Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
slabý déšť

Odolné (vodotěsné) kamery a fotoaparáty

Myslím, že toto téma zde ještě chybý a tak je zakládám. Myslím si, že většina z nás si ráda natačí a fotí svoje rybolovné výpravy ať už do Norska nebo jinam.

Já se nedávno rozhodl koupit odolný kompakt a vybíral mezi třema kouskama, nakonec jsem šáhnul tady po tom.

[yt=JXB4zsAAUX8=yt]JXB4zsAAUX8[/yt]

Panasonic FT3

Pak jsem ještě přemýšlel o nějaké odolené/sportovní kameře. Jednak jezdím na motorce a druhak i do Norska by se mohla hodit. Po dlouhém čtení recenzí a různých diskuzí jsem zvolil tuhle.

GoPro HD Hero2

[yt=GUEZCxBcM78=yt]GUEZCxBcM78[/yt]

Pořádně tady tyto dvě "hračky" vyzkouším až příští týden na Bakkanu a pak sem samozřejmě napíšu vlastní zkušenosti a vložím videa a fotky.

Odpovědět

[citace]Duke napsal:

Pafka napsal:

Já dávám, i vzhledem k potápění do větších hloubek, přednost fotoaparátům či kamerám se samostatným pouzdrem, které zaručuje vodotěsnost min. do 100 metrů. Přece jen mi některé z kompaktů pro přímé focení pod vodou (bez pouzdra) připadají trochu více náchylné k utopení. A to platí i ve vztahu k příspěvku KLIKNISe, kterému v mrazu zamrzla závěrka a bylo po .... Foťák s vodním pouzdrem jsem bral i na vysokohorskou turistiku, kdy díky externímu pouzdru odpadaly případné problémy právě se zamrznutím závěrky ve velkých mrazech. Jinak již delší dobu preferuji foťáky CANON (mám jak zrcadlovku, tak i kompakta a vlastně i kameru, kterou však již využívám spíše sporadicky) a prakticky si na ně nemohu stěžovat. Pafka

Já se fakt řídil recenzema a testama, hlavně názorama lidí, kteří už ten foťák mají... Já se s ním ani moc potápět nebudu. Spíš se mě líbí, že měl ustát pád z 2m na beton, a tu vodotěsnost využiju spíš při špatným počasí teď v Norsku, když se mě nebude chtít vytahovat Canon EOS D350. A taky na různý akce, kde nebude vadit, když mě to polejou pivem.

alexsk napsal:

ta kamera gopro hd hero je super

kolega ju ma testovali sme ju a fakt hoci je drahsia mozem len doporucit.

kdesi som videl video recenziu a testovali ju v meteorologiskom balone ktory praskol myslím pri 3000m. kamera stale natacala a pri dopade sa neposkodila - to puzdro je super.

Já právě začínál na kamerách za nějakých 4000,-, ale s postupem studování a koukání na srovnávací videa, sem se rozhodl pro tu GoPro HD Hero2. Bych řekl, že v dnešní době se ani nic lepšího z tohto segmentu koupit nedá.[/citace]

Musím jen souhlasit za ty peníze je to fakt pecka kamera.Hlavně jednoduchá obsluha.8-)

Jedno ze včerejška...

[yt=DIS8eLAyqio=yt]DIS8eLAyqio[/yt]

A jedno z minulého týdne...

[yt=aV0Og8AcPis=yt]aV0Og8AcPis[/yt]

[yt=kX5kf7BuhP8=yt]kX5kf7BuhP8[/yt]

Moje zkusenost s vodoodolnymi fotoaparaty je pote, co jsem za poslednich par let zkousel nekolik kousku, nasledujici: Nebrat.

Duvod je jednoduchy. Vetsina z nich ma strasnou kvalitu fotek. Vodoodolnost vetsinou znamena malicky objektiv zabudovany v tele fotaku, coz v praxi vede k mensimu mnozstvi svetla, ktere clovek na cip dostane. V praxi jsem nevidel fotky (mimo situace, kdy pralo slunko), ktere by vypadaly normalne. Nedokazu si predstavit kvalitni fotku nekde v seru pod vodou.

Nez vodoodolny, tak radeji obycejny kompakt s lepsi kvalitou snimku, ktery strcim nekam do igelitoveho pytliku. Kdyz prsi nebo je hnusne, tak stejne nic s kompaktem nevyfotite.

Na to je treba zrcadlovka s objektivem se slusnou svetelnosti.

Ale je fakt, ze pod vodou jsem zkousel fotit jen parkrat...

HD Hero je parada. V zime jsem pouzival hodne na lyzich a ani pri -20 zadny problem a obraz nadherny. Prekvapive dobre se to vyrovnava se zabery proti slunku a za jinych extremnich svetelnych podminek. Viz napr.

" target="_blank">tady nebo

target="_blank">tady. Vrele doporucuju.

[citace]bestik napsal:

Nez vodoodolny, tak radeji obycejny kompakt s lepsi kvalitou snimku, ktery strcim nekam do igelitoveho pytliku. Kdyz prsi nebo je hnusne, tak stejne nic s kompaktem nevyfotite.

Na to je treba zrcadlovka s objektivem se slusnou svetelnosti.

Ale je fakt, ze pod vodou jsem zkousel fotit jen parkrat...[/citace]

...nejni kompakt jako kompakt a ceny pouzder na zrcadlovky jsou nehorázné. Já si ale myslím že s tímhle by to šlo Canon powershot G12

ale je samozřejmě potřeba ho schovat do originál canon podvodního (40m) pouzdra kdo se bude snažit najít cenu dostane se s DPH kolem 15.000 CZK

A máme tu novou generaci GoPro HERO3: Black Edition - Smaller, Lighter and 2X More Powerful. Užijte si video...

[yt=A3PDXmYoF5U=yt]A3PDXmYoF5U[/yt]

[citace]Duke napsal:

A máme tu novou generaci GoPro HERO3: Black Edition - Smaller, Lighter and 2X More Powerful. Užijte si video...

[/citace]

GoPro chystám vzít sebou do Norska v čevenci .... Chtěl bych natočit podvodní záběry halibuta ,nebo alespoň vidět podvodní svět . Doufám ,že se mi ji podaří sehnat 8-) Myslím si že vidět jak velká ryba atackuje nástrahu musí být super . Jediný problém je ,že kamera je vodotěsná do 60m takže pokud by si to halík natáhl do hloubky tak bych byl v hájí a proto bych musel nějak vymyslet vytrhávací klip ,aby se v případě úniku halibuta do hloubky ,pokud bude chycenej někde na zlomu ,aby se kamera dala vytrhnout a vytáhnout v pořádku do lodi.

2 kikibut

No on bude asi největší problém pod tou vodou se světlem. Do 40 m asi v pohodě, ale bude záležet i na dalších okolnostech (obsah částic ve vodě, čas snímání). Předpokládám, že hlouběji už bude nedostatek světla a záběry nebudou kvalitní. Možná by trochu pomohl barevný filtr.

Ale asi nejvíc zkušeností s tímto má KIM. To je už pomalu profesionál ;-)

2 DUKE

Čau chlape, nedá se u tohoto vlákna změnit zobrazování - chybí mi konce řádků a ztrácím tak souvislosti :-(

Pouze u 2. stránky

V Norsku nebude až snad na vyjímky problém s čistotou vody - to je největší nepřítel. Jde však o světlo. Již v 5 m se nezachytí správné barvy - pokud není přídavné světlo. Nejdříve mizí červená - takto zbarvené ryby, sasanky, korály. V 10-12 m při jasném počasí (slunce kolmo) to ještě jde jestliže je tam bílé písečné dno. Od 15m je osvětlení nezbytné - dle moře a dalších podmínek. Pouzdra jsou konstruhována na vyšší než doporučenou hloubku výrobcem. Zkoušeli jsem poudro na 5m v 11m a vydrželo, ale nedoporučuji. Můj názor je, že by bylo pro tuto akci zvolit hloubku do 20. Vždyť i zde se najde a snad i zabere větší halík. Neodvedu si představit technické řešení tj. např. zapnutí kamery, její vedení a pod. Věřím, že ve světě něco takového snad existuje.

Já bych se do samostatného spouštění takové kamery do vody nepouštěl. Kromě záběru velké ryby a následného případného zavlečení nástrahy a tím i kamery do velké hloubky hrozí samozřejmě i vázky, což by mohlo znamenat ztrátu kamery. Do 40 metrů se dá za relativně dobrých podmínek fotit či filmovat bez větších problémů, fotky však budou pouze v odstínech modré - při čisté vodě to však moc nevadí. Co se týká lovu halibutů, hodně záběrů je na plošinách do 30 metrů, takže by bylo asi lepší poslat dva kolegy na dno a zkusit to natočit v přímém přenosu. Filmování s touto kamerou bez účasti osoby, která by ji ovládala, se mi zdá velmi nereálné :-(

Pokud příští rok všechno vyjde, chtěli bychom se o to na Soroyi pokusit, ale nechci to zakřiknout - letošní problémy mám stále ještě v živé paměti :-(

Jinak ta kamera se mi dost líbí, budu o ní uvažovat, protože stará již dosluhuje. Cena je přívětivá :-)

Kromě toho uvažuje o tom, že bychom si příští rok jako návnadu půjčili Šroubka a to by pak byl film hodný Oskara :-D:-D:-D:-D:-D

[citace]Pafka napsal:

Já bych se do samostatného spouštění takové kamery do vody nepouštěl. Kromě záběru velké ryby a následného případného zavlečení nástrahy a tím i kamery do velké hloubky hrozí samozřejmě i vázky, což by mohlo znamenat ztrátu kamery. Do 40 metrů se dá za relativně dobrých podmínek fotit či filmovat bez větších problémů, fotky však budou pouze v odstínech modré - při čisté vodě to však moc nevadí. Co se týká lovu halibutů, hodně záběrů je na plošinách do 30 metrů, takže by bylo asi lepší poslat dva kolegy na dno a zkusit to natočit v přímém přenosu. Filmování s touto kamerou bez účasti osoby, která by ji ovládala, se mi zdá velmi nereálné

Pokud příští rok všechno vyjde, chtěli bychom se o to na Soroyi pokusit, ale nechci to zakřiknout - letošní problémy mám stále ještě v živé paměti

Jinak ta kamera se mi dost líbí, budu o ní uvažovat, protože stará již dosluhuje. Cena je přívětivá [/citace]

všechny záběry ze 75% z Halibut Queen jsou z GoPro ....

[citace]MifakM napsal:

2 kikibut

No on bude asi největší problém pod tou vodou se světlem. Do 40 m asi v pohodě, ale bude záležet i na dalších okolnostech (obsah částic ve vodě, čas snímání). Předpokládám, že hlouběji už bude nedostatek světla a záběry nebudou kvalitní. Možná by trochu pomohl barevný filtr.

Ale asi nejvíc zkušeností s tímto má KIM. To je už pomalu profesionál [/citace]

Neříkám ,že bych točil na takové hloubce ,ale že ta kamera nesmí víc jak do 60m .Světelné podmínky nejlepší pro natáčení jsou do 25m ,podle Pera a k vázkám nedochází vůbec ,na písku není o co :-D

No, jak myslis, treba budes mit kliku :-D:-D:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.