Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Odolné (vodotěsné) kamery a fotoaparáty

• Toto téma obsahuje celkem 115 odpovědí. Do diskuze (31 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel JAKABO a poslední změna proběhla před 10 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 116)
  • Autor
    honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Duke napsal:

Pafka napsal:

Já dávám, i vzhledem k potápění do větších hloubek, přednost fotoaparátům či kamerám se samostatným pouzdrem, které zaručuje vodotěsnost min. do 100 metrů. Přece jen mi některé z kompaktů pro přímé focení pod vodou (bez pouzdra) připadají trochu více náchylné k utopení. A to platí i ve vztahu k příspěvku KLIKNISe, kterému v mrazu zamrzla závěrka a bylo po …. Foťák s vodním pouzdrem jsem bral i na vysokohorskou turistiku, kdy díky externímu pouzdru odpadaly případné problémy právě se zamrznutím závěrky ve velkých mrazech. Jinak již delší dobu preferuji foťáky CANON (mám jak zrcadlovku, tak i kompakta a vlastně i kameru, kterou však již využívám spíše sporadicky) a prakticky si na ně nemohu stěžovat. Pafka

Já se fakt řídil recenzema a testama, hlavně názorama lidí, kteří už ten foťák mají… Já se s ním ani moc potápět nebudu. Spíš se mě líbí, že měl ustát pád z 2m na beton, a tu vodotěsnost využiju spíš při špatným počasí teď v Norsku, když se mě nebude chtít vytahovat Canon EOS D350. A taky na různý akce, kde nebude vadit, když mě to polejou pivem.

alexsk napsal:

ta kamera gopro hd hero je super

kolega ju ma testovali sme ju a fakt hoci je drahsia mozem len doporucit.

kdesi som videl video recenziu a testovali ju v meteorologiskom balone ktory praskol myslím pri 3000m. kamera stale natacala a pri dopade sa neposkodila – to puzdro je super.

Já právě začínál na kamerách za nějakých 4000,-, ale s postupem studování a koukání na srovnávací videa, sem se rozhodl pro tu GoPro HD Hero2. Bych řekl, že v dnešní době se ani nic lepšího z tohto segmentu koupit nedá.

Musím jen souhlasit za ty peníze je to fakt pecka kamera.Hlavně jednoduchá obsluha.8-)

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Jedno ze včerejška…

[yt=DIS8eLAyqio=yt]DIS8eLAyqio[/yt]

A jedno z minulého týdne…

[yt=aV0Og8AcPis=yt]aV0Og8AcPis[/yt]

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

[yt=kX5kf7BuhP8=yt]kX5kf7BuhP8[/yt]

bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

Moje zkusenost s vodoodolnymi fotoaparaty je pote, co jsem za poslednich par let zkousel nekolik kousku, nasledujici: Nebrat.

Duvod je jednoduchy. Vetsina z nich ma strasnou kvalitu fotek. Vodoodolnost vetsinou znamena malicky objektiv zabudovany v tele fotaku, coz v praxi vede k mensimu mnozstvi svetla, ktere clovek na cip dostane. V praxi jsem nevidel fotky (mimo situace, kdy pralo slunko), ktere by vypadaly normalne. Nedokazu si predstavit kvalitni fotku nekde v seru pod vodou.

Nez vodoodolny, tak radeji obycejny kompakt s lepsi kvalitou snimku, ktery strcim nekam do igelitoveho pytliku. Kdyz prsi nebo je hnusne, tak stejne nic s kompaktem nevyfotite.

Na to je treba zrcadlovka s objektivem se slusnou svetelnosti.

Ale je fakt, ze pod vodou jsem zkousel fotit jen parkrat…

HD Hero je parada. V zime jsem pouzival hodne na lyzich a ani pri -20 zadny problem a obraz nadherny. Prekvapive dobre se to vyrovnava se zabery proti slunku a za jinych extremnich svetelnych podminek. Viz napr. tady nebo tady. Vrele doporucuju.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

bestik napsal:

Nez vodoodolny, tak radeji obycejny kompakt s lepsi kvalitou snimku, ktery strcim nekam do igelitoveho pytliku. Kdyz prsi nebo je hnusne, tak stejne nic s kompaktem nevyfotite.

Na to je treba zrcadlovka s objektivem se slusnou svetelnosti.

Ale je fakt, ze pod vodou jsem zkousel fotit jen parkrat…

…nejni kompakt jako kompakt a ceny pouzder na zrcadlovky jsou nehorázné. Já si ale myslím že s tímhle by to šlo Canon powershot G12

ale je samozřejmě potřeba ho schovat do originál canon podvodního (40m) pouzdra kdo se bude snažit najít cenu dostane se s DPH kolem 15.000 CZK

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

A máme tu novou generaci GoPro HERO3: Black Edition – Smaller, Lighter and 2X More Powerful. Užijte si video…

[yt=A3PDXmYoF5U=yt]A3PDXmYoF5U[/yt]

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Duke napsal:

A máme tu novou generaci GoPro HERO3: Black Edition – Smaller, Lighter and 2X More Powerful. Užijte si video…

GoPro chystám vzít sebou do Norska v čevenci …. Chtěl bych natočit podvodní záběry halibuta ,nebo alespoň vidět podvodní svět . Doufám ,že se mi ji podaří sehnat 😎 Myslím si že vidět jak velká ryba atackuje nástrahu musí být super . Jediný problém je ,že kamera je vodotěsná do 60m takže pokud by si to halík natáhl do hloubky tak bych byl v hájí a proto bych musel nějak vymyslet vytrhávací klip ,aby se v případě úniku halibuta do hloubky ,pokud bude chycenej někde na zlomu ,aby se kamera dala vytrhnout a vytáhnout v pořádku do lodi.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 kikibut

No on bude asi největší problém pod tou vodou se světlem. Do 40 m asi v pohodě, ale bude záležet i na dalších okolnostech (obsah částic ve vodě, čas snímání). Předpokládám, že hlouběji už bude nedostatek světla a záběry nebudou kvalitní. Možná by trochu pomohl barevný filtr.

Ale asi nejvíc zkušeností s tímto má KIM. To je už pomalu profesionál 😉

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

2 DUKE

Čau chlape, nedá se u tohoto vlákna změnit zobrazování – chybí mi konce řádků a ztrácím tak souvislosti 🙁

Pouze u 2. stránky

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

V Norsku nebude až snad na vyjímky problém s čistotou vody – to je největší nepřítel. Jde však o světlo. Již v 5 m se nezachytí správné barvy – pokud není přídavné světlo. Nejdříve mizí červená – takto zbarvené ryby, sasanky, korály. V 10-12 m při jasném počasí (slunce kolmo) to ještě jde jestliže je tam bílé písečné dno. Od 15m je osvětlení nezbytné – dle moře a dalších podmínek. Pouzdra jsou konstruhována na vyšší než doporučenou hloubku výrobcem. Zkoušeli jsem poudro na 5m v 11m a vydrželo, ale nedoporučuji. Můj názor je, že by bylo pro tuto akci zvolit hloubku do 20. Vždyť i zde se najde a snad i zabere větší halík. Neodvedu si představit technické řešení tj. např. zapnutí kamery, její vedení a pod. Věřím, že ve světě něco takového snad existuje.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Já bych se do samostatného spouštění takové kamery do vody nepouštěl. Kromě záběru velké ryby a následného případného zavlečení nástrahy a tím i kamery do velké hloubky hrozí samozřejmě i vázky, což by mohlo znamenat ztrátu kamery. Do 40 metrů se dá za relativně dobrých podmínek fotit či filmovat bez větších problémů, fotky však budou pouze v odstínech modré – při čisté vodě to však moc nevadí. Co se týká lovu halibutů, hodně záběrů je na plošinách do 30 metrů, takže by bylo asi lepší poslat dva kolegy na dno a zkusit to natočit v přímém přenosu. Filmování s touto kamerou bez účasti osoby, která by ji ovládala, se mi zdá velmi nereálné 🙁

Pokud příští rok všechno vyjde, chtěli bychom se o to na Soroyi pokusit, ale nechci to zakřiknout – letošní problémy mám stále ještě v živé paměti 🙁

Jinak ta kamera se mi dost líbí, budu o ní uvažovat, protože stará již dosluhuje. Cena je přívětivá 🙂

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Kromě toho uvažuje o tom, že bychom si příští rok jako návnadu půjčili Šroubka a to by pak byl film hodný Oskara :-D:-D:-D:-D:-D

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Pafka napsal:

Já bych se do samostatného spouštění takové kamery do vody nepouštěl. Kromě záběru velké ryby a následného případného zavlečení nástrahy a tím i kamery do velké hloubky hrozí samozřejmě i vázky, což by mohlo znamenat ztrátu kamery. Do 40 metrů se dá za relativně dobrých podmínek fotit či filmovat bez větších problémů, fotky však budou pouze v odstínech modré – při čisté vodě to však moc nevadí. Co se týká lovu halibutů, hodně záběrů je na plošinách do 30 metrů, takže by bylo asi lepší poslat dva kolegy na dno a zkusit to natočit v přímém přenosu. Filmování s touto kamerou bez účasti osoby, která by ji ovládala, se mi zdá velmi nereálné

Pokud příští rok všechno vyjde, chtěli bychom se o to na Soroyi pokusit, ale nechci to zakřiknout – letošní problémy mám stále ještě v živé paměti

Jinak ta kamera se mi dost líbí, budu o ní uvažovat, protože stará již dosluhuje. Cena je přívětivá

všechny záběry ze 75% z Halibut Queen jsou z GoPro ….

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

MifakM napsal:

2 kikibut

No on bude asi největší problém pod tou vodou se světlem. Do 40 m asi v pohodě, ale bude záležet i na dalších okolnostech (obsah částic ve vodě, čas snímání). Předpokládám, že hlouběji už bude nedostatek světla a záběry nebudou kvalitní. Možná by trochu pomohl barevný filtr.

Ale asi nejvíc zkušeností s tímto má KIM. To je už pomalu profesionál

Neříkám ,že bych točil na takové hloubce ,ale že ta kamera nesmí víc jak do 60m .Světelné podmínky nejlepší pro natáčení jsou do 25m ,podle Pera a k vázkám nedochází vůbec ,na písku není o co 😀

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

No, jak myslis, treba budes mit kliku :-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 116)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Odolné (vodotěsné) kamery a fotoaparáty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...