška???[/citace]

To teda je dobrý dotaz:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To Dedek: Dokonce vypadl z holínek:-D:-D:-D:-D

Chlapi, já to snad nevydržím. Když vidím ten kouštíček moře...

Obávám se že nemáte pravdu s těma plovoučákama a vestama...

Ty které používáme nejsou certifikované jako záchranné. Aby jsi nemusel mít plovoucí vestu, musel by jsi použít obleky, které používají profi rybáři na moři.

Díval jsem na to před časem do norských zákonů. Označení té certifikace si nepamatuji, ale pokusím se to znovu najít.

Tak to asi norští poliši své zákony neznají,nebo je obcházejí,protože s mým Sundridge Stormbeach Pro nebyl žádný problém a ještě mi popřáli úspěšný lov....jestli tam nebude rozdíl jestli chytáš na otevřeném moři,nebo v příbřežních vodách....I když jsme jeli na kutru,tak mě kapitán nenutil vzít si vestu,když viděl,že mám plovoucí oblek. ;-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
Sim napsal: Dnes vyrazil...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!